• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Polen

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Polen på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Globalt salg pågår nå!
Få rabatter på opptil 20% fra ulike utleiefirmaer - Gyldig og med 4. juni 2024
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Polen

EasyTerra Bilutleie Polen er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Polen

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Polen

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Polen

Bilutleie Polen

Lokal informasjon for Polen

Polen oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 78 hentesteder i Polen. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

I senteren av Europa ligger republikk Polen. Det tidligere kommunistiske landet har en rik historie, livlige byer og en fantastisk natur å by. Reisender vil finne modernitet i dets hovedstad Warszawa og historie i den sydlige Kraków. Krakow er også hovedstaden av den sydlige regionen som bærer navne 'Malopolska': Liten Polen. På grensene med Slovakia og Ukraine, finner en de ru toppene og dalene av Tatra fjell. Den høyeste toppen er fotstykke Rysy med 2499 målere. Den uberørt kystledningen i nord er hjem til sjøen babord Gdansk. Langs stranden er mange tilflukter, mens innsjøer og tykk skog med landsbyer og middelalderske borger er her og der funnet ytterliger innland. En av de mest praktfulle regionene av Polen løgner i nordøst. I Mazuria er mer enn to tusen innsjøer som blir forbundet av kanaler og elver og omgitt av bakker og skoger.

Historie

Celter, Balt, Huns og adskillige Germanske stammer som ha blitt migrert til regionen som nå til dags er visst som Polen i Neolittisk periode, omkring 2000 F. Kr. I den tidlige Midten Elder Vest Slavs som blir kommet til sletten som ligger mellom elven Odra og Wisla. Disse folkene het "Polans": folk av sletten.

I 966 E.Kr hertug Mieszko I omdannet jeg til Kristendom. På grunn av dette, ble anerkjent han av Roma som herre av Polen. Kirken spredde dets tro fra året 1000 i Polen. Mieszko's sønn Boleslaw som det som Modige ble første kongen av Polen. Han laget Poznan hans hovedstad. Når i 1038 pr. periode av vanskeligheter og erobring som blir startet av Teutonisk Springere og Hissigpropper, flyttet det kongelige setet til Krakow. I trettende århundret var denne byen kjørte over ved å stjele Hissigpropper.

I 1333 riket gjenfunnet under regelen av Kazimierz III Wielki (dvs. den Store). Polen florerte i løpet av den tiden. Kongen hadde imidlertid bare kvinnelige arvinger og dynasti som ha blitt sluttet som det startet hadde i 1370 med. Et ekteskap mellom niesen av Kazimierz og den Storartete Hertugen av Litauen skapte et mektig rike som strakk seg fra Baltisk Sjøen til den Svarte Sjøen. I 1569 Polen og Litauener ble offisielt forend i en stat. Begge deler forble koplet til hverandre til godt inn i attende århundret.

Renessansen av sekstende århundret førte nye impulser i kunst og vitenskap. Den Polske Mikolaj Kopernik, som ble kjent som Nikolaus Kopernikus, busied seg med en ny heliosentrisk teori av solar systemet.

Sekstende århundret også førte slutten av Jagiellonian dynasti. Fra da på kongen ble valgt av parlamentet. Mange av de følgende kongene var utlendinger, fordi det regjerende aristokratiet holdt iden at utenlandske konger kunne vært beholdt under deres tommelfinger. Ved slutten av dette århundret flyttet en av etterfølgerne hovedstaden til Warsaw.

I løpet av syttende århundret konkurrerte Svensk, Russisk, Prøyssisk og Østerriker med hverandre over det Polske territoriet. Tross delingen av landet i tre deler nasjonalistisk følelsene gjenopplivet fra det sene attende århundret til midt nittende århundre. Den romantiske perioden av den tiden laget de tradisjonelle kunstene florerer. Som en reaksjon til dette opprør som blir brutt ut å jage okkupant vekk.

I 1919 ble Traktaten av Versailles undertegnet som anerkjente Polen som en suveren stat. Dette imidlertid, har ikke ført fred til Polen. Den Polske hæren gjorde dets beste til gjenerobring tidligere eiendom fra Russisk. Dette sluttet i et kompromiss som Polen fikk tilbake byene Lviv og Vilnius. Ikke lenge etterpå i 1939, overfalte Nazityskland den Polske av Gdansk som forårsaket begynnelsen av den Andre verdenskrig. Polituren led stor besværligheter. En femte av den Polske befolkningen dødd i løpet av denne krigen. Utryddingen ligger i telt nær den Polske fra Auschwitz, minner enda oss av den og en halv million Jøder, sigøynere og annet folk som døde her.

Etter den Andre Verden Krigen kom Polen under Sovjet herredømme. Polituren aksepterte aldri denne skjebnen. På slutten av åttiårene av tjuende århundret, den russisk President Mikhail Sergejevitsj Gorbatsjov, ga hans tillatelse å lete etter nye alternativer for det Polsk folket. Dette ført til nye valg i 1989 som kommunistene ikke vunnet har et enkelt sete og på måtte trekke seg tilbake. Dette var første dominoen som falt etter som resten av de kommunistiske regimene brutt sammen i Europa. I 1999 Polen forbandt NATO. Da Kan 2004 som landet er et medlem av Den europeiske union.

Samfunn og kultur

For århundrer forble Polen et blandet land med en stor sort av folket. Jøder, Tysk og Ukrainere betraktet Polen som dems hjem. Den Andre verdenskrig forandret all som og den Polske befolkningen av i dag hovedsakelig består av Sker. Mer enn halvdel av de 39 millionene beboerne lever i byene. Warsaw, i øst, er hovedstad i Polen, men også landets største byen ikke bare. Viktig annen byer er for eksempel Lódz, Krakow og Poznan. Liv i en Polsk by er tilsvarende til livet i mange vest byer. I de landlige områdene imidlertid, er tradisjonelle roller enda viktig. Det er her som sterke familiebånd holder ut.

Den Polske befolkningen er meget aktiv i den religiøse sfæren. Etter sammenbruddet ble av kommunismen kirkene stappet igjen. Mer enn åtti prosent av Skene er Romersk Katolikk. Pave John Paul II, som døde i 2007, startet hans liv som den Polsk Karol Woytila. Mange Sker er meget stolte av deres med landsmann. På den annen side slører populariteten av Kirken i Polen separeringen av kirke og angir. Det er slik en innflytelse på politiske selskaper og samfunn som mange Sker reagerer mot det religiøse instituttet.

Politisk situasjon

For fire årtier kommunismer har holdt Polen i det griper. I 1990 ble det kommunistiske selskapet oppløst og den første demokratiske Presidenten Lech Walesa ble valgt. De første ti år etter sammenbruddet av kommunismen var ustabil og ble merket av politiske kriser. I løpet av disse bryde tidene imidlertid en god arbeidsmarkedøkonomi og et stabilt demokrati utviklet seg i Polen. I 1990 ble landets økonomien desentralisere. De lokale myndighetene oppnådde mer kraft. Fra et administrativt synspunkt Polen består av seksten provinser. I 1999 realisere av et demokrati og et markedøkonomi anføre til medlemskapet inn i NATO.

Nå til dags blir den Polske Presidenten direkte valgt av folket i en periode av fem år. Presidenten tildeler det fyller på minister. Det Polske parlamentet består av et Hus av Felles (Sejm) med 460 seter, og et Hus av Herrer (Senat) med 100 seter. Presidenten av Polen er relativt mektig. Han eller hun kan avskjedige parlamentet og kan bestille ny valg. Utenom dette har Presidenten en rett av vetoet.

