• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Spania

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Spania på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Globalt salg pågår nå!
Få rabatter på opptil 15% fra ulike utleiefirmaer - Gyldig og med 26. juni 2024
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Spania

EasyTerra Bilutleie Spania er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Spania

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Spania

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
Kabriolet
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Spania

Bilutleiesteder i Spania

EasyTerra Bilutleie sammenligner bilutleieprisene på destinasjonene under

La Savina Corralejo Costa Calma Puerto del Rosario Costa Meloneras Las Palmas de Gran Canaria Maspalomas Playa del Inglés Puerto Rico Tarajalillo Ibiza by Portinatx Sant Antoni de Portmany Santa Eulària des Riu La Gomera San Sebastián de la Gomera Breña Baja Los Cancajos Santa Cruz de la Palma Arrecife Costa Teguise Playa Blanca Puerto del Carmen Alcudia Cala d'Or Cala Millor Can Picafort Magaluf Paguera Palma de Mallorca Playa de Muro Port d'Alcudia Port de Sóller Santa Ponsa Ciutadella Mahón Adeje Costa Adeje Granadilla de Abona Playa de las Américas Puerto de la Cruz San Cristóbal de La Laguna
Øvrige steder
Acantilados de los Gigantes Aguiles Albacete Alcalá de Henares Alcázar de San Juan Alcobendas Alcorcón Algeciras Alguaire Alicante Almeria Antequera Arganda del Rey Avila Aviles Badajoz Badalona Bahía Feliz Barcelona Benalmadena Benavente Benicarlo Benidorm Bilbao Burgos Ca'n Pastilla Caceres Cadiz Cala Ratjada Calpe Cangas de Onís Carballo Cartagena Castellon Chiclana Chiclana de la Frontera Ciudad Real Conil de la Frontera Córdoba Coslada Denia El Hierro Elche Estepona Ferrol Figueras Fuengirola Fuenlabrada Gandia Gijon Girona Granada Granollers Guadalajara Hondarribia Huelva Huesca Irun Islantilla Jaen Jerez de la Frontera La Coruna La Linea La Secuita Las Rozas Las Rozas de Madrid Leon Lerida Linares Llanes Lleida Lloret De Mar Logrono Lorca Los Cristianos Lugo Madrid Majadahonda Málaga Malgrat de Mar Manresa Marbella Martorell Massanassa Mataró Melilla Merida Mojacar Móstoles Murcia Nerja Orense Oviedo Pájara Palencia Pamplona Pinto Plasencia Ponferrada Pontevedra Puerto de las Nieves Puertollano Punta Prima Reus Roquetas De Mar Rota Rubí s'Arenal S'illot Sabadell Sagunto Salamanca Salou San Juan de Alicante San Pedro De Alcantara San Sebastian San Sebastián de los Reyes Sant Boi de Llobregat Santa Cruz de Tenerife Santander Santiago de Compostela Santo Tomas Segovia Sevilla Sitges Soria Sotogrande Talavera de la Reina Tarragona Tarrasa Teruel Toledo Torrejón de Ardoz Torrelavega Torremolinos Torrevieja Tres Cantos Tudela Ubeda Valencia Valladolid Vic Vigo Viladecans Vilanova I La Geltru Vitoria Zamora Zaragoza
Bilutleie Spania

Lokal informasjon for Spania

Spania oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 355 hentesteder i Spania. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Spania ligger sør vest i Europa, og det er et populært feriemål for mange turister. Her finner du fantastiske strender og historiske byer med bemerkelsesverdig arkitektur. Landskapet er mangfoldig og temperaturene er behagelige. Til dels takket være turismen har Spania blitt en av verdens viktigste økonomier.

Historie

I prehistorisk tid var Spania bebodd av forskjellige folkeslag. Romerne klarte å erobre hele den iberiske halvøya. De invaderte landet i det andre århundre f.Kr. og hersket i landet frem til det femte århundre e.Kr. Vestgoterne (et germansk folk) overtok makten, men ble ganske snart slått av maurere (muslimer fra Afrika). Romertiden er fortsatt grunnlaget for den spanske kulturen.

