• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Danmark

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Danmark på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Globalt salg pågår nå!
Få rabatter på opptil 20% fra ulike utleiefirmaer - Gyldig og med 4. juni 2024
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Danmark

EasyTerra Bilutleie Danmark er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Danmark

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Danmark

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Danmark

Bilutleie Danmark

Lokal informasjon for Danmark

Danmark oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 36 hentesteder i Danmark. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Danmark er et land med overflod av vann som i stor grad er omringet av hav. Dette betyr at du kan nyte vidunderlige båtturer og veldig gode fiskeretter. Kultur elskere kan besøke slott, herregårder og museer. Det finnes også mye rester etter Vikingtiden. Danmark er en egnet ferie destinasjon for småbarnsfamilier. Legoland er en populær attraksjon som den som besøker Danmark ikke bør gå glipp av. I tillegg finnes det flere vidstrakte sandete strender.

Historie

Slik som Norge og Sverige var også Danmark bebodd av Vikingene fra det niende til det ellevte århundre. Vikingene var kjent for sin tendens til å plyndre andre deler av Europa. På slutten av det tiende århundre lykkedes den danske kongen med å erobre Sverige. Monarkiet var veldig viktig i Danmark og kongen hadde en mektig stilling. I det trettende århundre bestemte adels-institusjonen at kongens makt skulle innskrenkes; kong Erik V ble tvunget til å signere en erklæring (dette dokumentet ble sett på som århundredets første konstitusjon).

I 1397 var Danmark, Sverige og Norge forent under en felles kongemakt: Kalmarunionen. Unionen ble skapt av den danske dronningen Margrete. Svenskene var misfornøyd med den danske dominansen. I 1532 førte dette til at unionen ble oppløst. Norge forble i union med Danmark. I 1536 gjorde Christian III Lutheranskere til Danmarks statsreligion.

Siden Kalmarunionen var Danmark konstant i krig med Sverige. På land var svenskene sterkest; på sjøen var danskene uovervinnelige. Både Sverige og Danmark klarte å erobre store områder. Iløpet av det 18. århundre kom Danmark i konflikt også med flere land i Europa. Det engelske krigsskip var farlig, og Russland valgte England side. Danmark ble tvunget til å samarbeide meg franskmennene, under Napoleon. Etter Napoleons fall ble Danmark hardt straffet for å ha støttet Frankrike: de måtte overgi Norge til Sverige.

Danmark var ikke lenger den høyeste makt, og senere måtte de gi opp sine kolonier. I 1839 var Christian VIII konge i Danmark. Selv om han ønsket absolutt makt gjorde folket mer og mer motstand mot monarkiets makt. Christian besluttet å omdanne konstitusjonen slik at Danmark gradvis ble et parlamentarisk demokrati. I 1848 opphevet Frederik VII hele det absolutte monarkiet. Etter dette var det flere kriger om hvem som styrte det danske området/tyske området Schleswig-Holstein. Danskene tapte Den andre schlesiske krigen og måtte overgi området til tyskerne.

Under Første Verdenskrig forble Danmark nøytral. Under Andre Verdenskrig prøvde Danmark å være nøytral igjen. Likevel, i 1940, ble Danmark invadert av Tyskland og de okkuperte landet i fem år. Etter Andre Verdenskrig ble Danmark medlem av FN. I 1973 ble de også bedlem av EU. Tross sitt medlemskap er landets stilling til EU en listig forretning. Når andre land godkjente euroen som sin nasjonale valuta, ble ikke Danmark med på dette.

Samfunn og Kultur

Danmark har rundt 5,5 millioner innbyggere, 85% bor i byområdene. De resterende bor på de danske øyene, på halvøya Jylland og på (de semi-selvstyrte områdene av) Grønland og Færøyene. Gjennomsnitts befolkningstettheten er 126 mennesker per kvadratkilometer. Det er bare en liten prosent utlendinger i Danmark, blant dem er det spesielt tyskere og skandinaver.

Flertallet av danskene snakker dansk. Det finnes mange dialekter. Grønland og Færøyene har sine egne språk (grønlandsk og færøysk). I Sør-Jylland snakker folk også tysk. Dansk er beslektet med de andre skandinaviske språkene. Mange dansker snakker engelsk og tysk like godt som dansk.

Den danske kirke er Den Evangelisk-Lutherske Kirke. Rundt 85% av befolkningen hører til denne religion. Andre er Romersk-Katolikker, Protestanter, Jøder eller Muslimer. I det moderne danske samfunnet spiller ikke religion en sentral rolle lengre.

I Danmark er det mye som minner om tiden da Vikingene styrte landet. Det finnes mange museer med utstillinger av arkeologiske gjenstander. Videre er dansk design berømt over hele verden. Dansk design kjennetegnes for de enkle linjer og lite detaljer. Teater-elskere vil særlig trives i København. En kjent turistattraksjon er fornøyelsesparken Legoland (i Billund, en miniatyrverden bygget kun av Lego-klosser). Mange turister besøker også statuen av den berømte Hans Christian Andersen. Han er kjent i hele verden for sine vakre eventyr og historier.

Politisk Situasjon

Danmark er et konstitusjonelt monarki ledet av dronning Margrethe II. Dronningens makt er begrenset. Sammen med Folketinget kontrollerer hun den lovgivende makt. Parlamentet består av et hus med 179 medlemmer. Førti seter er tildelt partiene som enda ikke har kommet  til valg. Grønland og Færøyene har også to seter. Hvert år er det parlamentarisk valg. Alle danske menn og kvinner fra 18 år og oppover kan stemme. Fra tid til annen er det også folkeavstemning.

Dronningen og statsrådet er ansvarlig for den utøvende myndighet. Statsrådet er ansvarlig for parlamentet. Statsminister Anders Fogh Rasmussen er den aktuelle regjeringens overhode.

I Danmark er det flere politiske partier. Ingen av partiene har klart å få et absolutt flertall av stemmene. Siden 1945 har Socialdemokrater spilt en viktig rolle. For øyeblikket leder socialdemokrater opposisjonspartiene. De liberale, konservative og Det danske folkeparti vant flertall stemmene og har sammen dannet en koalisjon.

I Danmark er det 275 kommuner som er fordelt på 14 provinser. Stortingvalg, kommune og provinsvalg skjer hvert fire år. Ordfører blir valgt av bystyremedlemmene.

Økonomi

Først og fremst lever mange dansker av landbruk. Etter Andre Verdenskrig ble industri mer viktig, og i dag bidrar ikke landbruk med mer enn 5% til landets BNP. Noen viktige landbruksprodukter er sukker, poteter og kålvekster. Mange landbruksprodukter eksporteres til andre EU land.

I tillegg til landbruksprodukter eksporterer Danmark fisk. Den danske fiskeriindustrien er omfattende. Ande produkter er næringsmidler, kjemiske produkter, maskiner og metall. Danmark eksporterer produkter til EU land (hovedsakelig Tyskland og Sverige) og USA. Andre veien igjen importerer Danmark kjøretøy, drivstoff og maskiner. Viktige import land er Tyskland, Sverige og Norge.

I de siste årene har den danske økonomien vokst. I 2003 var Danmark et av verdens ti rikeste land. Danmark bruker ikke euro som nasjonalvaluta. I stedet valgte de å beholde den danske Krone (DKK). Prisnivået i Danmark er 10% høyere enn i Nederlandene.

Geografi og Klima

Med en overflate på 43,000 kvadratkilometer er Danmark det minste landet i Skandinavia. Danmark ligger nord for Tyskland og består av to deler: halvøyen Jylland (Jutland) og Øyen Sjælland. Jylland dekker den største delen av Danmark og binder landet til fastlandet, Europa. Sjælland er Danmarks største øy; her ligger også landets hovedstad København. Grønland og Færøyene hører til kongeriket Danmark. Disse områdene har total selvstyre.

Danmark er et land med overflod av vann og har en meget stor kystlinje på omtrent 7300 km, hovedsakelig på grunn av de mange øyene (mer enn 400!). Den danske kysten består av sandstrender, sanddyner og mudderflater. Danmark grenser til flere hav: Skagerrak (i nord), Nordsjøen (i vest), Kattegat, Sont og Østersjøen (i øst). Fordi Danmark bare grenser til Tyskland i sør er hele landgrensen ikke mer enn 67 km.

