Bilutleie Mallorca

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Mallorca på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Mallorca.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Mallorca

  1. Hjem
  2. Bilutleie Spania
  3. Mallorca
EasyTerra Bilutleie Mallorca er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Mallorca

Innledning

Siden 1960-tallet har mallorca utviklet seg til et populært feriemål. Øya har akre strender på sør- og østkysten, og vannet er så å si alltid deilig. Spesielt britene, tyskerne og nederlendene elsker å besøke denne øya. I tilleg til strendene er fjellmassene Serra de Tramuntana vel verdt et besøk. Det er også noen fantastiske golfbaner, og hovedstaden Palma har et vakkert historisk sentrum med et imponerende katedral.

Befolkning

Den totale øya har 800,000 faste innbyggere, halvparten av dem bor i hovedstaden Palma de Mallorca. Gjennom året oppholder mange mennesker seg på Mallorca. Øya tiltrekker millioner av turister hvert år. Det er også nesten 100,000 mennesker fra Nord-Europa som bor fast på øya eller i løpet av vinteren.

Beliggenhet

Mallorca ligger øst for Spania på Middelhavet. Det er den største av Balearene, som inkluderer Ibiza. Hovedstaden Palma de Mallorca ligger på sør-vest kysten.

Økonomi

Turisme, turisme, turisme. Det er hva øyas økonomi er bygget på. Dette er en selvfølgelighet langs de populære strendene på sør og østkysten. Boulevardene er fulle av høyblokk, alle er hoteller og leiligheter for turistene.
Men det er også andre økonomiske aktiviteter på øya. Landbruk dyrker citrusfrukt, mandler og oliven, som eksporterer via havnen i Palma eller flyplassen. I tillegg er fiske og buskap (svin og lam) også viktig. I hovedstaden er det tektil og papir industrier.

Flyplasser

Ni kilometer øst for hovedstaden ligger Palma de Mallorca Internasjonal Lufthavn, på vei til Santañí. Det er daglige vanlige og charter flygninger til europeiske destinasjoner. Flyplassen blir også brukt av noen få lavprisflyselskaper. Busslinje 1 vedlikeholder en tjeneste mellom flyplassen og sentrum av Palma.

Offentlig transport

Derspm du ikke har lyst til å bruke leiebil en dag: det offentlige transportnettverket  på Mallorca består hovedsakelig av buss. På søndager er det begrenset busstjenester og i løpet av lavsesongen  er det også færre busser.

I hovedstaden Palma betjenes bussene av Empresa Municipal de Transports (EMT). Det er gode forbindelser til strendene i nærheten. Buss nr. 50 er en turistbuss som kjører til hovedattraksjonene og kjøpesentrene. Det er en todekker buss som er åpen øverst. Videre, i Palma er det battbusser som går fra underholdnings distriktet Passeig Marítim.

Mallorca har én jernbanelinje, fra palam via Inca til Manacor. I tilleg er finnes et historisk tog: Tren de Sóller, mellom Palma og Puerto de Sóller, gjennom et imponerende flott landskap.

Fra havnen i Palma går det ferjer til Ibiza og til byer på fastlandet: Barcelona, Valencia og Denia.

 

Trafikk og Parkering

Å kjøre på Mallorca er virkelig ikke vanskelig. I de siste årene har de fleste veiene på øya blitt renovert og asfaltert. Det har også kommet noen rundtkjøringer, som gjør at trafikken flyter mer effektivt og også tryggere. Fartsgrensene er lavere utenfor bebodde områder, det er nå 90 km/t.

Parkering er bare mot avgift i sentrum av hovedstaden Palma. Under veien i nærheten av havnen i Palma er det en parkeringsplass, som betyr at du kan trygt parkere bilen din i byens sentrum, til en billig pris.

Hoteller

Mallorca er fullt av hoteller. Om vinteren kan du ta sjansen på å finne et hotellrom, men om sommeren er sjansene lik null. Det kan også være billigere å kjøpe en pakke-tur.

Eksterne Kilder

For mmer informasjon om Mallorca, vi foreslår Google, og følgende kilder:

Alle byer i Mallorca

EasyTerra Bilutleie Mallorca sammenligner leiepriser i følgende byer: