• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Norge

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Norge på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Norge

EasyTerra Bilutleie Norge er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Norge

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Norge

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Norge

Bilutleie Norge

Lokal informasjon for Norge

Norge oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 93 hentesteder i Norge. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Norge har mange isbreer og vestkysten er befengt med fjorder. Elver renner inn i disse fjordene med fantastiske fossefall. Norge har mange naturskjønne steder med middelalderske små kirker. Landet består i stor grad av fjell og skoger, som betyr at du virkelig kan nyte naturen og roen. De tradisjonelle samiske bygdene nord i landet er absolutt verdt et besøk. Det norske samfunnet legger stor vekt på likestilling og er glad i naturen.

Historie

Tidligere var Norge bebodd av vikingene. På grunn av deres plyndring og herjing ble de fryktet av andre land i Skandinavia. Deres eget land var ikke nok for dem, de etablerte bosetninger i flere andre land, for eksempel i Island, Færøyene, Grønland, Frankrike og deler av det vi i dag kjenner som Storbritannia. Modere byer som York, Dublin, Limerick og Waterford ble grunnlagt av vikingene. De bodde i små, selvstendige grupper. I 872 samlet Harald Hårfagre disse kongedømmene under slaget i Hafrsfjord, og han kronet seg selv til konge av Norge.

De (norske) vikingene var kjent for sine krigføringer og seire. Når deres motstandere klarte å forsvare seg bedre etter år 1000 e.Kr. opplevde vikingene flere og flere tap. Den norske monarkiske slektslinjen døde ut i 1387. Dette inntraff samtidig med en nedgang og ankomsten av svartedauden (pesten). Denne sykdommen drepte nesten halve Norges befolkning. I 1397 giftet en dansk dronning seg med kongen av Norge og Sverige Disse tre landene var forent i det som ble kalt Kalmarunionen. Sverige forlot unionen i 1536, men Danmark og Norge forble samlet til 1814. Etter den ødeleggende pestepidemien ble Norges makt redusert. Monarkiet, intellektet og den administrative makten i unionen ble styrt fra København (hovedstaden i Danmark). I Norge forårsaket dette en bølge av nasjonalromantiskste: folket strebet etter et romantisk ideal, som ble uttrykt i form av (verbal) kulturelle fremstillinger.

Napoleonskrigene førte til en splid mellom Norge og Danmark. I 1814 gikk unionen inn i en allianse med Napoleon av Frankrike og forbød handel med England. Da Napoleon ble beseiret ønsket de største maktene på den tiden å forene Norge med Sverige. Norge protesterte og benyttet anledningen til å proklamere sin selvstendighet. I 1814 valgte landet den danske prins Christian Frederik som konge. Formelt sett var Norge en del av Sverige, men landet hadde sin egen Grunnlov og egne politiske institusjoner. Utenrikspolitikken var under svensk autoritet. På slutten av det 19. århundre vokste nasjonalfølelsen i Norge. Landet var ikke glad for unionen med Sverige. Den voksende norske kulturen og nasjonalismen førte til unionsoppløsning i 1905. Den norske regjeringen tilbød den danske prins Carl tronen i Norge. Prins Carl skiftet navn til Haakon VII og ble kronet som konge i Norge.

Under første verdenskrig klarte Norge å holde seg nøytral. Under andre verdenskrig var landet mindre heldig da det ble angrepet av Tyskland. Norge var okkupert av Nazi Tyskland i fem år. Fra London gjorde kong Haakon og den norske regjeringen så mye motstand mot tyskerne som de kunne. Den norske marinen kjempet en tapper kamp mot tyskerne under alliert flagg i mange krigsteatre rundt om i hele verden. Den tyske okkupasjonen fikk nordmenn til å innse at de foretrakk kollektiv sikkerhet fremfor nøytralitet. I 1949 undertegnet Norge den nord atlantiske traktaten, sammen med 11 andre land. Denne traktaten var begynnelsen på NATO. I tillegg var Norge en av grunnleggerne av FN (i 1945). Norge stemte imot EU ved to anledninger. Landet er, likevel, medlem av Det europeiske frihandelsforbund (EFTA). Denne foreningen ble opprettet i 1960 som et alternativ til EU. Mange tidligere EFTA medlemmer foretrekker EU fremfor EFTA. For øyeblikket er Norge, Island, Sveits og Liechtenstein de eneste gjenværende medlemmene.

