Bilutleie Frankrike

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Frankrike på dine vegne.

 • Gratis avbestilling
 • Beste pris-garanti
 • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Globalt salg pågår nå!
Rabatter på opptil 20% hos et bredt utvalg av leverandører. Dette spesialtilbudet varer til 14. april – bestill nå og spar penger.
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Frankrike

 1. Hjem
 2. Bilutleie Frankrike
EasyTerra Bilutleie Frankrike er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Frankrike

Bilutleie Frankrike
Bilutleie Frankrike

Innledning

Frankrike er et stort og vakkert land i Vest-Europa. Hvert år reiser millioner av turister til Frankrike for å nyte skogene, fransk kunst og moteverden, deilige måltider og behagelige temperaturer. Landets lange historie har blitt vel bevart, noe som betyr at mange eldgamle slott, festninger og kirker kan besøkes. Frankrike er en av de største økonomiene i verden.

Historie

De første innbyggerne av det vi idag kjenner som Frankrike var Keltiske stammer, Gallerne. De flyttet til området rundt 2500 F.Kr. Fra 125 F.Kr og fremover dominerte romerne i området. De erobret Gallia (kelterne land) og landet ble styrt av den romerske keiseren Julius Caesar. I 486 ble romerne endelig beseiret av franskene ledet av kongen Clovis. De ulike frankiske stammene ble samlet til ett rike: Frankrike. Charlemagne fransker konge fra 771 til sin død i 814. Iløpet av denne perioden erobret han store deler av Vest-Europa. I 911 ble Frankrike ble tvunget til å gi deler av sine land til normannerne: Normandie. Dette var den eneste måten å få dem til å stoppe sine angrep.

I 1337 startet krigen mellom Frankrike og England. Denne krigen er kjent som Hundreårs krigen. Egentlig varte krigen litt lengre, til 1453. den engelske kongen Edward III gjorde krav på den franske tronen. Franskene følelse av nasjonal enhet oppsto når en bondejente ledet en hær og beseiret engelskmennene i Orléans og andre steder. Denne jenten, Joan of Arc, ble senere kalt jomfruen av Orleans. Den engelske hæren ble svekket i en rekke steder og til slutt presset kong Charles engelskmennene tilbake til Calais. Franskmennene var triumferende.

På slutten av det sekstende århundre kunne man se fremveksten av protestantene (Hugenottene). Dette førte til en kamp mellom protestantene og katolikkene. I 1589 var den protestantiske kongen Henri IV smart nok til å konvertere til katolisismen. Han gjorde ende på de religiøse krigene ved å gi politiske og religiøse rettigheter til Hugenottene. Ekstragavanse og makt preget det franske monarkiet iløpet av søtende århundre. Den franske kongen Louis XIV, også kjent som Solkongen, dominerte hele Europa. Han utvidet slottet Versailles til en praktfull og enorm konstruksjon. Kong Louis XIV hadde den absolutte makt.

I det attende århundre begynte folk å trekke i tvil regimet. Franskmennene ønket høyere likestilling. De ønsket et liberalt samfunn med fri handel, like rettigheter og avskaffelse av klassesystemet. Den 14 juli, 1789, ble Bastille, Paris's statsfengsel angrepet. Den franske revolusjonen hadde begynt. Den 26 august, 1789, ble Erklæringen om Menneskerettigheter publisert. Denne erklæringen inneholder følgende prinsipper: Liberté (frihet), Egalité (likestilling) og Fraternité (broderskap). Klassesystemet ble avskaffet og kongen ble henrettet. I 1792 ble Frankrike offisielt en republikk. I 1799 ble det ende på revolusjonen. Napoleon Bonaparte tok makten og kronet seg selv til første konsul. I 1804 kronet han seg selv til Keiser Napoleon. Han var en despot som til slutt mislykkes i å utvide det franske imperium. Likevel var monarkiet gjenopprettet.

Det var ikke før i 1871 at Frankrike igjen ble en republikk. Slutten av det nittende århundre ble preget av den industrielle revolusjonen. Høydepunktet i denne revolusjonen, bokstavelig og figurativt talt, var byggingen av Eiffeltårnet i 1889. I 1914 invaderte tyskerne Frankrike; dette var begynnelsen av Første verdenskrig. Tyskland tapte denne krigen. Under Andre verdenskrig okkuperte Tyskland igjen store deler av Frankrike. I 1944 rykket de allierte styrkene inn i Frankrike og befridde landet. De fikk hjelp av den franske General de Gaulle. Perioden etter krigen var en periode av teknologisk utvikling og og fremveksten av forbrukersamfunnet.

