Bilutleie Oslo

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Oslo på dine vegne.

Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
search_main.worry_free_block.title
  • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
  • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
  • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
  • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Bilutleie Oslo

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Oslo på dine vegne.

Book before 25 February 2019 and pick up your rental by Sunday 7 April 2019
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Oslo

  1. Hjem
  2. Bilutleie Norge
  3. Oslo
EasyTerra Bilutleie Oslo er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Oslo

Bilutleie Oslo
Bilutleie Oslo

Innledning

Oslo er hovedstaden i Norge, og ifølge avisen The Economist er det den dyreste byen i verden (i 2006). I det 17. århundre ble byen fullstendig brent ned, og ble gjenoppbygget av kong Christian IV. Den fikk da navnet Christiana (senere Kristiania). Navnet Oslo ble restaurert i 1924. Bortsett fra noen få trebygninger som ble stående etter flammene har byen et moderne utseende med brede gater.

Befolkning

Byen har vokst enormt. I starten av det 19. århundre var det en landsby med omtrent 10,000 innbyggere. I dag har Oslo en befolkning på over en halv million. Den fortsetter å vokse: Hvert år blir 15,000 nye innbyggere lagt til, og gjør Oslo til en av de raskest voksende byene i Europa.

Beliggenhet

Oslo ligger sør-øst i Norge, i Oslofjorden. Denne fjorden er nesten 100 kilometer lang og hovedstaden befinner seg i enden. Oslo ligger i et område med grønne åser og fjell. Ligger 100 kilometer fra grensen med Sverige.

Økonomi

Hovedstaden i Norge er en av de mest velstående byene i Europa, med en gjennomsnitts inntekt dobbel så høy som det europeiske gjennomsnittet. Dette er i stor grad på grunn av nasjonens olje- og gass reserver. Tjenestesektoren er veldig viktig i Oslo, og handel via byens havn spiller også en viktig rolle.
I tillegg huser byen mange omsorgs og utdanningsinstitusjoner.

Flyplasser

Flyplassen i Oslo blir kalt Gardermoen, og den ligger 45 kilometer nord øst for byen. Den ble åpnet i 1998 og det er en av de punktligste flyplassene i Europa. Det finnes en direkte høyhastighets togforbindelse til flyplassen. Lavprisflyselskaper benytter Torp Lufthavn i nærheten av Sandefjord, 115 kilometer sør for Oslo.

Offentlig transport

Oslo har et utmerket offentlig transportsystem med metroer, trikker, busser og ferjer. Det finnes seks trikklinjer, fem metrolinjer. Metroen kalles T-bane og har særlig forbindelser til forstedene i øst. Du kan bruke alle disse offentlig transportformene med én billett, som også er gyldige på lokale tog. Det går ferjer til de små øyene i Oslofjorden og til halvøya Bygdøy, hvor det finnes utstillinger av gamle vikingskip.

Ved stasjonen, Oslo Bysykkel, kan du leie en sykkel for maks tre timer. Du kan levere tilbake sykkelen på en hvilken som helst annen stasjon.

Tog i Norge er ekstremt punktlige. Fra sentralstasjonen (Sentralstasjon) avgår tog til Trondheim, Bergen og Stavanger. Det finnes internasjonale forbindelser til Stockholm og Gøtenborg i Sverige. Du kan reise med ferje over til Hirtshals, Frederikshavn og København i Danmark, Kiel i Tyskland og Helsingborg i Sverige.

Trafikk og Parkering

Oslo ligger i et kryss av motorveier. Den internasjonale motorveien E6 (til Malmø i Sverige) og E18 (til Stockholm) kommer sammen i Oslo. Når du kommer inn i byen er det en bomavgift på 20 Kroner som du må betale. Takket være de brede gatene er det enkelt å kjøre i Oslo.

I byens sentrum må du betale for å parkere i gatene (Man-Fre fra kl. 8.00 - 17.00, Lør fra kl. 9.00 - 15.00). Utenfor sentrum er det også noen få gater hvor du må betale for å parkere bilen. I tillegg er det parkeringshus og parkeringsområder. Det er en forskjell på private og kommunale parkeringsområder. De kommunale kan gjenkjennes ved skilt med en hvit P med blå bakgrunn. Du kan parkere bilen din gratis på disse plassene med den såkalte Oslo pass, som du også kan bruke i byens offentlige transportsystem, og som gir deg inngang til museet.

Hoteller

Det er ikke alltid like lett å finne hotellrom. Vi anbefaler å bestille på forhånd, spesielt om sommeren og ved store begivenheter (for eksempel Nobels fredspris seremonien). Luksus hoteller ligger i byens sentrum, billigere overnattingssteder ligger vanligvis utenfor byen.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Oslo, vi Google, og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Oslo

EasyTerra Bilutleie Oslo sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Norge, men i en annen by enn Oslo, klikk deg frem til Bilutleie Norge-siden, der du kan velge byen i Norge der du vil leie en bil.