Bilutleie Köln

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Köln på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Köln.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Köln

  1. Hjem
  2. Bilutleie Tyskland
  3. Köln
EasyTerra Bilutleie Köln er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Köln

Bilutleie Köln
Bilutleie Köln

Innledning

Köln ble grunnlagt av romerne 38 f.Kr. og er en av de eldste byene i Tyskland. Under andre verdenskrig ble byen hardt bombet, bare Kölnerdomen ble delvis spart. Köln er også et viktig kunst sentrum, byen har ikke færre enn 30 museer og hundrevis av kunstgallerier.

Befolkning

Köln har godt over 1 million innbyggere, som gjør den til den fjerde største byen i Tyskland.

Beliggenhet

Byen ligger på begge sidene av elven Rhinen, men bykjernen befinner seg på venstre side av elven. På grunn av sin beliggenhet på knutepunktet mellom fastlandet og et oseanisk klima, er vintrene og somrene milde.

Økonomi

Næringsmiddel- og kjemiske industrien og den finansielle tjenesteytelsen er de viktigste sektorene i lokaløkonomien, og mange fagmesser og utstillinger blir organisert i byen. Byen er også et viktig media sentrum med hovedkontorene til radio og TV-stasjonene Westdeutscher Rundfunk og RTL.

Köln har en av de største innenlands havnene i Vest-Europa, og i områdene rundt finnes vin produksjon av vinprodukter og det finnes flere bryggerier som produserer det berømte ølet Kölsch.

Ikke minst er Köln berømt for sitt kølnervann, Eau de Cologne. Både den originale parfymefabrikken "Farina gegenüber" og konkurrenten "4711" produserer fortsatt sine dufter i denne byen.

Flyplasser

Sørøst for byen ligger Köln/Bonn flyplassen (det offisielle navnet er Konrad-Adenauer-Flughafen), denne flyplassen har flyreiser til nesten 140 destinasjoner i 39 land.

Offentlig transport

Köln har et bra offentlig transport nettverk. Undergrunnsbane systemet er faktisk sammenkoplet med høyhastighets sporvogn nettverket, i tillegg har byen mange buss linjer og togforbindelser. Stadtbahn nr. 16 og 18. kjører gjennom Kölns forsteder for å nå siste stopp, Bonn. Det er også en tog forbindelse med den internasjonale flyplassen.

Den unike Rheinseilbahn er en taubane som går over elven Rhinen, på seks minutter tar den deg med til enden mens du nyter det vakre synet.

Trafikk og parkering

Det er ikke vanskelig å kjøre rundt i Köln når byen har et system som består av fem omkjøringsveier. Den indre omkjøringsveien kalles "Ring", den andre “Innere Kanalstrasse”, etterfulgt av “Gürtel” og “Militärring” og til slutt hovedveien “Autobahnring”.

Det er ganske vanskelig å finne en av de nokså dyre parkeringsplassene, men det finnes et dynamisk informasjonssystem som indikerer hvilket parkeringshus har ledige plasser. Et alternativ er å parkere bilen din ved dyreparken eller ved universitetet og fortsette turen med offentlig transport.

På samme måte som andre tyske byer er “Umweltzone" (lavutslippssone) hvor du bare slipper inn i sentrum med et spesielt klistermerke i frontruten.

Hoteller

Köln har stort tilbud av hoteller, i alle priskategorier. Du må regne med at under spesielle arrangementer (som den årlige julemessen) må du bestille hotell god tid på forhånd.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Köln, vi Google og følgende kilder:

 

Bilutleiesteder i Köln

EasyTerra Bilutleie Köln sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Tyskland, men i en annen by enn Köln, klikk deg frem til Bilutleie Tyskland-siden, der du kan velge byen i Tyskland der du vil leie en bil.