Samfunn og Kultur

Norge har over 4,6 millioner innbyggere. Landet har lavest befolkningstetthet i Europa. De fleste nordmenn er etterkommere av vikinger. Det finnes to etniske minoriteter i Norge: samene (lapper) og finner. Samene er de opprinnelige innbyggerne i Norge, Sverige, Finland og Russland. Det er også her de fortsatt bor. I en rekke år har innvandrere representert mer enn halvparten av befolkningsveksten. De største innvandrergruppene kommer fra Pakistan, Sverige, Danmark, Irak, Vietnam og Somalia.

Det norske språket hat to offisielle skriftnormaler: Bokmål og Nynorsk. Bokmål brukes av omtrent 80% av befolkningen. Dette språket stammer fra det danske herredømme i fortiden. Språket tales i og rundt Oslo (hovedstaden i Norge), og det undervises til utlendinger som ønsker å lære norsk. Nynorsk brukes av ca. 20% av befolkningen. Dette er språket som vikingene brukte. En del av folket i Norge snakker også samisk (spesielt av samene i nord). I tillegg har innvandrerne også brakt noen språk med seg. Det norske, danske og svenske språket er beslektet. Mange nordmenn kan både lese og forstå dansk og svensk.

De fleste nordmenn (90%) er medlemmer av statskirken: Den evangelisk-lutherske norske kirke. Omtrent 4.5% av befolkningen tilhører forskjellige kristne trossamfunn. Bare 1.5% av befolkningen er muslimer. Det finnes også en liten gruppe mennesker som følger jødedommen eller andre religioner. En liten gruppe av nordmenn er ikke-religiøse.

Til tross for unionen med Danmark har Norge alltid klart å bevare sin særskilte kultur. Den norske kultur kan beundres i landets mange gallerier og museer. På festdager og ved spesielle anledninger er nordmenn stolte av å bruke sine tradisjonelle drakter. Nordmenn har en egalitarisk kultur. De legger stor vekt på likestilling. Dette gjenspeiles bl. a i de sosiale ytelsene som er karakteristisk for Norge og andre skandinaviske kulturer.

Nordmenn synes det er viktig å nyte fritiden sin. De elsker å tilbringe den utendørs. De nyter følelsen som naturen gir dem, og de har mange utendørs aktiviteter. Samene bor nord i landet og de lever av jakt, fiske og reindrift. De lager også vakre artefakter.

Politisk Situasjon

Norge har et konstitusjonelt monarki med en regjering basert på et parlamentarisk system. Det kongelige dynastiet stammer fra Glücksburg. Denne familien har sin opprinnelse i Schleswig Holstein i Tyskland. Funksjonen til den nåværende kongen, Harald V, er i hovedsak seremoniell. Norges Grunnlov garanterer kongens utøvende plikter. I dag blir de gjennomført i praksis av statsrådet.

Statsrådet har utøvende makt og kongen utnevner medlemmene. Statsministeren er leder. Det parlamentariske regjeringssystemet ble innført i 1884, og sier at statsrådet må ikke motsette seg parlamentet. Statsrådet avarer til parlamentet. Det norske parlamentet kalles "Storting". Det har 169 medlemmer som blir valgt hvert fjerde år av folket. I Norge er voksne menn og kvinner kvalifisert til å stemme. Det var det andre landet i Europa som innførte allmenn stemmerett i 1913 (etter Finland).

For øyeblikket er den norske regjeringen en "rød-grønn" koalisjon av Det norske arbeiderparti, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Denne koalisjonen har styrt Norge siden 2005. Intensjonen er å skape flere arbeidsplasser i den offentlige sektoren og forskyve statsutgifter til kommunalstyrene. Helse og utdanningssektoren blir også gransket. Selv om den nåværende regjeringen er venstrevendt får sentrum høyre partiene støtte fra det norske folk.

I 1949 ble Norge med i NATO. Siden 1970-tallet har den norske regjeringen vurdert å bli medlem i EU. Men det ble ikke enighet. Landet samarbeider tett med resten av Europa, men hittil er de ikke blitt medlem i EU.

Økonomi

Bruttonasjonalproduktet (BNP) per innbygger er høy, som betyr at Norge har en høy levestandard. Den norske økonomien er basert på sosialisme: en fri markadsøkonomi med statlig intervensjon. Staten overvåker viktige elementer i økonomien, for eksempel petroleumssektoren.

En stor del av Norge er skog. Ikke mindre enn 80% av skogene blir brukt til tømmerproduksjon. Eksport av fisk er også viktig i den norske økonomien. Andre norske råvarer er olje og naturgass. Norge er en av de største olje og gass produsentene i verden. Bare Saudi Arabia og Russland eksporterer mer olje enn Norge. Store deler av det norske territorium er ikke fruktbare, som betyr at landet avhenger veldig av eksporten av olje og naturgass. Det blir gjort tiltak for å dekke reduksjonen av reserver. Landet har et oljefond.

Handel er en veldig viktig sektor for Norge. I tillegg til olje og naturgass eksporterer landet elektrisitet, maskiner, metaller, papir, fisk og kjemiske produkter. Viktige eksportprodukter er maskiner, råvarer, matvarer, biler og skip. Storbritannia, Tyskland, Sverige, Nederland, Danmark og USA er Norges viktigste handelspartnere.

Norge har fått mye internasjonal kritikk, spesielt fra dyreverns organisasjoner. Norge er et av de få landene hvor hvalfangst er lovlig. Mange tilhengere av hvalfangst innrømmer at det ikke er viktig for Norge fra et makroøkonomisk perspektiv. Men de hevder at mange små bedrifter (og familier) er avhengig av hvalfangst for å overleve.

Geografi og Klima

Dette landet danner den vestlige delen av Skandinavia og grenser til Sverige, Finland og Russland. I nord grenser landet til Nordatlantiskeren, Atlanterhavet i vest og i sør Nordsjøen og Skagerrak. Norskehavet er over halve vestkysten av Norge. Barentshavet befinner seg i nord-øst. Kystlinjen måler totalt 83,000 kilometer, og er preget av dype sund, bedre kjent som fjorder. Det finnes ca. 150,000 små øyer utenfor den norske kysten og det er mage klipper som dukker opp fra vannet. Den norske kystlinjer er en av de lengste og groveste i verden.

Det norske landskapet består av høye platåer med grove fjell. Disse er dekket av fruktbare daler. Mange fjelltopper er dekket av isbreder. Jostedalsbreen er den største isbreen i Europa. Nord-Norge er dekket av arktisk tundra. Dette området kalles "Finnmark". Til og med om sommeren er jorden frossen her. Totalt er to-tredjedeler av landet dekket av fjell. Galdhøpiggen (2469 meter) er det høyeste fjellet i Norge. Den dypeste innsjøen er Hornindalsvatnet. Denne innsjøen er 514 meter dyp.

Oslo er hovedstaden i Norge. Andre viktige byer ligger ved kysten eller elver, Eksempler er Trondheim og Stavanger. Bergen er også en havn, og det er en av Norges eldste byer.

Det norske klima er moderat langs kysten. Dette er på grunn av golfstrømmen. Klimaet inne i landet er kaldere, både om sommeren og vinteren. Det er også mindre nedbør i de kystnære områdene. På vestkysten er det nedbør hele året. Øst-Norge har veldig tørre områder. I disse områdene er de nesten ikke nedbør. Nord i landet er det et arktisk klima. Om vinteren kan temperaturen bli -40 grader Celsius. Men de lave temperaturene er utholdelig, på grunn av moderat vind. Nord-Norge er også kjent som "midnattssol-landet". Nord for den nordlige polarsirkelen. Dette betyr at om vinteren er det en lang mørketid (fordi solen ikke går opp). Om sommeren er dette en tid da solen ikke går ned.

Trafikk og Infrastruktur

Den viktigste transportform i Norge er skipsfart. Ferjer blir mest brukt. Fra Norge kan folk reise med ferje til Danmark, Tyskland, Nederland og England. Mange ferjer frakter også biler. Viktige norske havner er: Arendal, Bergen, Bodø, Drammen, Flekkefjord, Fredrikstad, Florø, Grimstad, Halden, Hammerfest, Harstad, Haugesund, Horten, Kragerø, Kristiansand, Kristiansund, Larvik, Mongstad, Moss, Narvik, Oslo, Porsgrunn, Sandefjord, Sandnes, Skien, Sortland, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Tønsberg, Vadsø, Vardø og Ålesund.