1950-tallet var en oppgangsperiode, i nasjonens kolonier og i hele landet. Politisk sett var Frankrike veldig svak. President Coty var i stand til å forhindre et statskupp ved å utnevne Charles de Gaulle til statsminister. I 1959 ble De Gaulle presidenten i Den Femte Republikk. Han ønsket at Europa skulle bli et stort og samlet område. 
Etter Georges Pompidou og Valérie Giscard d'Estaing, i 1981 ble sosialisten François Mitterand valgt til Frankrikes president. Resultatene av parlamentvalgene i 1986 gjorde at han måtte samarbeide med den konservative statsministeren Jacques Chirac. Senere ble Chirac valgt til president og i 2002 ble han gjenvalgt til enda en termin.
På slutten av det tjuende århundre var det voldsomme protester mot Frankrikes atom-tester. Landet ble boikottet og satt under press på ulike måter. Dette hadde en effekt; Frankrike er i dag mer lydhør til internasjonal politikk.

Samfunn og Kultur

Frankrike har en befolkning på 63 millioner. Landet har det tredje største innbyggertallet i Europa. Franskmennene stammer ikke alle fra de samme forfedrene. De er etterkommere av kelterne, germanske stammer, normannerne og katalanerne. Siden det nittende århundre er mange nye befolkningsgrupper blitt lagt til: belgiskere, italienere, spanjoler, portugisere, polakker, jøder, arabere, berbere, afrikanere og kineser. Derfor er det et land med en mangfoldig befolkning.

Fransk er det eneste offisielle språk i Frankrike. Dette betyr ikke at det er det eneste språket som blir brukt. Det finnes flere dialekter. Minoriteter snakker bretagnsk (I Bretagne), oksitansk (i sør), baskisk (i vest-Pyreneene), tysk (Alsace-Lorraine), katalansk (Languedoc-Roussillon), italiensk (rundt Nice) og korsikansk (på Korsika). Innvandrerne har også bidratt til dette flerspråklige samfunnet (for eksempel kinesisk, afrikansk og arabisk).

Opprinnelig er Frankrike et romersk katolsk land. Også i dag er 80% av befolkningen romerske katolikker. Siden 1970-tallet er Frankrike et sekulært land: religionsfrihet er en konstitusjonell rett. Som et resultat av innvandringen bor også muslimer i Frankrike. Andre minoriteter er protestanter, jøder og amerikanske kristne.

Franskmennene er kjent for sin patriotisme. De gjør sitt beste for å spre sin kultur. Det franske språket spiller en stor rolle. Ulike elementer av fransk kultur er kjent over hele verden. Noen eksempler er den franske bygningsstilen (gotiske kirker og katedraler), franske forfattere og filosofers ideer fra Opplysningstiden og kunstskoler som Romantikken og Art Deco. Når det gjelder sport er franskmennene best kjent for sine syklister, fotball og jeu de boules. Utdanningen i Frankrike er av høy kvalitet. Franskmennene er gjestfrie, vennlige og stolte av sitt land.

Politisk Situasjon

Frankrike er en republikk. Landet velger president hvert femte år. Presidenten utpeker statsminister og regjering. Han har kommando over de væpnede styrker og har myndighet til å forhandle frem avtaler. Presidenten er hode for staten og hode for regjeringen, noe som betyr at han er relativt mektig. Den nåværende presidenten i Frankrike er Nicolas Sarkozy. Han er tilhenger av den tidligere presidenten Charles de Gaulle. Den nåværende statsministeren er Francois Fillon.

Parlamentet består av to kamre: Nasjonalforsamlingen (med 577 medlemmer) og Senatet (med 331 medlemmer). Medlemmene av Nasjonalforsamlingen blir valgt hvert femte år med direktevalg. Medlemmene av Senatet blir valgt av flere råd: hovedstyret, avdelignsstyret og og kommunestyret. Frankrike er delt inn i departementer. Grupper av departementene utgjør de ulike regionene. Regionene blir styrt sentralt fra Paris.

Frankrike har alltid vært pioner med hensyn til etableringen av EU. Derfor kom det som en overraskelse for president Chirac da franskmennene stante nei til den foreslåtte EU grunnloven ved folkeavstemningen i 2005.

I Frankrike har folk rett til å stemme fra de er 18 år. Kvinner fikk først rett til å stemme i 1944. I de siste tredve årene har to politiske parti styr det politiske landskap. Dette er venstrepartiet Parti Socialist og det høyreradikale partiet Front National.

