• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Ungarn

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Ungarn på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Ungarn

EasyTerra Bilutleie Ungarn er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Ungarn

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Ungarn

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Ungarn

Bilutleie Ungarn

Lokal informasjon for Ungarn

Ungarn oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 12 hentesteder i Ungarn. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Ungarn er et populært feriemål i sentrum av Europa. Spesielt den vakre byen Budapest og Balaton sjøen er virkelige turistattraksjoner. Men Ungarn har mye mer å tilby. Naturen er relativt intakt, det finnes mange nasjonalparker og landet har nostalgiske små landsbyer. Slettene og innsjøene er kjente for sin fred og stillhet. Du kan sykle, haike, svømme eller kjøre bil for å utforske landet. Menneskene er vennlige og klima er veldig behagelig.

Historie

Ungarerne kom til Europa på slutten av det niende århundre. De bosatte seg i de pannoniske slettene. Slettene dekker et mye større område enn dagens Ungarn. Den hellige Stefan var den første kongen i Ungarn. Han ble kronet av paven i år 1000.

Etter dette forsøkte Ungarn å utvide sin makt, men måtte også forsvare sine grenser. Deler av Kroatia, Bosnia og Dalmatia ble erobret, og gjorde Ungarn til en regional makt. I 1241 ble landet angrepet av mongolener. Dette resulterte i at Ungarn ble svakere. Etter at den mongolske hæren ble tvunget til å gå, Kong Béla IV bygget en rekke festninger langs grensen.

I det 15. århundre blomdtert det ungarske imperiet. I denne perioden styrte den renessanse prinsen Mátyás Hunyadi hele Ungarn. Mátyás klarte å legge flere land til Ungarn og sikret at tyrkerne ikke skulle angripe.

Ikke alle hadde nytte av den økonomiske veksten. Bøndene var fattige, og i 1541 førte dette til den ungarske bondekrigen. Adelskapets reaksjon var nådeløs. I 1526 ble den ungarske hæren beseiret av tyrkerne. Ungarn ble delt: det sentrale området var i tyrkernes hender, mens Østerrike styrte i nord og vest. Kun området øst i landet forble uavhengig.

Etter dette var det en maktkamp mellom tyrkerne og østerikets Habsburg. Etter at tyrkerne ble beseiret i 1683, innen 1699 var hele det ungarske imperium under ledelse av Habsburg. Etter flere forsøk på å få tilbake makten, var det ikke før i 1867 at Ungarn igjen fikk sin egen regjering. Landet fikk samme status som Østerrike. Den nye regjeringen etablerte seg i hovedstaden Buda.

Under første verdenskrig kjempet Ungarn på Østerrike side. Etter at krigen ble tapt var det totalt kaos i hele landet. Mihály Károlyi stiftet nasjonalrådet. I 1918 ble Ungarn en selvstendig republikk og Károlyi ble den første presidenten. Men parlamentet kollapset ganske snart og kommunistene tok makten. I 1919 ble landet en "kommunal republikk" (etter Sovjetunionens eksempel).Etter fredsavtalen i Trianon (1920) mistet Ungarn store områder av landet  til de allierte. Monarkiet ble restaurert, men denne gangen ble det ingen konge. Admiral Miklós Horthy ble gitt kontrollen.

Under Andre verdenskrig ønsket Ungarn først å være nøytral. Men i 1944 okkuperte Tyskland landet og drepte mange jøder. Sovjetunionen ønsket å hjelpe Ungarn, men det viste seg at de kun ønsket å utvide sin makt. Kommunistene tok kontroll. I 1946 ble Ungarn igjen en republikk og knyttet seg til Warszawa pakten og COMECON (motparten til NATO og EU).

Ungarerne gjorde opprør mot kommunistene, men kontrollen forble i Sovjeternes hender. Mange flyktet fra landet; andre ble fanget og drept. Det var ikke før i 1968 at de første reformene ble gjennomført under Kádár. På 1980-tallet ble flere reformer implementert. I 1989 ble Ungarn en demokratisk republikk. Ett år senere ble første gangen demokratiske partier dannet en regjering. I 1997 ble landet medlem av NATO og i 2004 ble Ungarn medlem i EU.

Samfunn og Kultur

Ungarn har mer enn 10 millioner innbyggere. 89% av befolkningen er ungarske. Flertallet er formet av Roma. Dette er et nomadisk folk (sigøynere). Andre minoriteter er tyskere, slovakere, serbere, kroater og rumenere. Også mange ungarere bor i nabolandene Romania, Slovakia, Ukraina og Serbia. Mer enn halvparten av befolkningen bor i byer. Hovedstaden Budapest har omtrent to millioner innbyggere.

Flertallet av den ungarske befolkningen (noen 64%) er romersk-katolske. Det er omtrent 2,5 millioner protestanter. I tillegg er det, blant annet, calvinist, lutheranske og ortodokse samfunn.

Det offisielle språket er ungarsk. Det er beslektet med finsk og estisk. Minoritetene snakker ofte to språk: ungarsk og sitt eget morsmål.

Ungarsk musikk kjennetegnes for bruken av fiolin. Ungarn er også kjent for sin sigøynermusikk. Ungarske tradisjonelle drakter er fargerike og dekorert med broderte motiver. Ungarerne gjør vakre broderier, keramikk, vegg og takdekorasjoner og treutskjæringer. Generelt sagt er ungarerne vennlige og gjestfrie.

Politisk situasjon

Siden 1989 har Ungarn vært et parlamentarisk demokrati. Presidenten er statens hode. Siden 2005 er Lászlo Sólyom Ungarns president. Presidenten blir valgt hvert femte år av parlamentet. Hans rolle er stort sett seremoniell.

Den høyeste lovgivende makt er i Stortingets hender, som ledes av statsministeren. Parlamentet blir valgt hvert fjerde år og har 386 medlemmer. Den utøvende makt er det kabinettet som står for. Kabinettet, som har 21 medlemmer, svarer til parlamentet. Statsministeren i Ungarn (siden 2004) er Ferenc Gyurcsány. Han har stor makt: han råder parlamentet angående egnede ministerkandidater og han kan også sparke ministre.

Alle i Ungarn over 18 år har stemmerett. Valgene overholdes av et blandet system der velgerne avgir sin stemme på et representativt distrikt og en fest. I parlamentet er det rom for 176 parlamentsmedlemmer. De øvrige 210 plassene er fordelt på de ulike partiene (basert på et system med proporsjonal representasjon).

Økonomi

Siden 1989 er Ungarns økonomi en sosial markedsøkonomi. Takket være utenlandske investeringer private virksomheter har Ungarns økonomi vært i stand til å utvikle seg. De relativt lave lønningene og høy utdanningsnivå gjør Ungarn til et attraktivt sted for utenlandske selskaper å etablere seg.

Ungarn står ovenfor et stort underskudd. Landet ønsker å iverksette tiltak for å kunne skjære ned på utgifter. På grunn av nasjonal gjeld og utgifter, er det lite sannsynlig at Ungarn vil være i stand til å drive handel med sin nasjonale valuta (ungarsk forinter) mot euro i 2010.

De fleste ungarerne arbeider i tjenestesektoren. Industrisektoren er også stor. Men landbrukssektoren er liten, den bidrar med 5% til landets BNP. De viktigste landbruksproduktene er korn, mais, ris, grønnsaker og frukt. Ungarns industrielle sektor vokser raskt. Landets geografiske beliggenhet gjør den ideell til eksportaksjon av produkter, og arbeidsmarkedet er veltrent. Selv om det meste av industrien befinner seg i Budapest, finnes det også flere viktige industriområder, for eksempel Borsod, Gyöngyös og Dorog-Tokod.

Ungarns viktigste handelspartner er EU. Landet eksporterer hovedsakelig maskiner og transportutstyr. Viktige importvarer er maskiner, transportutstyr, energi og fabrikkutstyr. Det meste av Ungarns handel er med Tyskland.

I de siste årene har Ungarn vært involvert i privatisering av selskaper. Regjeringens innflytelse var veldig stor. Internasjonale organisasjoner har oppfordret regjeringen til å privatisere store statlige selskaper.

Ungarns nasjonale valuta er den ungarske forinter (HUF). Valutakursen er ca. 246 HUF per euro.

Geografi og Klima

Ungarn ligger i sentrum av Europa. Nabolandene er Slovakia (i nord), Ukraina (i nord-øst), Romania (i øst), Serbia (i sør), Kroatia og Slovenia (i vest) og Østerrike (i nord-vest). Landet dekker et totalområde på 93,000 kvadratkilometer. Budapest er Ungarns hovedstad. Debrecen er den nest største byen med 200,000 innbyggere. Andre store byer er Pecs, Sopron og Szeged.

Ungarn består i stor grad av sletter. Den store ungarske slette befinner seg i sør og øst i landet. Slettenes grenser er formet av Danube, elven som renner igjennom landet fra nord til sør, og Karpatene. Den nordlige delen av landet er formet av Nord-Ungarns sentral plateau. Den sentrale fjellkjeden i dette området er Mátra, inkludert Ungarns høyeste fjell: Kékes (1015 meter). Området i vest for Danube kalles Transdanubia. Dette er et frodig område bestående av sletter og åser. Midt i Transdanubia ligger Balatonsjøen. Med en total overflate på 592 kvadratkilometer, er den Europas største innsjø. Nord for Balatonsjøen er det ulike fjellkjeder, Bakony fjellene er de viktigste. Nord-vest ligger Small Plains. Flere elver renner igjennom dette området.

Ungarn har et landklima som består av kalde, våte vintre og varme somre. Med en gjennomsnittstemperatur på 23 grader Celsius er juli den varmeste måneden. Januar er den kaldeste måneden med gjennomsnittstemperatur rundt frysepunktet. Ungarn har mange timer med solskinn og det er rimelig lite nedbør, i henhold til atlantiske påvirkninger. På grunn av at september er den tørreste måneden, er dette et bra tidspunkt å besøke landet på. Mai er den våteste måneden.

Trafikk og Infrastruktur

Noen områder i Ungarn er infrastrukturen mindre utviklet enn andre steder. Dette spiller ikke desto mindre en viktig rolle for landet. På grunn av den sentrale beliggenheten er Ungarn er et viktig transport og distribusjons senter. Landet har 160,000 kilometer verdifulle veier. I fremtiden er det nødvendig å utvide veinettverket. De fleste veiene er tofeltsveier som forbinder byer og landsbyer.

Jernbanenettverket har en totallengde på nesten 8,000 kilometer og betjenes av det ungarske statlige jernbaneselskapet (MAV). Jernbanene forbinder flere store byer til sentrum av hovedstaden Budapest. Det finnes også et høyhastighets tog (HÉV) med forbindelser til forstedene i Budapest.

I de største byene er offentlig transport som regel omfattende. Det er tog, busser og undergrunnsbaner. Billetter kan kjøpes i kioskene. Billetter for internasjonale reiser kan kjøpes på bussene.

Nesten alle internasjonale flyginger ankommer Budapest Ferihegy Lufthavn. Det ungarske flyselskapet (Málev) betjener de internasjonale flygingene til og fra Budapest. Flyplassen ligger omtrent 24 kilometer fra selve byen. Det er mulig å reise med offentlig transport fra flyplassen, men det svarer seg å bestille en minibuss ved ankomst terminalen. Innenlands flyreiser er begrenset. Regionale flyplasser ligger i, blant annet, Debrecen, Sarmallek og Héviz.

Mat og Drikke

Det ungarske kjøkken er blitt påvirket av alle menneskene som har bebodd landet. Det er noe som de fleste kaller et typisk "bonde kjøkken". Ungarske retter er ofte tilberedt med pepper og tomater. Dette blir brukt som tilbehør og til å krydre maten. Hvitløk, poteter og løk er andre velkjente ingredienser. Goulash regnes som landets nasjonalrett. Det er en kraftig suppe med oksekjøtt, løk og paprika. Ungarn er også kjent for veldig god fiskesuppe. Generelt sagt er ungarsk mat velsmakende, sunn og næringsrik.

I Ungarns storbyer er det mange små og store restauranter. Slev om prisene varierer er det sjelden dyrt å spise ute i Ungarn. En etterem er en restaurant som har ungarsk og utenlandsk mat på menyen. En csárda er en folke restaurant som serverer lokale spesialiteter.

Ungarerne er ekte vin elskere. Landet har 15 vin områder. Kjente viner er Topkaji (fra området i Tokaj) og Badacsony (fra Balatonsjøen). Budafok, en forstad i Budapest, er et senter for vinhandel. Det er her de ungarske champagnene kommer fra.

Det er ikke mulig å drikke vann fra kranen i Ungarn. Det anbefales å kjøpe mineralvann på supermarkedet.

Overnatting

Ungarn er en populær ferie destinasjon. Siden kommunismens fall har antallet årlig besøkende vokst enormt. I de siste årene er det gjort investeringer for at turismen skal fortsette å vokse. Landet har mange hoteller, feriehytter og campingsteder. Hotellene varierer i pris og kvalitet. I store byer som Budapest, finnes flere luksushoteller. Frokost er nesten alltid inkludert i prisen. Generelt sagt, camping er ikke dyrt. Rundt den populære Balatonsjøen, kan det være dyrere enn andre steder. Dersom du er interessert i å leie en feriehytte eller en leilighet har Ungarne absolutt det du søker etter. Selv i de minste landsbyene kan man få leie leiligheter. Ofte er det skilt langs veien som indikerer hvor du kan finne dem. Til slutt, det er også muligheter for kost og losji. Pensjonater er ofte nye og anstendige, og de har også ofte sine egne barer og restauranter.

Tidssone

Ungarn har sentral europeisk tid (CET: GMT +1). I mars stilles klokken frem én time.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Ungarn, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Hungarian forint
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  90 km/h
 • Språk
  Hungarian
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Alamo
 • U-Save Auto Rental
 • Hertz
 • Klass Wagen
 • Enterprise
 • Avis
 • Thrifty
 • Budget
 • Sixt
 • Europcar
 • Carwiz rent a car
 • Green Motion
 • Buchbinder
 • Global Rent a Car
 • Megadrive
 • Flizzr
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Autonom
 • Fleet Rent a car
 • ORYX Rent A Car
 • Keddy By Europcar
 • Active Car Rental
 • Your Rent
 • National Car Rental
 1. Hjem
 2. Bilutleie Ungarn