• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Hellas

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Hellas på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Hellas

EasyTerra Bilutleie Hellas er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Hellas

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Hellas

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
Kabriolet
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Hellas

Bilutleie Hellas

Lokal informasjon for Hellas

Hellas oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 82 hentesteder i Hellas. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Hellas er et land som består av mange øyer. Det er en populær ferie destinasjon og besøkes årlig av millioner av turister. Hellas er et land for sol elskere og ivrige kultur dyrkere også. Det har en overveldende kultur historisk arv. grekerne, romerne, bysantiner, venetianere og tyrkerne har lagt igjen spor overalt. I vårt moderne samfunn er det mye innflytelse fra antikken.

Historie

Egeerhavets kystlinjer har Europas eldste historie. Rundt 800 f. Kr ble de greske byene grunnlagt. Menneskene levde av landbruk, fiske og buskap. Etter en intens kamp mellom spartanere og atenere ble Hellas samlet og ledet av Aleksander den store. Aleksander var bestemt på å beseire det persiske rike. Han lykkes med det, skapte det greske rike og introduserte en ny epoke: den hellenistiske perioden.

I 168 f. Kr ble Hellas erobret av romerne. Hellas ble lagt til Romerriket og fikk navnet Achaia. Gresk kultur ble ikke tapt. Romerriket ble delt i 395 e. Kr, til Vestromerriket, med sin hovedstad i Roma, og Østromerriket, med sin hovedstad i Konstantinople. Vestområdet gikk nedover, mens øst området blomstret enormt. Dette området ble senere kjent som det bysantinske riket. Dette riket inkluderte Hellas, og ble Konstantinopel sentrum (nåtidens Istanbul).

Det bysantinske riket opplevde mange angrep fra fiender. Det 12. og 13. århundre markerer høydepunktet for det bysantinske riket. Denne gullalderen gikk snart forbi; riket måtte kjempe imot romerne og tyrkerne. I 1453 startet den tyrkiske invasjonen. Det bysantinske rikets sentrum, Konstantinopel, falt i tyrkernes hender.

Under den tyrkiske okkupasjonen beholdt Hellas sin etnisitet, kultur og språk. Den gresk ortodokse kirken spilte en viktig rolle i dette. I 1829 erklærte Hellas sin uavhengighet fra det tyrkiske riket. Men hjelp fra Frankrike, Storbritannia og Russland fjernet grekerne tyrkerne. Grekerne utkjempet tyrkerne. Hellas ble en monarki. Den greske kongen Otto ble født i Salzburg. Frankrike, Storbritannia og Russland ønsket at landet skulle styres av en fremmed. Hellas ble et selvstendig monarki under beskyttelsen av Frankrike, Storbritannia og Russland.

Iløpet av 19. og 20. århundre vant Hellas sakte det tyrkiske landet. Hellas, en alliert av de allierte, erobret områder under første verdenskrig. Kampen mellom Tyrkia og Hellas nådde sitt høydepunkt i 1919. I tre år var det en rasende krig mellom disse to landene. I 1923 døde kongen, og parlamentet avskaffet monarkiet. Hellas ble en republikk. Men i 1935 ble monarkiet igjen opprettet etter en folkeavstemning.

Under Andre verdenskrig ble Hellas okkupert av Nazi-Tyskland. I 1944 ble landet frigjort av hærene fra Storbritannia, Australia og New Zealand. I likhet med mange andre land hadde Hellas lidt tungt under krigen. Til dels på grunn av Americas Marshall plan, klarte landet å gjenopprette seg selv. Men likevel var ikke den politiske situasjonen stabil. Et statskupp og et militært regime kom til makten. Kommunister og politiske ledere ble arrestert og straffet. I 1973 ble Hellas igjen en republikk, under president Papadopoulos. Samme år ble han tatt ut.

Hellas ønsket ikke videre medlemskap i NATO fordi organisasjonen ikke protesterte imot den tyrkiske invasjonen av den greske øya Kypros. I dag er deler av Kypros fortsatt kontrollert av tyrkerne, og den andre delen er i grekernes hender. 
Kypros-problemet brakte regimet ned. I 1974 kom Karamanlís til makten. Han hadde returnert fra Paris, hvor han hadde oppholdt seg som politisk flyktning. Ved hans tilbakekomst ble han oppmuntret. Karamanlís grunnla det konservative politiske partiet Nea Demokratia og vant valgkampen. I 1980 ble han president. I 1981 ble Hellas medlem i EU. I tiårene etter fulgte økonomisk vekst og velstand.

Samfunn og Kultur

Hellas har over 10 millioner innbyggere (2006). Ikke mindre enn 98% av folket er grekere. Et antall av de opprinnelige minoritetene er tyrkere, makedoniere og slavere. Omtrent 60% av nylige innvandrere er fra Albania, Bulgaria, Armenia, Romania, Ukraina, Pakistan og Georgia. Det offisielle språket er gresk, og tales av 99% av befolkningen.

De fleste grekerne er medlem av den gresk ortodokse kirken. 1,3% av befolkningen er muslimer. Det finnes også et antall romerske katolikker, protestanter og jøder.
Den gresk ortodokse kirken har alltid spilt en viktig rolle i gresk kultur. Hellas er det mest religiøse landet inne EU (bortsett fra Malta og Kypros). Grekerne er følelsesmessigst tilknyttet den Ortodokse Kirke og ser på denne som sin naturlige religion. Den greske grunnloven garanterer religionsfrihet, men definerer den gresk ortodokse kirke som den dominerende religionen. I praksis er kirken og staten er nært tilkoblet. I 2005 var det en debatt om å skille stat og kirke, på grunn av en korrupsjons-skandale blant klerikale ledere.

Gresk kultur er tusenvis av år gammel og stod ved vuggen til det vestlige samfunnet. De eldgamle arkitekturene finnes enda i mange land. Gresk filosofi var også veldig viktig for det moderne vestlige samfunnet. Spesielt de filosofiske verkene til Sokrates, Platon og Aristoteles har hatt stor innflytelse. Gresk mytologi er en viktig del av kulturen. Denne mytologien forklarer den verden vi lever i og beskrivelsene er basert på forskjellige guder, gudinner, helter og heltinner. Gresk mytologi ble muntlig formidlet fra generasjon til generasjon. Kjente figurer fra denne mytologien er Akilles, Afrodite, Herakles og Zevs. Det er mange flere eksempler på innflytelser fra gresk kultur i dagens samfunn. For eksempel, de Olympiske Leker. Disse lekene har sin opprinnelse i eldgamle Hellas og arrangeres i vår tid siden helt siden 1896. I 2004 arrangerte Hellas OL. Landet var stolt og arrangementet var en strålende suksess.

Det greske folk er kjent for sin gjestfrihet. Som turist blir du behandlet som en gjest på besøk og det er ganske mulig at folk vil invitere deg til sin hjem. Menn er fortsatt det dominerende kjønn og de sitter ofte sammen og diskuterer alle mulige saker. Forskjellene mellom kvinnens livsstil på landet og i byen er enorm. I byen er ubalansen som finnes mellom menn og kvinner ellers i hele Hellas blir stadig mindre. Familie spiller en viktig rolle i den greske kulturen. Barna bor sammen med sine foreldre til, og noen ganger lengre også, de blir gift.

Politisk situasjon

Hellas er en parlamentarisk republikk. Presidenten er statens hode og blir valgt hvert femte år av parlamentet. Den nåværende presidenten i Hellas er Karolos Papoulias (siden 2005). Han er bedlem av PASOK (Den panhellenske sosialistbevegelsen). Denne bevegelsen ble stiftet i 1981 av Papandreou.

Statsministeren, kabinettet og parlamentet spiller sentrale roller i den politiske prosessen. Presidenten har begrenset autoritet og har høytidelige funksjoner. For øyeblikket er staten formet av ND (New Democratic Party). Siden 2004 er Karamanlis statsminister. Parlamentet har bare en forsamling: Representantenes hus, som har 300 medlemmer.

I tillegg til PASOK og ND, er det også et tredje stort politisk parti: Den nasjonale frigjøringsfronten. Dette partiet ble stiftet i begynnelsen av andre verdenskrig. Opprinnelig var det en gresk motstandsbevegelse.

I Hellas er alle over 18 år og eldre kvalifisert til å stemme.

Økonomi

Hellas har alltid vært et agrarisk land. Etter andre verdenskrig kom industrien virkelig opp. Selv helt til midten av forrige århundre var halvparten av fagfolket fortsatt aktive i landbruket, idag er disse mindre enn 20%. Dette er likevel mye til å være et EU-land. Omtrent 20% av den faglige befolkningen arbeider i industrien. Nærings- og tobakk industrien, mote- og tekstil industrien, kjemiske industrien, kunstfiberindustrien og papirindustrien er viktige industrier i Hellas. Industrien er konsentrert i de to største byene i Hellas: Athens og Thessaloniki. Den greske industrisektoren er dominert av mange små bedrifter. Regjeringen er stort sett ansvarlig for de store selskapene.

Ikke mindre enn 60% av det greske folk arbeider i tjenestesektoren. Millioner av turister kommer til Hellas hvert år, og turistindustrien er svært viktig for den greske økonomien. Mange turister kommer fra England, Tyskland og USA. Skipsfartsnæringen er en annen viktig industri for den greske økonomien. Hellas har det største antallet skip i hele verden. Eksporten av produserte produksjonsmidler som telekommunikasjon, maskinvare og programvare er viktige pilarer for økonomien. I tillegg bidrar også eksport av landbruksprodukter, næringsmidler og brennstoff til landet bruttonasjonalprodukt.

Den greske økonomien blir til tider sett på som et mirakel. Det er en raskt voksende økonomi, og for øyeblikket er Hellas et vellykket land med høy levestandard. Viktige problemstillinger i dagens økonomi er, blant annet, arbeidsledighet og sosiale velferdsreformer. I tillegg spiller privatisering en viktig rolle og skattesystemet blir gransket. Regjeringen ønsker å redusere byråkrati. Forutsigelsene ser ut til å være gode. Det er forventet at økonomien skal fortsette å vokse.

I 2001 innførte Hellas euro som sin nasjonale valuta.

Geografi og Klima

Hellas ligger i det sør-østlige Europa. Hovedstaden er Athens. Landet dekker et totalområdet på 131,994 km2. Den totale landegrensen er 1,160 kilometer. Hellas naboland er Albania, Makedonia, Bulgaria og Tyrkia. Hellas består av et stort stykke land på den sørlige enden av Balkan. Peloponnes halvøya er skilt fra fastlandet av Korinthe kanalen. Denne berømte bukten er 127 kilometer lang.

Hellas er i besittelse av rundt 3,000 øyer. Disse øygruppene befinner seg både i Egeerhavet og i Middelhavet og i det Joniske hav. Kystlinjens totale lengde er 15,000 kilometer. Kreta ligger sør i det greske fastlandet og er Hellas lengste øy. Denne Øyen er en populær ferie destinasjon.

Hellas er et av de mest fjellrike land i Europa. Nesten 80% av landet består av fjellandskap. Det høyeste punktet er fjellet Olympos (2,917 meter). I gamledager ble dette fjellet ansett som gudenes trone. Hellas har ikke mange store elver. De fleste elvene er alltid tørre og kan derfor ikke brukets til skipsfart. En av de viktigste elvene i Hellas er Acheloós. Nord i landet er det mange innsjøer, som Ioannina, Kastorias og Prespa.

Klimaet i Hellas er variert etter området. Kystområdene har et middelhavsklima. Det betyr milde, våte vintre og varme, tørre somre. I fjellområdene er vintrene veldig kalde og det er snø på mange steder. Somrene er varme og temperaturene kan nå 40 grader Celsius. Hellas har ikke færre enn 300 solrike dager i året. Januar og februar er de kaldeste månedene, med temperaturer mellom 9 og 15 grader celsius i Middelhavsområdene, juli er den mest solrike måneden.

Trafikk og Infrastruktur

I Hellas er (leie) bil den behageligste måten å reise på. I de siste årene har motorveiene blitt forbedret. Fjellandskapene gjør det vanskelig å bygge motorveier. De viktigste motorveiene er Egnatia, Pathe, Ionian og Attiki Odos. Broen Rion Antition er en viktig hengebro som er 2.5 kilometer lang. Denne broen binder sammen Hellas fastland med Peloponnes halvøya. Aldersgrensen for å kjøre bil i Hellas er 18. Barn under 10 har ikke lov å sitte i frontsetet. Sikkerhetsbelte er obligatorisk. Fartsgrensene er indikert i kilometer.

Buss er også en utmerket måte å reise på. Det er et stort bussnettverk i hele landet. Enten du er i en by og vil reise til en annen by, eller du er på et fjerntliggende sted ute på en øy; det vil alltid være en buss. Dessuten er det økonomisk å reise med buss.

Det greske jernbaneselskapet (OSE) styrer jernbanenettverket. Tog er landets billigste måte å reise på. Det er mange tog som stopper overalt. Men resultatet av dette er at det kan ta lang tid. Det finnes også raskere togforbindelser mellom viktige byer. Peloppones Stasjon og Larisis Stasjon er de største jernbanestasjonene i Athens. Fra Larisis Stasjon avgår internasjonale tog, for eksempel til Istanbul og Sofia.