Elementer som står høyt på landets politiske agenda are (ungdommer) arbeidsledighet, innvandring fremfor alt muslimer, terrorisme og utenriks politikk. Et kontroversielt element med hensyn til utenrikspolitikken er krigen i Irak. USA og Storbritannia invaderte Irak. Frankrike og Tyskland var sterkt imot invasjonen.

Økonomi

Frankrike er en av de største økonomiene i verden. Landet er medlem av G8 (Gruppen av åtte), og er en av verdens ledende industrielle nasjoner. Landbruk spiller en viktig rolle i den franske økonomien. De store områdene med fruktbar jord, anvendelse av moderne teknologi og EUs subsidier gjør dette landet til den største produsenten av landbruksprodukter i EU.

Viktige eksport produkter er kjøtt, meieri og korn. Vin er også et viktig eksport produkt: Frankrike er verdens største vin eksportør. I tillegg er maskiner, kjemiske produkter, metaller, biler, fly og elektroniske apparater viktig industri. Landet importerer råolje, maskiner og utstyr, næringsmidler, kjemiske produkter og jern/stål produkter. Frankrike er i stor grad selvforsynt når det gjelder energi.

Frankrike har mange viktige industribyer over hele landet: Metz og Strasbourg (nord-øst), Roubaix og Lille (nord), Lyon og Grenoble (sør-øst), Marseille, Toulouse, Nice og Nâmes (sør) og Bordeaux og Nantes (vest). Og til slutt, selvfølgelig, Paris er også uunnværlig for nasjonens industrielle ytelse. Denne byen er kjent for sine luksus varer: parfyme, mote og smykker. Frankrike handler hovedsakelig med EU, USA, Kina og Japan.

I tillegg til industri og landbruk er også turisme veldig viktig for den franske økonomien. Hvert år besøker rundt 90 millioner mennesker det vakre franske land. Man finner turister særlig i de kulturelle byene, ved sjøen og i byggdeområdene. Turisme gir sysselsetting og viktige inntekter.

Siden 1999 er Euroen Frankrikes offisielle valuta.

Geografi og Klima

Frankrike ligger i Vest-Europa. Nabolandene er Belgia, Luxemburg, Tyskland, Sveits, Italia, Monaco, Andorra og Spania. Det ligger mellom den engelske kanalen, Atlanterhavet, og Middelhavet. det totale landområdet dekker 543,965 kvadratkilometer. Øyen i Middelhavet, Korsika, hører også til Frankrike. Dette er den sørligste delen i landet.

Frankrike har et mangfoldig landskap. I øst og sør er det fjell. Omtrent en fjerdedel av landets overflate er fjell. Midt i landet og i sør av Frankrike befinner Massif Central seg: et høytliggende område bestående av fjell og høysletter. Pyreneene i sør og i Alpene og Jura i øst er unge fjellkjeder. På 4810 meters høyde, Mont Blanc, i Alpene, er Europas høyeste punkt.

Frankrikes totale kystlinje måler 3,427 kilometer. Kystene er veldig varierende. Nær fjellene er kysten steinete. Andre steder har kystene sanddyner med sandstrender.

Frankrike har svært omfattende elver. De viktigste elvene er Loire (1006 kilometer), Rhone, Garonne, Rhine og Seine. Frankrikes laveste punkt, på -2 meter, ligger i Rhone-dalen.

Frankrikes klima er nesten like variert som sitt landskap og folk. Frankrike har tre klimasoner på grunn av innvirkningene fra Atlanterhavet og Middelhavet, og fordi det finnes så mange fjellkjeder. De viktigste stedene i landet har et fuktig maritimt klima. Dette betyr varme sommer og kjølige vintre. Sør-kysten av Frankrike har et Middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Det er også her turistene reiser til for å nyte solskinn. I fjellområdene er det landklima. Her er påvirkningen fra Atlanterhavet mindre. Som et resultat er vintrene kalde og somrene varme.

Trafikk og infrastruktur

Det meste av Frankrikes jernbanenettverk styres av regjeringen. Det nasjonale jernbaneselskapet kalles Sociéteé National des Chemins de fer Français (SNCF). Dette nettverket konsentrerer seg mest om Paris, og er rask og effektiv. Frankrike har også høyhastighetstog: Train à Grande Vitesse (TGV). Disse togene frakter sine passasjerer fra Paris til andre byer i en hastighet på 300 kilometer i timen. For å reise med TGV må du bestille på forhånd. Vanlige togbilletter kan du kjøpe på reisebyrå eller på jernbanestasjonene. I de store byene kan du også reise med metro. Dette er en rask og billig måte å komme seg rundt omkring i en stor, tett by.

Frankrike er koblet sammen med England via Channel Tunnelen. Et raskt tog kjører gjennom den 50 kilometer lange tunnelen, som også er tilpasset lastebiler. Toget kjører frem og tilbake mellom Calais og Folkestone og London (England).

Å reise med buss er ikke vanlig i Frankrike, og det er heller ikke behagelig. Bussene betjener først og fremst tettstedene. En reise med buss er effektivt når du skal reise relativt korte avstander og der det ikke er togforbindelser. Du kan reise til Frankrike fra flere byer i Nederland med busselskapet Eurolines.

Utenfor de store byene må du ordne transport på egenhånd. Det franske veinettverket, som totalt er 8,000 kilometer lang, skaper tilgang til alle deler av landet. Det er allerede planlagt utvidelser. Du må betale tollavgift på de viktigste hovedveiene. Franskmennene kjører på høyre side av veien og avstandene er indikert i kilometer. For å ha tillatelse for å kjøre bil må du være minst 18 og ha førerkort.

Flyselskapene drives også stort sett av regjeringen. Air France er et av verdens største flyselskap. Mange av de store byene har flyplass. Og en viktig internasjonal flyplass er Paris Orly Lufthavn (ORY). Selskaper som American Airlines, British Airlines og United Airlines flyr fra og til denne flyplassen. Andre viktige franske flyplasser er Paris Charles de Gaulle Lufthavn (CDG), Paris Beauvais Lufthavn (BVA), Bordeaux Merignac Lufthavn (BOD), Lyon Saint Exupery Lufthavn (LYS), Marseille Provence Lufthavn (MRS), Nice Cote d'Azur Lufthavn (NCE), Strasbourg Internasjonale Lufthavn (SXB) og Toulouse Blagnac Lufthavn (TLS).

Frankrikes vannveier bærer stor frakt. Det finnes tre vannveier som er viktige for transport av gods: Rhone, Seine (mellom Paris og Le Havre) og den kanaliserte Mozelle. Viktige havner er Bordeaux, Calais, Dunkerque, La Pallice, Le Havre, Marseille, Nantes, Paris, Rouen og Strasburg. I Frankrike bygges det nye vannveier.

Mat og Drikke

Frankrike har mange spesialiteter som har gjort det franske kjøkken berømt. Spesielt vin og ost er populære. det er ikke en tilfeldighet at landet er en av verdens viktigste vin eksportører. Landet har mer enn til vin-regioner som produserer vin av høyeste kvalitet. Vin elskere må besøke en av landets viktigste vingårder. Frankrike har 400 forskjellige ostearter, med stor variasjon av smak og utseende. Nord i landet blir mange meieriprodukter brukt: ost, fløte, smør, osv. Lengre sør er det franske kjøkken preget av bruk av olivenolje, urter, sopp, andefett og gåslever.

Det finnes mange førsteklasses restauranter hvor du kan bli kjent med den franske "haute cuisine" ("høy matlaging"). "Haute cuisine" skiller seg fra "cuisine bourgeoise" (borgerskap mat) ved bruk av ferske landbruksvarer, spesielle kombinasjoner og raffinerte retter. Det finnes også mange koselige mat-kroer som tilbyr enklere retter.

Overnatting

Frankrike tilbyr et bredt mangfold av overnattingsmuligheter for turister. Det finnes mange campingplasser i forskjellig prisklasse og kvalitet. Du kan velge et lite, enkelt campingsted i nærheten av en farm eller en luksuscampingplass med diverse bekvemmeligheter og fasiliteter. Det er også mulig å tilbringe natten i et fransk slott, en unik måte å nyte dette vakre landet.

Tidssone

Frankrike er i GMT+1 tidssonen, samme tidssone som Nederland og Belgia, inkludert vinter og sommertid.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Frankrike, vi Google og følgende kilder:

Ofte stilte spørsmål

Er EasyTerra Bilutleie billigst? Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen. Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen? Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok. Er det noen tilleggskostnader? Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien). Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil? Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen. Hva er en bekymringsfri-merkelapp? Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere. Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min? Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre). Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min? De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer). Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • AbsoluteCar
 • ADA
 • Advantage Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Apollo Car Rental
 • Autoclick
 • Avis
 • Budget
 • Citer
 • Dollar Rent a Car
 • Edel & Stark
 • Elite (Luxury)
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Goldcar
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • McRent
 • National Car Rental
 • Payless Car Rental
 • Peugeot
 • Renault
 • Rent a car
 • Rhodium Car Rental
 • RPS Luxe
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Unirent Car Rental
 • Your Rent

Alle byer i Frankrike

EasyTerra Bilutleie Frankrike sammenligner priser fra bilutleiefirmaer i følgende byer:

Andre byer