Økonomi

Det kommunistisk fortid har forlatt Polen med en vesentlig mengde av gjeldene. Etter den kommunistiske epoken utviklet seg landet gradvist fra et hovedsakelig landsbruksamfunn inn i et industrialisere land. Fra andre halvdelen av det siste århundret fremadskridende, har vokst økonomien stødig. Kullet og stålindustri forblir under statstyring. Landet er rikt av mineraler som sjakt og brun kull, men mange Polske gruvedrifter er ikke lønnsom mer, på grunn av som de ha blitt stengt. Samtidig utviklet Polen hurtig (meget fortere enn noen av de andre tidligere landene av den Østlige sammenslutningen) en fri markedøkonomi i nittiårene av tjuende århundret.

Mer enn seksti prosent av pol, arbeider i den private sektoren. I bymessigere områder er arbeidsløsheten raten tilbøyelig til å være meget lav. I landlige områder kan imidlertid en fjerde av befolkningen være arbeitsløs. Den Polske landbrukssektoren produserer hovedsakelig korn, poteter og sukkerroer. Industriområdene er hovedsakelig plassert i sør. Lódz, Warszawa og Poznan er de mest viktige industribyene. Over de forløpne tjue årene vokser den turist sektoren også.

Geografi og klima

Polen dekker over 312 tusen kvadratkilometere. Landet grenser til Baltisk Sjøen i Nord og blir omgitt av seks Østeuropeisk land og Tyskland. Landene Litauen, Hviterussland og Ukraina, Slovakia og Tsjekkia omgir Polen. Langs kysten er sanddyner og innsjøer. I nordøst av landene antallene innsjøer når dets topp. Mazurian Innsjøen Distriktet er visst som "Landet av Tusen Innsjøer". Disse innsjøene begynte i perioden etter istiden og er bare outnumbered ved innsjøene liknende av Finland. I den østlige delen av landet, på grensen med Hviterussland, ligger enda en vakker region. I Nasjonal Park Bialowieza kan en gå gjennom den enkel venstre ur skogen av Europa. Dette er en lavland skog som ulver, lynxes og beverer lever under århundre-gamle eiker og lønnetrær.

Fra lavlandene i Øst ankommer vi i Sør som to fjellkjeder oppstår i: Sudeten Fjellene og Carpathians. De høye toppene av Tatra fjell er del av Carpathians som når inn i Slovakia. Mellom sjøen i nord og fjellene i nouth ligger et vidt landskap som adskillige elver meander gjennom. De to største elvene er Wisla og Oder.

Et modererer kontinentalt klima blir influert fra nord ved et maritimt klima. Denne kombinasjonen lager været som er helt uberegnelig med mulig snø i fjellene til april eller midt mai, men også behagelige fjærer og myk Høster. Sommer er vanligvis solblanke og meget varm i det interiørt, skjønt det også kan regne katter og hunder i juni. November og desember har mange kalde dager med tungt regn og tåke. I løpet av de strenge vintrene er Polen dekket med et tykt lag av snø og elvene blir frosset over.

Trafikk og infrastruktur

Veiene i Polen er i et rimelig forhold. Veien nettverket er sett mens en av hindringene til den økonomiske utviklingen av landet. Mange investeringer er derfor laget for utvidelsen av nettverket. Maksimumet farten er 130 km/t på riksveier. På to eller fire smale  vei veier som en kan kjøre 110 km/t, og 90 km/t på landeveier. Innenfor oppbygningene områdene førerne burde begrense deres fart til 60 km/t. Sted-navnplater med en hvit bakgrunn angir disse områdene.

Et vidt skinneveinettverk forbinder de Polske byene til hverandre og til de omgiende landene. Byer som Gdansk, Krakow og Warszawa som alle har direkte forbindelser til Berlin. Internasjonale linje fra og til Polen er beryktet for deres risiko av tyveriet. Nesten har all linje først og inn stemmer medklasseseter. Hovedstasjoner heter gnówny.

En kan også ta bussen gjennom Polen. Det er lokalt men også internasjonale busser dra til og fra Polen. Generelt er den mest bekvemme måten av å reise ved offentlig transport i Polen, ved linje. I byer imidlertid, er buss transport meget behagelig.

