Bilutleie Korsika

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Korsika på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Korsika.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Korsika

  1. Hjem
  2. Bilutleie Frankrike
  3. Korsika
EasyTerra Bilutleie Korsika er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Korsika

Innledning

Tidligere har Korsika vært et leketøy hos andre makter i hele regionen. Bare siden 1768 er det en fransk øy. Før den tiden var det administrert av Genoa i 500 år og før det av Kongedømet Pisa. Det er en vakker øy med en rekke landskaper, der både vannsport fans (strender, dykking, seiling), turgåere og fjellklatrere kan ha gøy.

Innbyggere

Korsika har mer enn 300.000 innbyggere. Mer enn halvparten bor i byene Ajaccio og Bastia (begge mer enn 75.000 innbyggere).

Sted

Korsika er mer enn 180 kilometer lang og maksimum 83 kilometer bred. Øya ligger nord for den italienske øya Sardinia. Det er separert fra den ved Bonifaciosundet. På det smaleste punktet på øyene er bare 11 kilometer fra hverandre. Korsika er en meget kupert øy med Monte Cinto (2.706 m) som høyeste topp. Det er tyve andre fjelltopper over 2000 meter. Den største delen av innlandet er verna som naturreservat (Parc Naturel Régional de Corse). 

Økonomi

Det behagelige klimaet, det vakre innlandet og de vakre strendene gjør Korsika en turists beste attraksjon. Turistnæringen er hovedsakelig konsentrert i og rundt Porto Vecchio og Bonifacio i syd og nær Calvi i nord-vest. Resten av Korsika er nesten upåvirket av turismen. 

Korsika produserer vin, spesielle oster og god honning. Honningen er til og med offisielt klassifisert til opprinnelsen, akkurat som franske viner. 

Flyplasser

Korsika har tre viktige flyplasser for turisme. Flyplassen nær hovedstaden Ajaccio ligger fem kilometer øst for byen. Hovedveien N194 går fra flyplassen til sentrum av byen. Videre finnes det flyplasser nær Bastia (tyve kilometer sør for byen, langs hovedveien N193) og nær Calvi (sju kilometer sør for byen). Denne siste flyplassen brukes i hovedsak av lavprisselskapene. 

Kollektivtransport

Øya har gode bussforbindelser mellom de viktigste stedene på Korsika, men på enkelte bussruter kjører bussene bare to ganger om dagen. Videre har Korsika et jernbanenett, det er togforbindelser med Bastia, Corte, Ajaccio, Calvi og Ponte Leccia.

Trafikk og parkering

Hvis du virkelig vil utforske Korsika, er det best å leie en bil. Med leiebil kan du nå steder der få turister kommer, og nyte den imponerende naturen på denne øya. Korsika har hovedveier, men det er ingen motorveier. Husk også at øya er kupert og veiene er svingete. De viktigste veiene er i stand, men andre veier kan ha overraskelser. Om sommeren kan det bli svært trangt i sentrene for de turistiske byene. 

Hoteller

Det er et godt tilbud av hoteller og leiligheter i turistområdene. Utenfor disse turistområdene finner du enkle gjestehus eller rom i private hus. Det er også mange campingplasser i Korsika. August er den travleste måneden på øya, siden det rommer to eller tre ganger så mange turister enn i travle juli måned. Hvis du ønsker å reise til Korsika i august, må du reservere et rom lenge i forveien. 

Eksterne kilder

For mer informasjon om Korsika, anbefaler vi Google og følgende kilder:

Alle byer i Korsika

EasyTerra Bilutleie Korsika sammenligner leiepriser i følgende byer: