Bilutleie San Francisco

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i San Francisco på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie San Francisco

  1. Hjem
  2. Bilutleie USA
  3. Bilutleie California
  4. San Francisco
EasyTerra Bilutleie San Francisco er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for San Francisco

Bilutleie San Francisco
Bilutleie San Francisco

Innledning

San Francisco er en by i California, på vestkysten av USA. Byen tiltrekker mange turister: den ligger på flere åser som gir en fantastisk utsikt over San Francisco Bay, byen har en vakker blanding av gammel (viktoriansk) og moderne arkitektur, og et veldig koselig og multikulturelt uteliv, og det er flere interessante museer. Byens symbol er Golden Gate Bridge, og de fleste turistene tar også en tur med byens berømte kabel-trikk.

Noen blir kanskje skuffet over været: fordi byen er omringet av vann på tre sider, derfor er det ofte vått. Sommeren i San Francisco er relativt kjølig sammenlignet med, for eksempel, Los Angeles.

Befolkning

Byen har 750,000 innbyggere på et relativt lite område. Det er den mest folkerike byen i USA, etter New York. Hele området rundt San Francisco Bay er veldig urbanisert, med store byer som Oakland, Fremont og San Jose. Totalt bor rundt 8 million mennesker i disse områdene. Folket i San Francisco er kjent for sin toleranse ovenfor andre kulturer.

Beliggenhet

San Francisco ligger på en halvøy, med Stillehavet i vest og San Francisco Bay i øst. Den berømte Golden Gate Bridge forbinder spissen av denne halvøya med Marin-halvøya. Øst for bruen ligger den beryktede Alcatraz øya, som tidligere var et strengt bevoktet fengsel. San Francisco er bygget på et fjell terreng. Det finnes over 40 åser i byen. Los Angeles ligger over 600 kilometer sør-øst for San Francisco.

Økonomi

Turisme er byens viktigste økonomiske pilar. Byen besøkes av 15 millioner mennesker hvert år, ikke alle er turister, for øvrig; San Francisco er også populært blant arrangører av konferanser og andre begivenheter. I tillegg er finanssektoren godt representert: Montgomery Street blir ofte kalt "bank og børsgaten i den amerikanske vesten".
Det var mange såkalte risiko-kapitalister i San Francisco, som under "internett oppsvingen" investerte sine penger i Silicon Valley, IT-senteret i USA. Nedgangen av IT-sektoren rammet San Francisco hardt; byen bygget seg sakte opp igjen.
San Francisco fokuserer nå på bedrifter innen bioteknologi.

Flyplasser

Byens viktigste flyplasser er San Francisco Internasjonale Lufthavn, 20 kilometer sør for byen, og Oakland Internasjonale Lufthavn, på den andre siden av San Francisco Bay. Begge flyplassene har forbindelse til byens sentrum via togene som betjenes av Bay Area Rapid Transit (BART).
San Jose Internasjonale Lufthavn ligger 70 kilometer sør for byen. Pendler-togene Caltrain forbinder flyplassen til San Francisco.

Offentlig Transport

San Francisco har et utmerket og veldig omfattende offentlig transport nettverk, som brukes veldig mye sammenlignet med andre amerikanske byer: over en tredjedel av folket i San Francisco bruker det hver dag. Det består av busser, trolleybusser, bybane-tog, trikker og sporvogn. I tillegg er det interregionale tog som betjenes av BART og Caltrain.

Trafikk og Parkering

Å kjøre i San Francisco tar tid å venne seg til. Først og fremst kan åsene være veldig bratte. Det er også mange enveiskjørte gater, og det kan til tider være veldig hektisk i og rundt byen. Spesielt rundt Bay Bridge og hovedveiene i sør og bytrafikken er ofte tilstoppet. Generelt sett kjører amerikanerne ganske rolig, og de vil alltid hjelpe deg å finne veien.

Å finne parkeringsplass i byen er ikke enkelt, og det er også ganske dyrt. Relativt billige parkeringsplasser er Sutter-Stockton, Ellis-O'Farrell og Mission. San Francisco har veldig strenge parkeringsregler. I noen gater er det ikke lov å parkere i rush tidene, og i andre gater har du begrenset parkeringstid. Det er mange vakter som gir bøter for diverse lovbrudd, og får kanskje tauet bort bilen din. Vær oppmerksom på hvordan dekkene er når du parkerer i en bakke: sving dem mot fortauskanten hvis det er en nedover bakke, og mot kjørefeltet hvis det er en oppover bakke.

Hoteller

Byen er et topp feriemål for turister, forretningsreisende og konferanse deltagere. Dette betyr at hotellene ofte er opptatt, derfor anbefaler vi å bestille hotellrom på forhånd. De fleste hotellene ligger i shopping- og underholdnings områdene rundt Union Square i sentrum av San Francisco. De mest luksuriøse hotellene befinner seg i det moderne området Nob Hill, litt nord fra Union Square. Som navnet indikerer er dette stedet bygget på en høyde, som betyr at de fleste hotellrommene har en fantastisk utsikt.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om San Francisco, vi Google, og følgende kilder:

Bilutleiesteder i San Francisco

EasyTerra Bilutleie San Francisco sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder: