Bilutleie Amsterdam

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Amsterdam på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Amsterdam.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Amsterdam

  1. Hjem
  2. Bilutleie Nederland
  3. Bilutleie Amsterdam
EasyTerra Bilutleie Amsterdam er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Amsterdam

Bilutleie Amsterdam
Bilutleie Amsterdam

Innledning

Amsterdam er hovedstaden i Nederland, og er også kalt "Nordens Venezia". Kanalene her er verdensberømte og bare i byens sentrum er det over 290 broer. Amsterdam er det kulturelle hjertet av Nederland, med berømte muséer, nasjonalteatre og landets eneste opera.

Befolkning

Amsterdam har 750,000 innbyggere, som gjør den til den største byen i Nederland. Folket i Amsterdam er kjent som tolerante og kategoriske, med hjertet på rett plass.

Beliggenhet

Amsterdam oppsto ved munningen av elven Amstel i Het IJ, hvor den også fikk dette navnet (Amstelredamme, eller 'Dammen i Amstel'). Byen ligger vest i landet. Utrecht ligger 40 kilometer ifra, Haague 55 kilometer ifra og Rotterdam 75 kilometer ifra.

Økonomi

For økonomien i Amsterdam er tjenestesektoren det viktigste. Byen er det finansielle sentrum av Den nasjonale Lufthavn. Amsterdam Schiphol Lufthavn spiller også en viktig rolle for byens økonomi. I tillegg har byen en blomstrende havn, selv om denne blir ubetydelig sammenlignet med Rotterdam.
Amsterdam tiltrekker mange turister som nyter byens gamle sentrum med sine kanaler, mange museer og avslappende atmosfære. Britene er den største gruppen av utenlandske turister, etterfulgt av amerikanerne og tyskerne. Nederlenderne selv liker også å komme til Amsterdam for en eller flere dager.

Flyplasser

Sør vest for byen ligger Schiphol, offisielt Amsterdam Lufthavn, en av de største flyplassene i Europa med direkteforbindelser til alle kontinenter. Lavprisflyselskaper bruker Eindhoven Lufthavn og Rotterdam Lufthavn.

Offentlig transport

Det er et avansert trikk og bussnettverk. Amsterdam har også metro, men den har begrenset betydning for byens besøkende. Metroen er forbundet hovedsakelig med "Zuid-Oost" området, en forstad. Nå er en tredje metro linje under konstruksjon, som forventes å være ferdig innen 2012.
Alle offentlig transport (inkludert tog med byens begrensninger!) er tilgjengelig med et såkalt stripe-kort. Byen er delt inn i soner. Jo større antall soner, jo flere striper på stemples. Byens sentrum utgjør kun én sone.

Trafikk og Parkering

Sentrum av Amsterdam har ikke brede boulevarder. Trafikken må gå gjennom relativt smale gater og over smale kanaler, og dette resulterer ofte blokkeringer, derfor er det at folket i Amsterdam ofte bruker offentlig transport eller sykkel.

Finne en parkeringsplass i sentrum av Amsterdam er ikke lett. Det er også dyrt, og hvis du glemmer å fylle på parkometeret blir bilen din ganske enkelt tauet bort. Det er bedre å parkere leiebilen din på en av parkeringsplassene i og rundt sentrum, og fortsetter til fots eller med trikk. Dynamiske skilter i hele byen indikerer på hvilken parkeringsplassen har ledige plasser.

Det finnes noen Park & Ride (P+R) parkeringsområder i utkanten av byen (togstasjonen Sloterdijk, Amsterdam Arena, Zeeburg). Når du parkerer der får du en gratis offentlig transport billett.

Hoteller

Det er nødvendig å bestille hotellrom på forhånd i Amsterdam, spesielt i høysesongen (våren og frem til høsten). Det er mange hoteller utenfor byens sentrum også, og i lys av den kompakte størrelsen på byen, det er ingen problem å bo på en av disse. Noen hoteller har kanskje fullbooket på grunn av store utstillinger eller konferanser, spesielt de som er nær RAI, sør i byen.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Amsterdam, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Amsterdam

EasyTerra Bilutleie Amsterdam sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Nederland, men i en annen by enn Amsterdam, klikk deg frem til Bilutleie Nederland-siden, der du kan velge byen i Nederland der du vil leie en bil.