Det er tolv flyplasser for sivil luftfart i Polen. Warsaw Lufthavn, Kraków Balice Lufthavn og Gdansk Lufthavn er tre ut av alle flyplassene kan ta flykter til eller fra.

De som vil reise til Sverige også kan ta en ferje fra Gdansk.

Mat og drikke

Det mest viktige måltidet av dagen er spist mellom to og klokken fem om ettermiddagen. Ofte er denne skålen gått foran med en suppe. Det Polske kjøkkenet er en mishmash av innflytelsene: den Jødiske, i tillegg til Ukrainer og Russisk, men også det Tysker og de Ungarske kulturer har all forlatt deres spor.

Poteter et kjøtt — hovedsakelig svinekjøtt — er meget brukte ingredienser. En typisk Polsk skål er bigos, som består av hovedsakelig som sauerkraut blir beriket med forskjellige typer den av kjøtt. Utenom denne pierogi og barszcz er veldig populær. Det første er en pastaen som blir fylt med ost, hakke kjøtt eller sopp. Finhakt kjøtt eller sopp. Andre skålen er den Polske varianten til Russisk borscht: Den berømte roe suppe.

Utenom den Polske maten er det også vódka, den nasjonale drikken. Det er tilgjengelig i forskjellige sorter og smaker. Annen typisk Polsk drikker er krupnik, sliwowica og winiak.

Tidssone

Tidssonen i Polen er GMT/UTC +1. På slutten av Marsjerer klokken er vendt frem en time. På slutten av september er det vendt tilbake igjen.

Bolig

Generelt har Polske byer et stort utvalg av hotellene å by. Reisene kan bruke natten i en moderne, ny og luksuriøs atmosfære også mens i gamle, trivelige eller beskjedne hoteller. Premiene varierer pr. sesong (høy eller lav sesong). Det kan være vis å sjekke din rom i avanserer mens lobbyen kunne kontrastere skarpt med romene.

Det er mange internater i Polen. I løpet av den høye sesongen er det mer internater åpent enn ut av sesong. Ofte har hostels som kontinuerlig byr leskur mer anlegg som et kjøkkene og spiserom. Mest hostels er tilgjengelige for alle alder.

Mest av det ligger i teltsteder ikke bare har steder for telt og karavaner, men også byr små hytter å bruke natten. Mellom mai og september det ligger i teltsteder er vanligvis åpne til offentligheten.

Turister som vil vandre i fjellene kan ta en rest i en av hyttene. Deres flenge er enkelt men atmosfæren er vennlig og varm. Ofte er budt varme måltider. I fjerne områder blir alle turgåere budt et sted. Dette fører til meget overfylt hytter. I prinsippet er alle hytter åpen kontinuerlig. Informasjon er tilgjengelig på den Polske Turist Foreningen (PTTK).

I byene og på landskapet private individer byr av og til rom. I byene turistene blir ofte adressert på gaten av eierne. Utenfor byen har husplatene som sier pakoje 'rom', or noclegi 'losji'.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Polen, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Polish złoty
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  90 km/h
 • Språk
  Polish
 • Populær bilklasse
  Kompakt

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Kaizen Rent
 • Rent a star
 • Avis
 • Hertz
 • Budget
 • Europcar
 • Enterprise
 • MM Cars Group
 • Alamo
 • Sixt
 • Keddy By Europcar
 • wheego
 • Carwiz rent a car
 • Your Rent
 • Flexicar
 • Green Motion
 • Viaggiare Rent
 • Thrifty
 • Goldcar
 • Global Rent a Car
 • Autounion Car Rental
 • United rent a car
 • ACE Rent A Car
 • SurPrice car rentals
 • Panek
 • Express Impress
 • Go Rent
 • McRent
 • Royal Fleet
 • Dollar Rent a Car
 • Topcars
 • Goldcar Key'n Go
 • National Car Rental
 • InterRent
 • addCarRental
 • Fleet Rent a car
 • NÜ Car Rentals
 • Sicily by Car
 1. Hjem
 2. Bilutleie Polen