I mauretaniere var det en maurisk-spansk kultur med byen Cordoba som sentrum. Den islamske innflytelsen i Sør-Spania er synlig den dag i dag. Kristendommen ønsket å gjenerobre Spania og dette ble en lang prosess. I 1212 ble maurerne beseiret, men deres kultur eksisterte fortsatt sammen med den kristne kulturen. Det var ikke før i 1492 at Spania ble offisielt samlet, og jøder og muslimer ble omvendt til kristendommen eller tvunget til å reise bort. Mer enn 120,000 forlot Spania.

Slik som Portugal gjorde også Spania mange oppdagelsesreiser. I 1492, Christoffer Columbus, som seilte under spansk flagg, oppdaget løfteslandet Amerika. Under Habsburg styre i det 16. århundre ble Spania en verdensmakt. Charles V ekspanderte sin makt utover flere land. I det 17. århundre (den spanske gullalder) regjerte kongeriket over europeiske land (som Nederland og Belgia), samt land i andre deler av verden som Argentina, Chile og Filippinene.

Etter gullalderen begynte Spania å falle. Landet ble plaget av inflasjon og hadde kjempet mange kriger. Sakte, men sikkert mistet de sine kolonier og sin internasjonale makt. Nedfallet av det tidligere mektige imperiumet gav grunn til mye selvkritikk. Det var vanskelige tider med politisk ustabilitet, fattigdom og regionale forskjeller. Dette førte til diktatur av generalen Francisco Franco. Spania ble en republikk. Franco sympatiserte med Nazi-Tyskland og fascistiske Italia. Til tross for dette klate generalen å holde en tilsynelatende nøytral stilling under andre verdenskrig.

I 1947 restaurerte Franco demokraten. En konge ble utnevnt. I 1955 ble Spania medlem i FN. Dette gjorde slutt på en lang tid i isolasjon. I 1960 blomstret den spanske økonomien og landet ble gradvis forvandlet til en moderne industriell nasjon med en voksende turistindustri. I 1975 døde general Franco, og Juan Carlos I ble den nye kongen i Spania. I 1978 bestemte han at Spania skulle bli et parlamentarisk demokrati. På 1980-tallet, i tillegg til Catalonia og det baskiske landet, ble også andre områder autonome. For den baskiske frigjøringsbevegelsen ETA var ikke dette nok og det oppsto flere terrorangrep.

I 1982 ble Spania medlem i NATO og i 1986 ble det medlem i det europeiske fellesskap (EF). ETAs radikale nasjonalisme fortsatte å forårsake problemer. I 1998 ble det kunngjort våpenhvile med ETA. Et år senere ble ting på samme måte som før våpenhvilen ble kunngjort. Internasjonal terrorisme forårsake også en del panikk. i 2004 ble Madrid rammet av flere bombeangrep. Først ble ETA beskyldt for dette. Men det er mest sannsynlig at al-Qaeda sto bak angrepene, på grunn av det faktum at Spania hadde sendt tropper til Irak. Etter angrepene ble troppene trukket tilbake fra Irak.

Samfunn og Kultur

Spania har over 40 millioner innbyggere. Landet er ganske tynt befolket og de fleste menneskene lever i de urbane områdene langs kysten. På grunn av okkupasjoner av mange folkeslag er den spanske befolkningen uensartet. Deres forfedre er, blant annet, iberere, romere, vestgotere, berbere, keltere og vandaler. Nord-øst i landet bor katalanerne og i nord-vest galicierne og det baskiske folk. Det finnes også en befolkningsgruppe som kalles gitanos, eller sigøynere. Siden 1980-tallet har mange innvandrere kommet til Spania. Mange av dem kommer fra Sør-Amerika og Øst-Europa- Den store innstrømmingen av innvandrere har bidratt til økonomisk vekst i landet.

Spanias språk er kastiljansk, et språk folk kjenner som "spansk". Det er et romansk språk som har blitt påvirket av latinsk og andre tungemål- Regionale språk som katalansk, galicisk, baskisk og aranean er også godkjente offisielle språk. Disse offisielle regionale språkene brukes fortsatt i store deler av landet. I tillegg til disse språkene er det også mange forskjellige dialekter. I turistområdene snakker de utenlandske innbyggerne, samt de ansatte i turistbransjen og turistene selv, både tysk og engelsk.

Den romersk-katolske kirke er den dominerende religion. Mer enn 80% av folket er romersk katolske. Denne høye prosenten en delvis på grunn av general Franco, som tidligere tvang mennesker til å konvertere til kristendommen. Mange mennesker er offisielt romersk katolske, men de går ikke i kirken regelmessig. I dag er færre og færre spanjoler tiltrukket av kirken. Ca. fire millioner tilhører ikke lengre noen religion, og i tiller er det 800,000 muslimer. Selv om den romersk-katolske kirke motsette seg homofilt ekteskap, flertallet av den spanske befolkningen stemte i favør. Dette viser at kirkens innflytelse er avtagende. Bygdeområdene henger etter de urbane områdene. I bygdeområdene går fortsatt pilegrimer sine pilegrimsferder til hellige steder.

Spanias kultur i dag kommer fra romersk tid. Men den spanske kulturen er ikke ensrettet. De forskjellige (og noen ganger semi-selvstendige) regionene har ofte sine egne språk og kultur. Ofte føler folket tilknytning til sin regionale kultur mer enn til den nasjonale kulturen. Spanjolene er kjent for å være et vennlig folk. De har nasjonale feiringer som blir feiret med stor entusiasme. Til tross for protester blir fortsatt tyrefekting praktisert. Landet har også mange berømte artister. Arkitekten Antionio Gaudí ble verdensberømt. De fleste har vel også hørt om maleren Pablo Picasso og Salvador Dalí.

Politisk Situasjon

Spania har et konstitusjonelt monarki. I 1975 ble Juan Carlos Spanias konge. Kongen er immun og har innflytelse i en del viktige problemstillinger. Det spanske parlamentet består av to kamre: Representantenes kongress og Senatet. Kongressen har 350 medlemmer som blir valgt hvert fjerde år. Fra 18 årsalderen har folk stemmerett. Senatet har 259, som blir utpekt av provinsene. Kongressen velger statsminister. José Luis Rodriguez er Spanias nåværende statsminister. Hans parti, Det spanske sosialistiske arbeiderparti (PSOE), vant det nasjonale valget i 2004.

I praksis kan Spania betraktes en føderasjon av autonome samfunn. Makten er desentralisert. De forskjellige samfunn eller regioner har, for eksempel, et unikt utdannings- og helse system. Også lovene er forskjellige i hver region. Noen regioner ønsker mer selvstendighet enn det nåværende. Dette gjelder hovedsakelig regioner hvor nasjonalistpartiene dominerer politisk sett. Et godt eksempel er Baskerlandet.

Spania var det første landet i Den europeiske unionen (EU) som hadde en folkeavstemning om EU-grunnloven. De fleste innbyggerne hadde en positiv innstilling til den mulige fremtidige EU-grunnloven. Men traktaten har ikke tredd i kraft enda. Mange andre EU-land ratifiserte traktaten.

Økonomi

I Spania startet industrialisering sent. I lang tid var landet agrarisk. Siden 1950-tallet har industri utviklet seg. Tjenestesektoren har også vokst betydelig. Spesielt turismen gir gode inntekter.

På grunn av den raske økonomiske veksten har strukturen til den profesjonelle befolkningen endret seg. Tidligere arbeidet 50% av folket med landbruk, nå er det bare en liten prosent (7%). I hele landet dyrkes korn, men også vin og olivenolje er viktige eksportprodukter. Videre eksporterer landet sitrus frukt, korn, lin, tobakk og bomull.

De viktigste industriene ligger i, blant annet, Barcelona, Madrid, Valencia, Bizkaia og Zaragoza. Spesielt petroleum raffineri og produksjon av kjemiske stoffer, transportmidler og elektronisk utstyr er viktige bransjer i Spanias industri. Tyskland, Frankrike, Nederland, Storbritannia, Italia og USA er viktige handelspartnere.

Spania har blitt en av de viktigste økonomiene i Europa. BNP per innbygger, forventet levealder og livskvalitet er veldig høy. Landet er en ledende medlem i EU. I 1999 var Spania er av de første landene som introduserte euro som nasjonalvaluta. Statsminister Aznar tid var en periode av liberalisering, privatisering og deregulering. Dette gagnet økonomien og arbeidsledigheten gikk ned. Den nåværende statsministeren Rodriguez Zapatero oppmuntrer til innovasjon, forskning og utvikling. I tillegg vil han bekjempe bedrageri og redusere statens intervensjon.

Geografi og Klima

Spania ligger sør-vest i Europa og, sammen med Portugal utgjør de den iberiske halvøya. Landets totale overflate er ca. 505,990 kvadratkilometer. Madrid er landets hovedstad. Frankrike, Portugal og Marokko (adskilt av Gibraltar-stredet) er nabolandene. Totalt har Spania en kystlinje på nesten 5000 kilometer. Øygruppene Balearics, Kanariøyene og Pityus øyene tilhører også Spania, også Ceuta og Melilla (to spanske enklaver i Marokko).

Spanias fastland er dominert av høye vidder og fjellkjeder, som Pyreneene og Sierra Nevada. Mange elver opprinner i disse fjellkjedene. Eksempel på dette er Tagus (Tajo), Ebro og Duero. Madrid er den høyestliggende hovedstaden i Europa. Mulhacén er den høyeste fjelltoppen på det spanske fastland. Dette fjellet ligger i Sierra Nevada og 3,482 meter høyt. De eneste slettene ligger i nærheten av kystområdene, for eksempel i Andalucia. Disse kalles Andalucia slettene. Middelhavet, Biscaya bukten og Atlanterhavet er utenfor kysten av Spania.

På grunn av det ujevne landskapet er ikke klimaet ensformig. Det er store klimaforskjeller mellom de forskjellige områdene i Spania. Innladet har et landklima. Vintrene er kalde og somrene varme. Om sommeren kan temperaturene stige til svimlende 40 grader Celsius. Øst i Spania, på kysten, er det middelhavs klima. Somrene er varme og tørre og vintrene er milde. Det er ikke mye regn her. Nordkysten har moderat maritimt klima. Somrene er kjølige og vintrene er milde. Det er relativt mye regn og derfor er landskapet i dette området grønt. Somrene her er ikke veldig varme og vintrene er kalde. Kanariøyene har tropisk klima. Det er solskinn hele året rundt. Om sommeren er gjennomsnittstemperaturen 27 grader Celsius, og resten av året er gjennomsnittstemperaturen rundt 22 grader Celsius. Dette gjør disse øyene til populære feriemål for mange turister.

Trafikk og Infrastruktur

Spania har over 100 flyplasser. Det er ikke færre enn 33 flyplasser som også har internasjonale flyginger. Viktige flyplasser er Barajas i Madrid og Barcelona Lufthavn. Det er et statlig selskap og betjener både nasjonale og internasjonale reiser. Andre viktige internasjonale flyplasser i Spania er, blant annet, Alicante Lufthavn, Gerona Lufthavn, Malaga Lufthavn, Seville Lufthavn, Valencia Lufthavn.

Det spanske jernbanenettverket er konsesjoner av det statlige selskapet REBFE. Det totale nettverket dekker ca. 13,00 kilometer med spor. Sammenlignet med resten av Europa er togbilletter billig. Det er jernbaneforbindelser mellom praktisk talt alle byene i Spania. Gjennomsnittlig er reiser disse togene 200 km/t, som betyr at du kommer raskt til ditt reisemål. I forskjellige byer kan du også reise med metro.

Det finnes mange busselskaper i Spania, både offentlige og private. Kvaliteten på servicen er ofte høy. Mellom byene er forbindelsene gode, men i bygdeområdene er det færre busser. På søndager går det ikke så mange busser. Å reise med buss er ofte billig og relativt behagelig.

Mange hovedveier i Spania har tollstasjoner. Det spanske veinettverket dekker ca. 317,00 kilometer, 2,000 er tilrettelagt nylig. Den viktigste motorveien går fra Frankrike helt til Alicante. Folk kjører på høyre side av veien.

Barcelona, Valencia, Palma de Mallorca, Malaga, Cadiz, Las Palmas og Tenerife har de viktigste havnene i Spania. Transmediterranea er det største ferjeselskap. Ferjer går til, blant annet, Balearics, Nord-Afrika og Kanariøyene.

Tidssone

Spania har GMT +1 (CET) tidssone. Kanariøyene, (som Portugal) har GMT. Om sommeren stilles klokken en time fram.

Mat og Drikke

Ikke bare landskapet og klimaet er veldig varierende. Det spanske kjøkken tilbyr også mangfoldighet og har innflytelse fra forskjellige kulturer. Hvert område har sine egne spesialiteter. Produkter som blir brukt i hele landet er vin, ost, belgfrukter, ris og grønnsaker. Paella er en berømt matrett med ris og sjømat. Spanske tortillas (potet omelett) og Gazpachio (kald tomatsuppe) blir også spist overalt. Tapas er en spansk delikatesse. Det er små matbiter som blir servert mellom lunch og middag. Utlandet har også fanget opp tapas, og i mange land finnes tapas restauranter. Spanske matretter er ofte enkle, men kvaliteten er høy og maten er fersk.

Spania er kjent for sine deilige viner. En typisk spansk vin er Sangria (fruktvin). Også Rioja blir servert overalt. Mange spanjoler drikker billig bordvin til måltidene. Andre velkjente spanske drikkevarer er Horchata (en slags milkshake) og Clara (øl blandet med saft). Generelt sett er ikke spansk øl veldig sterk. Både spansk og utenlandsk øl er tilgjengelig.

I Spania er det vanlig å spise to varme måltider per dag. Lunch er rundt kl. 15.00 og middag så sent som kl. 21.00. Du bør huske dette når du ser etter restaurant. Tips er vanligvis inkludert i regningen, men det er også vanlig å legge igjen noe på bordet.

Overnatting

På grunn av at det er mange turister er det nok hoteller som faller i smak. Kvaliteten på hotellene er rimelig bra og du får ofte en varm velkomst. Campingturister kan velge mellom veldig enkle og veldig luksuriøse steder. Ungdomsherberger tilbyr en relativt billig måte å tilbringe natten. Det finnes ikke mange ungdomsherberger i Spania, men det er flere i de større byene. Du kan også leie en feriehytte via reisebyråer eller privatpersoner. En unik overnattingsmulighet i Spania er en "parador". Denne boligen eies av staten og det gir deg mulighet til å bli kjent med den tradisjonelle spanske kulturen. Paradores ligger ofte i vakre omgivelser og kan også befinne seg i historiske eller moderne bygninger.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Spania, vi Google, og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Euro
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  90 km/h
 • Språk
  Spanish
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Autos Menorca
 • Hiper Rent a Car
 • Enterprise
 • Avis
 • Alamo
 • Orlando Rent a Car
 • National Car Rental
 • Gobycar
 • Rentbycar
 • TopCar
 • KeyGo Rent
 • Thrifty
 • Dollar Rent a Car
 • Budget
 • Sixt
 • CarGest
 • Leasys
 • Hertz
 • Wiber Rent a Car
 • Centauro
 • Ownerscar
 • Drivalia
 • Goldcar Key'n Go
 • RentalPlus
 • Flizzr
 • Green Motion
 • Turisprime
 • Keddy By Europcar
 • Clickrent
 • Nizacars
 • EECar Rental
 • FireFly Car Rental
 • Europcar
 • Record Go
 • OK Mobility
 • Goldcar
 • Rhodium Car Rental
 • Everycar
 • InterRent
 • K10 Rentacar
 • Canarias Rent a car
 • Autos Aguirre
 • Exclusive GO
 • Rentalk50
 • CITROEN
 • wheego
 • Touring Cars
 • McRent
 • Carwiz rent a car
 • offUgo
 • Rent a star
 • SurPrice car rentals
 • Payless Car Rental
 1. Hjem
 2. Bilutleie Spania