Hellas har 123 store havner, hvor passasjerskip, cruiseskip og lastebåter kommer til. Noen viktige havner er Piraeus, Thessaloniki, Volos og Patras. Det er vanlig å reise med båt, fordi Hellas består av så mange øyer. Det er også internasjonale båtforbindelser. For eksempel er det mulig å seile til Italia fra Hellas.

De fleste besøkende reiser med fly til Hellas. I de siste årene har mange av Hellas internasjonale flyplasser blitt forbedret. Athens Internasjonale Lufthavn blir noen ganger kalt "Europas sørlige porthvelving til verden". Viktige flyplasser er: Athens Internasjonale Lufthavn, Heraklion Iraklio Lufthavn, Rhodos Lufthavn, Kerkyra Lufthavn, Thessaloniki Lufthavn, Kos Lufthavn, Chania Lufthavn, Zakynthos Lufthavn, Samos Lufthavn, Mykonos Lufthavn og Santorini (Thira) Lufthavn.

Mat og drikke

Greske matretter er vanligvis ikke veldig varme. Grekerne er overbevist om at smaken forbedres når maten ikke er for varm. Turister vil kanskje synes maten ikke er varm nok. Mange matretter er forberedt med olivenolje. Landet er en av de største olivenolje-produsentene i verden. Den velsmakende "Kalamata" er Hellas berømte olivenolje. Videre kjennetegnes det greske kjøkken for bruk av friske grønnsaker og mange typer urter.

Det greske kjøkken har mange spesialiteter. En favoritt forrett er tzaziki: en blanding av kremet yoghurt med agurk og hvitløk. Også den greske auberginepuréen (melitzanosaláta) og fylte vinblad (dolmadhakia) er velkjente retter. Grekerne spiser mye suppe med brød og salat. Det greske kjøkken har også noen fundamentale retter, som Moussaka (auberginestuing), Mezedes eller mezze (små biter av grønnsaker og/eller kjøtt og/eller fisk) og souvlaki (stekte kjøttbiter på spyd).

Grekerne spiser relativt sent. Restaurantene åpner ikke for turister før 19.00, og grekerne selv spiser ikke før 21.00. På restaurantene er det vanlig å legge igjen 10% tips.

Hellas nasjonale drikk er ouzo. Det består hovedsakelig av vann og alkohol, og det smaker som anis. Mange restauranter tilbyr gjestene ouzo som en appetittvekker. Mange grekere drikker ren ouzo, men man blander med vann for å fortynne den som appetittvekker. Det er også vanlig å drikke øl eller vin. Retsina er den mest kjente greske vinen. Dette er vanligvis en hvitvin og man kjenner den igjen på rosin aromaen.

Overnatting

Mange turister som kommer til Hellas bor på hotell eller leiligheter. Det er et stort utvalg av overnattingssteder. Ofte bestiller folk overnatting gjennom en pakke-avtale. Hotellene og leilighetene ligger ofte i nærheten av en strand eller en by. Det er også mulig å leie bungalow eller villa. Camping er også mulig: det finnes ca. 300 campingsteder som varierer i pris og kvalitet. Camping i Hellas er en unik måte for å beundre og oppleve kulturen og den klassiske antikken. Til slutt, en veldig billig overnatting er på hospits. Dette er ofte et valg av de fleste backpackerne og de som reiser fra øy til øy.

Tidssone

Hellas har tidssonen GMT +2. Dette er Øst-Europa tid. Hellas har også sommertid.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Hellas, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Euro
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  90 km/h
 • Språk
  Greek (modern)
 • Populær bilklasse
  Mini

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Enterprise
 • Alamo
 • Autounion Car Rental
 • Hertz
 • Avis
 • Exer Rent A Car
 • Drive On Holidays
 • Centauro
 • Yours Carrental
 • Budget
 • National Car Rental
 • Drive Hellas
 • Dollar Rent a Car
 • Carwiz rent a car
 • Sixt
 • wheego
 • Keddy By Europcar
 • Royal Rent a Car Crete
 • Payless Car Rental
 • Goldcar
 • Thrifty
 • Volta4u
 • addCarRental
 • Abbycar
 • Green Motion
 • SurPrice car rentals
 • Record Go
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • OK Mobility
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Global Rent a Car
 • OtoQ
 • Autorents.gr
 • Viaggiare Rent
 • Acropolis Rent a Car
 • SKG Rent A Car
 • Goldcar Key'n Go
 • Autoclick
 • Hawk Rent A Car
 • Your Rent
 • Alpha Car Hire
 • NÜ Car Rentals
 • InterRent
 • City Car Rent a Car
 1. Hjem
 2. Bilutleie Hellas