Danmark har et moderat maritimt klima. Vinden fra vest gir moderate, milde temperaturer. Klimaet blir påvirket av temperaturen i Nordsjøen. Dette betyr at vintrene kan være kalde, mens sommeren ofte er milde og solrike. Februar er den kaldeste måneden i året, med temperaturer under frysepunktet. Juli er den varmeste, med temperaturer rundt 17 grader Celsius. I mai og juni er det minst nedbør; august, september og oktober er hovedsakelig de våteste månedene. Halvøya Jylland har minst nedbør.

Trafikk og Infrastruktur

Det er forskjellige måter å reise til og fra Danmark på. Med bil er det raskest via Bremen og Hamburg (Tyskland). Fra en rekke store Europeiske byer er det er det også tog som går til København. For eksempel går det internasjonale tog fra Paris og Amsterdam. Det er også mulig å reise til Danmark med buss.

Et land som Danmark, med så mye vann, trenger gode sjøfartøy. Det finnes mange broer som knytter Danmark til andre land. Landets største bro forbinder Falster og Seeland. Øyen Fyn og Seeland er koblet sammen via en 20 kilometer lang brotunnel. Det er også mulig å ta ferje fra Danmark til Tyskland, Sverige, Norge og København, Århus, Ålborg, Fredericia og Esbjerg.

Mange turister reiser til Danmark med fly. De to internasjonale flyplassene er Kastrup (flyplassen i København) og Billund Lufthavn (Jylland). Fra København er det avganger til flere nasjonale flyplasser: Esbjerg Lufthavn, Ålborg Lufthavn, Århus Lufthavn, Odense Lufthavn og Rønne. De danske flyselskapene er Maersk Air og SAS (Scandinavian Airlines).

Jernbanene er i stor grad overtatt av staten. Jernbanenettverkets totale lengde er noen 2,644 kilometer. Den offentlige transport er god og ofte kan man ta sykler med ombord på toget. Danmarks veinettverk er 72,257 km. Bare en del av veiene er motorveier (noen 1,660 km). For øyeblikket er det mye oppmerksomhet rundt Danmarks infrastruktur.

Tidssone

Danmarks tidssone er GMT +1. Dette er sentraleuropeisk tid (CET). Sommertid er mellom april og oktober. På denne tiden stilles klokken en time frem.

Mat og Drikke

Maten i Danmark er sunn og velsmakende. Fordi det er mye vann er det også mange fiskerestauranter. Herring er en av Danmarks spesialiteter, og er tilgjengelig i mange varianter (røkt, marinert, med saus, osv). En typisk dansk delikatesse er "smørerbrød" (smørbrød). Wienerbrød er en velkjent bolle laget av butterdeig, mandel og kanel. En annen spesialitet er det danske "koldt bord" (kald buffe), bestående av både varme og kalde matbiter. På gatehjørnene selges røde pølser. Disse pølsene er meget populære blant den danske befolkningen.

Til røkesild drikker mange dansker den såkalte "Akevitt". Dette er en slags brennevin som må serveres veldig kald. På grunn av de høye avgiftene er alkoholholdige drikkevarer relativt dyre. Øl og vin koster omtrent det samme som i resten av Europa. Carlsberg er et øl som produseres i Danmark. Det anbefales å ikke drikke vann fra kranen; det er bedre å kjøpe flasker med mineralvann.

Overnatting

Takket være turist-sektorens vekst er det mange overnattingsmuligheter i Danmark. Det finnes hoteller overalt av variert pris og kvalitet. Særlig i København er det mange hoteller. I Jylland er det mange tilgjengelige feriehytter. Det er også mulig å tilbringe natten på en billigere måte: Danmark tilbyr plenti herberger og campingplasser. Hvis du vil dra på campingtur i Danmark må du ha et gyldig campingkort, dette får du kjøpt på alle campingstedene i hele Danmark.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Danmark, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Danish krone
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  80 km/h
 • Språk
  Danish
 • Populær bilklasse
  Kompakt

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Budget
 • Alamo
 • Thrifty
 • Hertz
 • Enterprise
 • Keddy By Europcar
 • Europcar
 • Avis
 • Flizzr
 • Sixt
 • National Car Rental
 • Your Rent
 1. Hjem
 2. Bilutleie Danmark