Bilutleie Tenerife

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Tenerife på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Tenerife.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Tenerife

  1. Hjem
  2. Bilutleie Spania
  3. Bilutleie Tenerife
EasyTerra Bilutleie Tenerife er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Tenerife

Innledning

Tenerife er den største av Kanariøyene og et populært feriemål for europeere. Øya hører til Spania og spanjolene tilbringer selv noen dager her, spesielt i påskeferien. Det høyeste punktet i Spania befinner seg på Tenerife, vulkanen Pico de Teide (3,718 meter).

Befolkning

Antall innbyggere i Tenerife øker veldig raskt. I 2004 var det over 900.000, og antallet økte til en million i 2007.

Beliggenhet

Kanariøyene ligger utenfor vestkysten i Morokko i atlanterhavet. Østsiden av Tenerife ligger øya Gran Canaria, og hovedstaden til Kanariøyene, Las Palmas. Vest for Tenerife liggerøya La Palma.

Økonomi

Tenerifes hovedkilde for inntekter er turismen. Årlig besøker 4.5 millioner mennesker denne øya. Spesielt sør er veldig populært, som strendene Playa de las Americas og Los Cristianos. I nord ligger Puerto de La Cruz, sentrum for turismen, bare 35 kilometer fra hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Øyas økonomi er basert på handel, med havnen som sentrum for import og eksport. Idustri spiller ikke noen rolle, unntatt det store oljeraffineriet, i nærheten av Santa Cruz de Tenerife.

Flyplasser

Tenerife har to internasjonale flyplasser: Reina Sofia Lufthavn i sør og Los Rodeos Lufthavn i nord. Reina Sofia er den største og travleste flyplassen, som prosesserer mange feriereiser. Los Rodeos blir brukt hovedsakelig for reiser til de andre Kanariøyene og til det spanske fastlandet, men det er også noen internasjonale flygninger.

Offentlig transport

De grønne bussene til Transportes Interurbanos de Tenerife S.A. (TITSA) dekker alle områdene på Tenerife. Bussene er moderne og er utstyrt med klimaanlegg, og prisene er lave. På grunn av alle busstoppene på veien kan reisen ta litt tid. Det finnes en rask bussforbindelse mellom Playa de las Americas i sør og hovedstaden Santa Cruz i nord.

Trafikk og Parkering

Veiene på Tenerife er i veldig god tilstand, men i fjellene er veiene veldig smale, bratte og svingete. Det er en vei langs kysten som består av to motorveier: autopista del sur og autopista del norte. Sammen danner de nesten en nær ringvei, men veiene blir smalere i fjellene. Det er planer om å gjøre de smale veiene bredere til en motorvei, men miljøforkjempere har protestert imot dette. Akselerasjonsfeltene er veldig korte.

Sikkerhetsbelter er obligatorisk for alle, foran og bak i bilen. I noen veikryss er det lov å svinge til høyre på rødt lys. Dette er indikert med en blinkende pil. Ta hensyn til fotgjengere!

Parkering kan være et problem på Tenerife. I hovedstaden og på de viktigste turiststedene er det vanlig å dobbeltparkere. Hvis dette fører til at du ikke kan kjøre ut, ikke bekymre deg: alt du trenger å gjøre er å tute med hornet og den andre bilisten vil flytte bilen. Du har ikke lov til å parkere langs fortauskantene med gul strek, men lokalbefolkningen ignorerer ofte denne regelen.
Dersom du ønsker å parkere over lengre tid anbefaler vi at du parkerer bilen i en av de mange parkeringshusene. Det er ikke bare tryggere, men bilen din vil ikke være utsatt for den nådeløse solen.

Hoteller

Fordi Tenerife er en viktig feriedestinasjon er det plenti hoteller. Men på grunn av øyas populæritet er det nødvendig å bestiller hotellet du ønsker på forhånd. Tenerife tiltrekker turister hele året, derfor anbefaler vi at du bestiller på forhånd.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Tenerife, vi foreslår Google, og følgende kilder:

Alle byer i Tenerife

EasyTerra Bilutleie Tenerife sammenligner leiepriser i følgende byer: