Bilutleie Las Palmas de Gran Canaria

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Las Palmas de Gran Canaria på dine vegne.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Las Palmas de Gran Canaria

  1. Hjem
  2. Bilutleie Spania
  3. Bilutleie Gran Canaria
  4. Bilutleie Las Palmas de Gran Canaria
EasyTerra Bilutleie Las Palmas de Gran Canaria er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Las Palmas de Gran Canaria

Bilutleie Las Palmas de Gran Canaria
Bilutleie Las Palmas de Gran Canaria

Innledning

Las Palmas er hovedstaden i Kanariøyene og en viktig havn. Byen ble grunnlagt i 1478, da spanjolene tvang den opprinnelige befolkningen (guancherne) ut av Gran Canaria. Øya blir noen ganger kalt "kontinent i miniatyr", på grunn av de store variasjonene i landskapet. I hovedstaden er det interessante museer, inkludert ett som er dedikert oppdageren Columbus (Casa de Colón). Las Cateras stranden ligger i sentrum av byen.

Befolkning

Gran Canaria har over 800,000 innbyggere, nesten halvparten av dem bor i hovedstaden Las Palmas. På grunn av havnen har hovedstaden en internasjonal atmosfære. Gjennom årene har forretningsfolk fra andre land bosatt seg her, de fleste av dem har fått spansk nasjonalitet.

Beliggenhet

Gran Canaria har en sentral beliggenhet i Kanariøyene, utenfor Afrikas nord-vestkyst. Den ligger øst for Tenerife og vest for Fuerteventura. Hovedstaden Las Palmas ligger nord-øst for Gran Canaria.

Økonomi

Havnen spiller fortsatt en viktig rolle i økonomien i Las Palmas. I tillegg dyrker øya en del frukt: bananer, avokado, sitroner, appelsiner, oliven og druer som det produseres vin av. Det finnes også store sukkerrør plantasjer. Likevel kommer øyas inntekter direkte eller indirekte fra turismen. Øya besøkes hvert år av mer enn 2,5 millioner mennesker, de fleste av dem tiltrekkes til de sørlige, tørre områdene i Gran Canaria.

Flyplasser

Den internasjonale flyplassen, Gran Canaria Internasjonale Lufthavn (eller Las Palmas Internasjonale Lufthavn) ligger 18 kilometer sør for hovedstaden. Det er forbindelser til mange europeiske destinasjoner og til Dakar i Senegal (Vest-Afrika). Fra Las Palmas og de største turistsentrene går det busser til og fra flyplassen.

Offentlig transport

Så å si alle stedene på øya kan nås med buss. De fleste bussene starter og ender i Las Palmas. Selvfølgelig er det mange forbindelser til turistområdene ved sørkysten, men også flere steder kan nås med buss.

Fra havnen i Las Palmes går mange ferjer til de andre Kanariøyene (Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife og La Palma), til det spanske fastlandet (Cadiz) og til Tarfaya i Morokko. Om sommeren er det også en forbindelse til den portugisiske øya Madeira, nord for Kanariøyene.

Trafikk og Parkering

Las Palmas har motorveier som får til andre deler av øya Gran Canaria. GC1 går fra sør via flyplassen til de viktigste turist destinasjonene, inkludert Maspalomas og Playa del Inglés. GC2 forbinder hovedstaden vest på øya, og GC3 går til sentrum av øya. Hovedveiene kan noen ganger være hektiske, og de mindre veiene er ofte smale og svingete. Hvis du skal utforske innlandet er det nødvendig at du har erfaring med å kjøre på smale veier i fjellområder.

Las Palmas er en travel by, og å finne parkeringsplass i sentrum er ikke alltid lett. Du har ikke lov til å parkere langs fortauskantene med gule striper. En blå stripe betyr at du må betale, vanligvis på et parkometer.

Hoteller

Gran Canaria er et populært feriemål, som betyr at det ikke er mangel på hoteller. De fleste turister overnatter langs sørkysten og ikke i hovedstaden Las Palmas. Men hovedstaden huser også mange hoteller. Vi anbefaler at du bestiller hotell på forhånd, spesielt om sommeren.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Las Palmas, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Las Palmas de Gran Canaria

EasyTerra Bilutleie Las Palmas de Gran Canaria sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Spania, men i en annen by enn Las Palmas de Gran Canaria, klikk deg frem til Bilutleie Spania-siden, der du kan velge byen i Spania der du vil leie en bil.