• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Portugal

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Portugal på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Globalt salg pågår nå!
Få rabatter på opptil 20% fra ulike utleiefirmaer - Gyldig og med 4. juni 2024
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Portugal

EasyTerra Bilutleie Portugal er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Portugal

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Portugal

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
Kabriolet
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Portugal

Bilutleie Portugal

Lokal informasjon for Portugal

Portugal oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 156 hentesteder i Portugal. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Portugal er en populær ferie destinasjon. Dette landet i Vest-Europa tilbyr vakre strender, gode overnattings forhold og fantastisk natur. Byer som Lisboa og Porto er virkelig verdt et besøk og du kan nyte det deilige middelhanske kjøkken. Det solfylte klimaet gjør din reise til dette landet fullkomment.

Historie

De første innbyggerne i hva som i dag er Portugal var kelterne og lusitanerne. Siden 200 f.Kr. var landet bebodd av romerne, som ble der i ca. 600 år. Etter et kortvarig germansk herredømme tok de islamske maurerne kontrollen. Den mauriske okkupasjonen varte i århundrer.

Kongeriket Portugal oppstod i det 12. århundre. Portugal løsrev seg fra Galicia og landet ble erklært selvstendig av burgundiske ridderen Henry. Når ridderen døde ble han etterfulgt av sin sønn Alfonso Henriques. Denne mannen ble den første offisielle kongen av Portugal. I 1385 ble Johan I konge i landet. Han klarte å hindre nabolandene i å erobre Portugal. Henrik Sjøfareren var sønn av Johan I. Han gjorde mange oppdagelsesreiser som ble veldig viktige for konstruksjonen av Portugals globale imperium.

I det 15. og 16. århundre ble Portugal en stor kolonial makt. I starten på det 16. århundre okkuperte Portugal områder i Afrika, Amerika og Midtøsten. Filip II av Spania tok kontrollen i Portugal i 1580. Den spanske okkupasjonen varte til 1640. Hertug av Bragança organiserte et kupp og overtok tronen som Johan IV. I 1775 ble hovedstaden Lisboa rammet av et jordskjelv som totalskadet byen og andre deler av landet.

I 1807 ble Portugal overkjørt av Napoleon og hans menn. Med hjelp fra Storbritannia klarte Portugal å fjerne de siste franske troppene fra landet i 1812. Mellom 1808 og 1821 var den brasilianske byen Rio de Janeiro Brasil hovedstaden til Portugal. I 1822 erklærte Brasil sin uavhengighet. Dette gav Lisboa sin gamle posisjon som hovedstad i Portugal tilbake.

Et århundre senere (1910) ble det slutt på monarkiet. Portugal ble en republikk, og Teófilo Braga ble den første presidenten. Denne perioden var preget av politisk ustabilitet. Flere regjeringer oppstod og ikke færre enn ni presidenter resignerte. Kort tid etter startet andre verdenskrig. Det økonomisk ustabile Portugal knyttet seg til de allierte. Under den høyrevendte nasjonalistrevolusjonen i 1926 falt den republikanske regjeringen.

Antonio de Oliveira Salazar var president i Portugal frem til 1968. Hans politikk var en blanding av katolsk korporativisme og fascisme. Under den spanske sivilkrigen støttet han Franco (1936-1939). Under andre verdenskrig var Portugal nøytral. Senere ble Portugal en medstifter av NATO (North-Atlantic Treaty Organisation). Salazars regjeringstid var preget av kolonikriger. Salazars regime ble isolert internasjonalt sett.

Unde "Nellikrevolusjonen" i 1974 ble det ende på Salazars høyrevendte lederskap. Portugal ble et politisk demokrati. Venstre og høyre fløy regjeringer kom etter hverandre. I 1986 ble Portugal medlem av Europa Unionen (EU). På 1990-tallet gav landet sin koloni Macau tilbake til kineserne. Siden den gang er ikke Portugal lenger en kolonial makt.

Samfunn og Kultur

Portugal har over 10 millioner innbyggere. Landet er tynt befolket og har en negativ befolkningsvekst. Mange portugisere emigrerte på 1960 tallet. På 1970 tallet ble Portugal et populært sted igjen, og mange returnerte. I dag er mange portugisere (ca. tre millioner) av økonomiske grunner i andre land som Frankrike, Tyskland, USA, Canada og Venezuela. Fem prosent av den portugisiske befolkningen er innvandrere. De fleste innvandrerne er fra Ukraina, Brasil, Kapp Verde og Angola. Mange mennesker bor også ulovlig i Portugal. En stor prosent av befolkningen bor i de større byene: Lisboa, Porto, Braga, Aveiro og Coimbra.

Omtrent 97% av portugiserne tilhører den romersk katolske kirke. I tillegg er det protestanter, muslimer, hinduismer og jøder. Portugisisk er det offisielle språket. Det tales i hele landet (bortsett fra noen små landsbyer). Det er et romansk språk som ligner på spansk. På verdensbasis snakker mer enn 160 millioner mennesker portugisisk.

Arkitekturen er karakteristisk i den portugisiske kulturen. Landets arkitektur har innflytelse fra mange lans som landet har vært i kontakt med (spesielt maurisk og romersk kultur). Disse innflytelsene er også synlige i de portugisiske festivalene, musikken og litteraturen. Portugal er kjent for sin Fado. Dette er portugisisk musikk. Det er en anerkjent måte å synge på og den spiller en viktig rolle i det portugisiske folks liv. Fotball er den mest populære sporten i Portugal. I tillegg praktiseres flere sporter. Portugiserne elsker sine festivaler og har mange av dem. Det portugiser folk er vennlige og de er kjent for å være harde arbeidere.

Politisk Situasjon

Portugal har et parlamentarisk demokrati. De fire pilarene i den portugisiske politikken er presidenten, parlamentet,  regjeringen og (høye) rettsvesenet. Grunnloven garanterer maktfordelingsprinsippet. Regjeringen svarer til presidenten og parlamentet. Presidenten blir valgt hvert femte år ved alminnelig stemmerett. Parlamentet består av et kammer med 250 medlemmer.

Regjeringen er dannet av PS. Dette er et sosialistisk parti. Anibal Cavaco Silva har vært president i Portugal siden 2006. Han er medlem av PSD; et konservativt parti. Både PS og PSD er markedsorienterte og i støtter den europeiske unionen. Siden 2005 er José Socrates statsminister. Statsministeren blir utpekt av presidenten.

Generelt sagt har purtugiserne en positiv holdning i Europa. Selv om abort er ulovlig blir dette vurdert igjen i nærmeste fremtid. Homofile rettigheter vokser. Siden 1976 har kvinner hatt stemmerett.

Økonomi

Portugal har en markedsøkonomi. Medlemskapet i EU i 1986 gav fordeler til den portugisiske økonomien. Arbeidsledigheten har falt og landet har den raskest voksende økonomien innen EU. Men Portugal har en negativ handelsbalanse og inflasjonen er høy. Den nåværende regjeringens mål er å få markeds liberalisering og privatisering og å redusere byråkrati. Dette skal forbedre Portugals konkurranseposisjon.

Tjenestesektoren er veldig viktig i den portugisiske økonomien. En del av dette er turismen. Hvert år besøker 10 til 20 millioner turister landet. En bakdel med dette er at økonomien kan komme til å avhenge av turisme. Industrisektoren gir også en stor del av befolkningen arbeidsplasser. De fleste selskapene er små og industrien har ikke utviklet seg særlig mye i Portugal slik det har i andre europeiske land. Viktige industrier er tekstiler, skipsfart, fiskeprodukter, vin og petrokjemiske industrier. Viktige handelspartnere med Portugal er, blant annet USA, Spania og Tyskland. Landet eksporterer vin, tekstil, klær, fiskeprodukter og kork (Portugal leder 50% av verdens korkeksport). Viktige importprodukter er olje, maskiner, jern og stål.

Jordbruk spiller også en rolle i økonomien. Takket være finansiell støtte fra EU er Portugal i stand til å modernisere jordbrukssektoren og høyne produksjonen. Jordbruk og vin-kulturen gjelder produkter som olivenolje, vin, hvete og mais. Særlig portvin eksporteres. Fiske er også et viktig element i landets mat tilgjengelighet. Gruvedrift gir ikke noen råvarer.

Geografi og Klima

Portugal ligger helt vest i Europa. Sammen med Spania utgjør disse den iberiske halvøya. Nord og øst i Portugal grense til Spania, og i sør og vest til Atlanterhavet. Portugal dekker et område på mer enn 92,000 kvadratkilometer. Kystlinjer er mer enn 950 kilometer lang (inkludert øyene). Kystlinjer består av vakre strender, sanddyneområder og klipper. Spesielt Algarve (den sørlige kyststripen) er kjent for dette.

Azores og Madeira hører til Portugal. Disse øyene ligger i Atlanterhavet. Noen av øyene har aktive vulkaner. Portugal er delt i to deler av elven Tagus (Tejo). Landskapet i nord er fjellrikt. Sør består hovedsakelig av åslendt landskap (bortsett fra de kystligne områdene). Det høyeste punktet i landet er en av øyene i Pico. Fjelltoppen "Ponta do Pico" er ikke mindre enn 2,351 meter høy. Etter Tagus er Douro også en stor elv. Andre elver er Guadiana, Minho, Mondego og Sado. Hovedstaden i Portugal er Lisboa, som har nesten tre millioner innbyggere. Andre viktige byer er Porto, Amadora, Braga, Coimbra og Funchal.

Mesteparten av Portugal har et middelhavsklima. Om sommeren er det varmt og tørt og om vinteren er det kaldt og regnfullt. Algarve har over 3,000 timer med sol i året. Sør i Portugal er det varmere, tørrere klima enn i nord. Gjennomsnittstemperaturen på fastlandet er 15 grader Celsius i nord og 18 i sør. Dette gjør Portugal til en av de varmeste landene i Europa. August er den varmeste måneden, og temperaturene inne i landet kan nå opp til 40 grader Celsius.

Økende tørke er en klimatisk problem i landet. Den økende tørken gjør at det ofte er skogbrann om sommeren.

Trafikk og Infrastruktur

Antall biler og industrialiseringen har vokst enormt de siste årene. Når det gjelder transport har det blitt gjort mange forbedringer siden 1990. Veinettverket måler nesten 70,000 kilometer og er i god stand. Spesielt veiene mellom storbyene er godt vedlikeholdt. Folk kjører på høyre side av veien. Fartsgrensene er indikert i kilometer. Offentlig transport betjenes stort sett i statsselskapet Rodoviária Nacional (RN). I tillegg tilbys det også tjenester av private selskaper. Spesielt i de store byene er den offentlige transporten omfattende.

Jernbanenettverket er ca. 2,850 km langt. Å reise med tog er ikke veldig dyrt. Det nasjonale jernbaneselskapet (CP) har tre forskjellige tjenester. Det er tog som stopper nesten overalt (Regional) og tog som bare stopper i storbyene (Intercidade). Mellom Lisboa og Porto er det et ekspresstog (Rapido). Lisboa og Porto har også et godt metronettverk. En konstruksjon av et TGV-tog mellom Porto, Lisboa og Madrid (Spania) er planlagt iløpet av 2008.

De viktigste flyplassene er i Lisboa (Lisboa Portela Lufthavn), Faro (Faro Lufthavn) og Porto (Porto Lufthavn). De to sistnevnte har nylig blitt forbedret. De viktigste flyplassene på de portugisiske øyene er flyplassene i (Madeira Lufthavn), Porto Santo (Porto Santo Lufthavn) og Ponta Delgada (Ponta Delgada Lufthavn).

Havnene er av stor betydning for Portugal. Mange gods transporteres via havet. De to viktigste havnene er Lisboa og Porto. Fra Lisboa går en ferje hver 15 minutter over Tagus til forstedene i Cacilhas.

Tidssone

Portugal har Greenwich Mean Time (GMT). Det er derfor én time tidligere enn det europeiske fastlandet. Om våren stiller klokken fram en time.

Mat og Drikke

Det portugisiske kjøkkenet er veldig mangfoldig. Det er mange middelhavske matretter. Mange retter er tilberedt med fersk fisk. Kramme, hummer, reker, men også billigere arter som sardiner, spises ofte. Rettene tilberedes på forskjellige måter. Det avhenger ofte av regionen. En velkjent portugisisk rett er bacalao: tørket torsk. Mange portugisere starter måltidene med suppe. Det portugisiske kjøkken inkluderer også andre produkter: storfekjøtt, svinekjøtt, lam og kylling. Nord i landet er ofte kjøtt stuet i en jordgryte (en pacura). Mange matretter tilberedes med olivenolje. På restauranter er det vanlig å gi 10% tips. Offisielt er tips inkludert i regningen.

Portugal produserer mange gode viner, og det er populært å drikke. Spesielt portvin er en kjent eksportvare, og portugiserne er stolte over dette. Vinene er laget av druer som dyrkes i portugisiske områder. Vinene er veldig gode og fra tilfredsstillende til veldig eksklusive. I prinsippet er det greit å drikke vann fra kranen i Portugal. Noen ganger har vannet en klor-smak. I det tilfellet anbefaler vi at du kjøper mineralvann. Spesielt utenfor byene er det best å drikke vann på flaske.

Overnatting

Portugal er rettet mot de millioner av turister som besøker landet hvert år. Det er mange overnattingsmuligheter. Det finnes feriehytter. gjesterom, hoteller, gjestgiveri og campingplasser. Det er unike campingsteder blandt vingårder, men det er også store og luksuriøse familievennlige campingsteder. Overnattingsstedene i Portugal er kjent for sin gode kvalitet. Algarve er en populær ferie destinasjon. Her nyter mange turister de vakre strendene, solen og havet.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Portugal, vi Google, og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Euro
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  90 km/h
 • Språk
  Portuguese
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Rent a star
 • Alamo
 • Guerin
 • Enterprise
 • Keddy By Europcar
 • Drivalia
 • Drive On Holidays
 • Thrifty
 • Dollar Rent a Car
 • Europcar
 • Autounion Car Rental
 • Abbycar
 • wheego
 • Record Go
 • Ilha Verde Rent a Car
 • Goldcar Key'n Go
 • Budget
 • Sixt
 • Avis
 • YorCar
 • FireFly Car Rental
 • Green Motion
 • Hertz
 • Global Rent a Car
 • Goldcar
 • Bravacar
 • Centauro
 • Flizzr
 • Turisprime
 • Klass Wagen
 • OK Mobility
 • Payless Car Rental
 • InterRent
 • Drive and go
 • Rhodium Car Rental
 • Drive4Less
 • BeRent
 • SurPrice car rentals
 • Rent-A-Car Auto Turística Faialense
 • CRC car rental company
 • Auto Rent
 • McRent
 • Carwiz rent a car
 • Your Rent
 • National Car Rental
 • AVIS Car-Away
 • CITROEN
 • Unidas
 • Localiza Car Rentals
 1. Hjem
 2. Bilutleie Portugal