Offentlig transport er ikke særlig omfattende. Det er mange togforbindelser mellom Oslo og en del andre steder. Den lengste jernbanelinjen går mellom Bodø. Norges jernbanenettverk er 4,000 kilometer lang. For øyeblikket er Narvik det nordligste stedet i verden med togforbindelse. Fra Narvik går tog til den svenske byen Kiruna. Å reise med tog er en relativt billig måte å reise rundt i landet på. I tillegg er det komfortabelt og du har en fantastisk utsikt. I Norge finnes fire togtyper. Signatur er et raskt tog for lange avstander. Agenda er et tog for mellomdistanse reiser. Lokaltog reiser rundt i Oslo og Fly toget er et raskt og billig tog som reiser mellom Gardermoen Lufthavn og Oslo.

Det nasjonale busselskapet, Nor-Way Bussekspress, har det største nettverket av ekspressbusser. I tillegg er det flere selskaper som tilbyr nasjonale, regionale og lokale tjenester. De fleste foretrekker sin egen transport fremfor offentlig transport. Offentlig transport går ikke til fjerntliggende steder. En (leie) bil gjør det. I Norge kjører folk på høyre siden av veien, og fartsgrensen er indikert i kilometer. Fartsgrensene er ofte strenge og for din egen sikkerhet anbefaler vi at du følger med på dem. Norge har Europas strengeste regler når det gjelder drikking og bilkjøring. Husk dette! I tillegg er bilbelte obligatorisk, og frontlysene må alltid være på. Kvaliteten på veiene i Norge er god. Men det er ikke brede veier, og det er mange bommer.

Mange besøkende kommer til Norge med fly. Den viktigste flyplassen ligger i Oslo, Oslo Gadermoen. Denne flyplassen tilbyr både innenlandsk og utenlandske reiser. Andre viktige flyplasser er Oslo Fornebu Lufthavn, Trondheim Vaernes Lufthavn og Bergen Flesland Lufthavn. Fordi Norge er et stort land er det mange innenlands forbindelser. SAS og Norwegian er to konkurrerende selskaper som tilbyr innenlandsflyginger.

Tidssone.

Norge har Central European Time (CET - GMT +1). Sommertid er mellom april og oktober. Klokken stilles fram.

Mat og drikke

Takket være overflod av fisk i Norge har landet mange fiskeretter. Spesielt laks, sild og ørret er populært. Fisken blir røkt, kokt, stuet eller marinert.
Andre norske delikatesser er 'geitost' (søt geit ost), "spekemat" (marinert eller tørket kjøtt), og "rømmegrøt" (grøt av gømme med sukker og kanel). Nordmenn elsker også kjøtt. Mange norske matretter tilberedes av reinsdyrkjøtt, elg eller lam. "Kjøttkaker" er Norges nasjonalrett. Dette er boller av kjøtt. Det norske kjøkken bruker også mange meieriprodukter, som deilige oster.

I hele landet vil du finne bord ved bakerier hvor du kan spise rundstykker av lokal delikatesse. Det finnes også mange veikroer med flere matretter. Mat og drikke i Norge er ikke billig. Vær forberedt, for eksempel, på å betale € 3,00 for en kopp kaffe. Det er ikke vanlig å legge igjen tips på restauranter. Dette blir inkludert i servicen. Alkohol er også veldig dyrt og brennevin er bare tilgjengelig på monopolet. Øl kan kjøpes i matvarebutikkene.

Overnatting

Kvaliteten på overnattingssteder i Norge er veldig høy. Du kan velge et hotellrom i en privatbolig. I hele landet er det også over 1,000 campingplasser i forskjellige prisklasser og kvalitet. I høysesongen er det best å bestille på forhånd. De fleste hotellene har spesielle helge og sommerpriser. Hus og leiligheter kan leies for korte eller lengre perioder. For fotturister eller fjellklatrere finnes tilgjengelige hytter. For å virkelig oppleve den norske kulturen kan du også velge på bo på et autentisk pensjonat, en tradisjonell fiske hytte eller på en gård.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Norge, vi Google, og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Norwegian krone
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  80 km/h
 • Språk
  Norwegian, Norwegian Bokmål, Norwegian Nynorsk
 • Populær bilklasse
  Kompakt

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Alamo
 • Thrifty
 • Hertz
 • Europcar
 • Keddy By Europcar
 • Budget
 • Enterprise
 • Avis
 • Sixt
 • Dollar Rent a Car
 • National Car Rental
 • Rent a star
 • Your Rent
 • McRent
 • Touring Cars
 1. Hjem
 2. Bilutleie Norge