Bilutleie Reykjavik

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Reykjavik på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Reykjavik.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Reykjavik

  1. Hjem
  2. Bilutleie Island
  3. Reykjavik
EasyTerra Bilutleie Reykjavik er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Reykjavik

Bilutleie Reykjavik
Bilutleie Reykjavik

Innledning

Reykjavik er hovedstaden i Island med et koselig gammelt sentrum. Rundt sentrum er det moderne nabolag som er rommelig konstruert. Dette gjør det til en ekspansiv by, men de fleste velger å bo i sentrum. Husk at Island (inkludert Reykjavik) er et veldig dyrt land. Spesielt ferske grønnsaker og frukt, og alkoholholdige drikkevarer er veldig dyre.

Befolkning

Byen har ca. 170,000 innbyggere, omtrent halvparten av landets totale befolkning. Et interessant fakta: islendinger bruker ikke "Herr' eller 'Fru", men alltid kun fornavnet.

Beliggenhet

Reykjavik ligger sør-vest i Island på Faxaflói Bay. Kystlinken er buet og har dype fjorder, og utenfor kysten er det øyer. Reykjavik er den nordligste hovedstaden i verden, ikke langt ifra den nordlige polarsirkel. Mt. Esja (914 m) befinner seg nær byen.

Økonomi

Fiske og fiske tilvirkning spiller fortsatt en viktig rolle i byens økonomi. Island har et rykte som fabrikant av avanserte elektroniske utstyr for fiskeri industrien. Fiskebåtene går fra den gamle havnen i sentrum, som også betjener cruiseskip. Øst for byen ligger den industrielle havnen Sundahöfn. Via denne havnen blir både fiskeprodukter og aluminium eksportert.
I tillegg utvikler Reykjavik seg til et sted hvor legemidler og programvarer blir produsert.

Flyplasser

Keflavik Internasjonale Lufthavn ligger 40 kilometer sør-vest for Reykjavik. Det finnes en skyttelbuss tjeneste (Flybuss) mellom flyplassen og byens sentral busstasjon. Langs veien stopper denne bussen ved flere hotell. Taxi fra flyplassen til byen er veldig dyrt! Det er direkteflyginger til og fra store amerikanske og europeiske byer. Lavprisflyselskapene flyr til København og London-Stansted (om sommeren også til Frankfurt, Berlin, Alicante, Gøteborg og Stockholm).
Nær byens sentrum ligger den mindre Reykjavik Lufthavn som blir brukt til innenlandsreiser og flyginger til Grønland og Færøyene.

Offentlig transport

Sentral busstasjonen er Hlemmur, ikke langt ifra den gamle havnen, hvor alle busslinjene samler seg. Fordi de fleste har bil er ikke bybuss nettverket (Straeto) særlig populær, men det kan være greit for besøkende. Iløpet av dagen går bussene hver 20 minutt, om natter hver 30 minutt. Dersom du må skifte busser sørg for å be om en overgangsbillett (skiptimidi).

Trafikk og Parkering

Reykjavik er en bil vennlig by. Selv om folket i Island er blandt verdens største bileiere er det ingen trafikkoverbelastning, takket være de brede veiene og den romslige konstruksjonen av byen. Frontlysene må være på hele tiden og alle som sitter i bilen må bruke bilbelte. Det er lett å parkere bilen nesten overalt. I byens sentrum parkometer. Det er billigst å parkere bilen i parkeringshusene.

Dersom du skal utforske innlandet, husk at mange veier er grusveier. Hvis du kjører for fort er det lett å miste kontrollen over bilen. Så kjør forsiktig! Når en vei forandrer seg fra asfaltert til grusvei er dette indikert med et skilt som sier "malbik endar". Kjør sakte når du nærmer deg et slikt område! Et skilt hvor det står "einbreið brú" betyr dette at du nærmer deg en smal bro med ett kjørefelt. Forhør deg om veiforholdene før du kjører, spesielt utenfor sommermånedene.

Noen trafikkbetegnelser på islandsk: parkering bilastaedi, avstikker krokaleid, bensinstasjon bensinstod, bomvei toll vegur, motorvei hradbraut.

Hoteller

Det som gjelder for mat og drikke gjelder også for hoteller: de er meget kostbare. De fleste hotellene ligger i byens sentrum, for billigere alternativer må du til forstedene. Generelt sett kan du få hotell når du ankommer. Dersom du ønsker å bo på et spesielt hotell i et spesielt område, bestill på forhånd.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Reykjavik, vi Google, og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Reykjavik

EasyTerra Bilutleie Reykjavik sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Island, men i en annen by enn Reykjavik, klikk deg frem til Bilutleie Island-siden, der du kan velge byen i Island der du vil leie en bil.