• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Kroatia

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Kroatia på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Globalt salg pågår nå!
Få rabatter på opptil 20% fra ulike utleiefirmaer - Gyldig og med 4. juni 2024
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Kroatia

EasyTerra Bilutleie Kroatia er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Kroatia

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Kroatia

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
Kabriolet
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Kroatia

Bilutleie Kroatia

Lokal informasjon for Kroatia

Kroatia oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 41 hentesteder i Kroatia. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

På Adriaterhavet, i sørøst av Europa, ligger det varierer land Kroatia. Hovedstaden av Kroatia er Zagreb. Byen har nær til en millionbeboeres og løgner i nord av landet grense til Slovenia.

Landet er en populær turist destinasjon og grunn gode grunder. Adriaterhavet har krystall-clearing svann, mange intakte øyer av kysten og de skjønne landsbyer langs vannkant. I små fiskerlandsbyer kan en nyte landskapet, mens smake det nye fanger av den dagen. For århundrer har Kroaten øvd deres vindyrking ferdigheter. Besøkende kan nyte anledningen å smake de mange forskjellige typene. Kroatias rik fortid kan bli funnet i byer som Pula, Split og Dubrovnik. De som våger utenfor byen og inn i innlandet, kan seg undre på den naturskjønne skjønnheten i en av de Nasjonale Parkene av Kroatia.

Klimaet er fra fjær til Høst meget behagelig, som gir mange besøkende anledningen å undersøkedette Balkan land.

Historie

I 229 FK grunnla Romerne en koloni stenger ved Sprekk i Dalmatia. Keiseren Augustus fortsatte da å utvide hans rike. I 285 EK Diokletian bodde i hans palass i Sprekk. I dag dette er enda den største Romerske ruinen i Østlig Europa.

Derpå i 395 EK når riket ble splittet, ble dagens Slovenia, Kroatia og Bosnia og Hercegovina og Hercegovina tegnet til det Veste Romerske Riket, mens overrekker Serbia, Kosovo og Makedonia tilhørte Det Bysantinske riket fra da på.

Slavisk stammer, som begynner fra dagens Ukraina, migrerte til Polen i sjuende århundret og utvidet deres kraft fra der til Kroatia. I niende århundret denne regionen ble Kristne. Samtidig den nordlige delen av regionen som blir kommet under Frankisk regel og den sydlige delen ble del av Bysantinsk. I 925 pr. periode av fred kom med Dalmatia hertug Tomislav som smelter sammen den nordlige og sydlige delen i en kongerike. Velstand ville vare i to hundre år. På slutten av ellevte århundret kongeriket avtatt og ble splittet igjen. Den nordlige delen forbandt Ungarn å beskytte seg fra Bysantinske riket.

Imidlertid var det av ingen benytter. I 1242 ødela en Hissigpropp invasjon Ungarer-Kroat kongerike. Da i fjortende århundret overfalte Tyrkerne Balkans og beseiret Serber i 1389 og Ungarerne i 1526. Nordlig Kroatia søkte beskyttelse fra Huset av Habsburg, som regjerte Østerrike. Til 1918 ble denne delen av Kroatia del av Habsburgians stat. Etter nederlaget av Habsburgisk i Verdenkrig jeg, forbandt Kroaten Serbisk, Kroaten og Slovensk kongerike. I 1929 ble dette kongeriket gitt navnet Jugoslavia. Dets hovedstad ble Beograd, til den store ergrelsen av Kroaten. Fra 1918 til 1943 Italia eide en stor del av Dalmatia.

I 1941 Tyskland overfalte Jugoslavia. Et fascist regime ble iverksatt i Kroatia og Bosnia og Hercegovina. Dette ført til det grusomme mordet av etniske Serbisk, Jøder og Roma. Josip Broz, som hadde begynt fra et Kroatisk-Slovensk landekteskap, LED som Marsal Tito en partisan hær. Senere etter krigen, ble Tito Fyller på Minister av Jugoslavisk Føderasjonen. Fem stater ble formet : Kroatia, Serbia, Slovenia, Bosnia og Hercegovina og Makedonia. Den føderale staten hadde en kommunistisk karakter, men Kroatia og Slovenia overskred deres konfødererte økonomisk i tillegg til intellektuelt.

Da Tito passerte borte i 1980, led landet av en økonomiske kriser skjønt. De forverrede økonomiske omstendighetene leder til spenninger blant de forskjellige etniske gruppene. Spenningen toppet seg med Serbisk leder Slobodan Milosevic. I 1991 erklærte seg Kroaten og Slovensk uavhengig. Dette ville lede til den Kroatiske Krigen av Uavhengigheten. Det gammel Jugoslavia har ikke anerkjent de nye landene, til Tyskland og mye andre land med det, anerkjente de nye statene. Den første Kroatiske Presidenten var DR. Franjo Tudjman. I 1992 tok han regelen over landet. Omtrent femten tusen Serbisk flyktet området. Eventuelt ble Dayton Enigheten undertegnet i Paris. Med det, ble de tradisjonelle grensene av Kroatia anerkjent og den besettende delen av Slovenia måtte bli gitt tilbake. Under beskyttelsen av FN den øvrige Serbisk styrte region ble absorbert i den nye Kroatia. I 1998 ble alle ting av Dayton Enigheten forstått.

Da 2005 Kroatia prøver å forbinde den Europeiske Unionen. I 2010 vil landet etterkomme organisasjonen.

Samfunn og kultur

Omkring fire og en halv millionfolks lever i Kroatia. Majoriteten, tilnærmet 90%, av befolkningen er Kroatisk. Utenom dem, er det andre minoriteter på landet, som Serbisk blant. Mest Serbisk lever i øst. Andre minoriteter som lever i Kroatia er Bosniske, Italiensk, Ungarsk og Slovensk.

Skjønt Kroaten generelt er ikke velstående, gir de mye oppmerksomheter til deres titt og utseendet av gater og bygger. Den generelle måten av folket er slappet av. Kroatisk ser ikke mye problemer.

I den kulturelle arven av Kroatia kan en finne spor av Romeren og Ottoman periode i tillegg til den den Østerriker-Ungarer epoke.

Noensinne da tilbakegangen av kommunismen kirkene er flokket seg igjen. Mest av Kroaten er Romer-Katolikk. Nesten all Serbisk på det andre hatt, er Østlig Ortodoks. Over en prosent av befolkningen er Muslim. Mindre enn en prosent av Kroatisk er Protestantisk. I hovedstaden lever en liten gruppe av Jøder.

Språket ta ledd i Kroatia er Kroatisk. Dette er en sydlig Slavisk dialekt, som Slovensk, Makedoneren og de Bulgarske språkene er. Kroatisk kaller deres land Hrvatska. Innflytelsen av turisme og de mange innvandrerne arbeiderne laget Tysk andre språket for mange eldre folk. I Istria folk taler av og til Italiener. Den yngre produksjon Kroaten konsentrerer seg om Engelsk.

Politisk situasjon

Kroatia har et parlaments demokrati da det hadde en ny konstitusjon i 1990. Første Presidenten var Franjo Tudjman. Presidenten er hodet av staten. Alle fem år er en ny President valgt. Den nåværende Presidenten er Stjepan Mesic. Det Kroatiske parlamentet heter Sabor. Det har en unicameral lovgivende forsamling. Representantene er valgt i en periode av fire år. Hodet av den Kroatiske myndigheten (Vlada) er det fyller på minister. Snart dette er Ivo Sanader.

Å lette Kroatia fra dets isolert posisjon, bestemte å seg myndigheten samarbeide med Jugoslavia et Tribunen i The Hague. Utenom dette er returen av Serbisk framskyndet og rettene av minoritetene er utvidet seg.

Økonomi

Hoved delen av den Kroatiske økonomien roterer omkring tjenesten sektoren. Turisme er en hovedkilde av inntekten for mange Kroater. Utenom dette er det en lett form av industrien. Landet er ikke rikt, skjønt det har en stabil markedøkonomi. Kroatia sleper enda langs dets kommunistisk historie. Mange Kroater har sett deres standard av levende dråpe siden uavhengighet. Arbeidsløsheten raten er meget høy. Kroatia lar hensikten tro, å forbinde den Europeiske Unionen innenfor den overskuelige fremtiden.

Øyeblikkelig er valutaen i Kroatia Kuna.

Geografi og klima

Kroatia har en fascinerende boomerang-fortrinnvalgform. Landet teller 56,538 kvadratkilometere og er delt inn i tjue provinser. På grunn av dets form som det har en meget lang grense. Kroatia er som stor mens halvdel av tidligere Jugoslavia. Slovenia, Ungarn, Serbia, Bosnia og Herzegovina, Montenegro Adriaterhavet omgir Kroatia. På den andre siden av sjøen ligger Italia. De Danube og elvene Drava og Sava er de mest viktige elvene som strømmer gjennom landet. Mellom dem ligger Pannonian Vasken. Dit region strekker seg fra over grensen av Kroatia. Sørøstlig Europeisk platå som ha blitt kommet inn i eksistens etter Pannonian Sjøen falt tørr, for lenge siden i løpet av Pliocene.

Ved siden av Adriaterhavskysten er den tette forested Dinarisk Alpene, med Dinara som deres høyest topp på 1913 målere. Fjellkjeden er laget av krast og kalkstein som mange huler formet ble i. På grunn av den tynne jorden, det er lite deksel på fjellene. Strandene langs sjøen er også steinete. Turister burde ikke vente sandete strander i Kroatia. Steinene og småsteinen dekker grunnen til i det funkle klar sjøvann.

Det mest berømte og turiststed er halvøya Istria i den Kroatiske provinsen av det samme navnet. Langs kysten ligger Dalmatia øyer. Krk og Cres er de stor. I total er det 101 øyer. De fleste av dem er ubebodde. På Mljet og Korcula vil du finne nasjonale parker med praktfulle skoger. Hele det av Kroatia er treaktigst, tilnærmet en tredje av landet består av tre.

I det interiørt får landskapet mer kupert med innsjøer og enger. På øyene også mens i det interiørt det er mange nasjonale parker. En av som dem er parken av Plitvice innsjøer. I regionen er seksten innsjøer med omkring nitti fossefall mellom dem. Den nasjonale parken med detse klare blå innsjøer og bemerkelsesverdig flora og fauna eier rettmessig det se sted på Verdenen Arven Listen av UNESCO.

Langs kysten er klimaet Middelhavet. Sommeren starter tidlig og er varm og tørr. Høst kommer sen. I løpet av vinter er temperaturen på Adriaterhavskysten mild og været er regnfullt. På grunn av den varme golfstrømmen selv i vinter temperaturen av sjøvannet vil ikke falle under ti grad Celsius. I sommer kan vannet få omkring 26 grader. Om våren og på starten av sommeren Mistral slag i Kroatia. Denne vinden beholder temperaturen behagelig, men Mistral kan også bli sterk.

I det interiøret bak fjellene er klimaet kontinentalt. Her er sommeren varm og tørr og vinter er kalde.

Trafikk og infrastruktur

Innenfor oppbygningene områdene førerne kan ikke dra fortere enn femti km/t. Utenfor dette området grensene løgnene på 80 km/t. På motorveier er grensen hundre og tretti. På adskillige veier i Kroatia (for eksempel omkring Zagreb) må avgift bli betalt.

Å reise ved linje er selv billigere enn med buss. Linje drar langsommeren skjønt. I Kroatia kan en velge fra tre sorter av linjen. Poslovni er ekspresslinjer. Brzi eller ubrazni er fort linje og putnicki er lokale linje. Lokal linje har ofte bare en andre klasse. Ordet for ankomst er dolozak og ordet for avreise er odlazak.

Ferjer drar fra Bari til Rijeka og Dubrovnik år rundt. Langs måten stanser båtene på steder som Zadar og Splitter. Øyene Hvar, Korcula og Mljet er også besøkt, men mindre ofte i vinter. Det er meget behagelig å reise ved båt. Det er også ferjer forbinde øyene videre av kyst med hverandre og med hovedlandet.

Fra  Zagreb Pleso Lufthavn Kroatia Airlines flyging til mange destinasjoner i Europa. I sommer er det også flykter fra Dubovnik Lufthavn og Pula Lufthavn til noen Europeiske byer. Interne flykter fortsetter en daglig basis til flyplassene av Zagreb, Dubrovnik, Split, Pula og Zadar.

Mat og drikke

I Kroatia kan en spise i en restauracija eller en gostionica. Langs kysten deilig fisk er tjent og shrimps. Dalmatia bordet er en skål av forskjellige typer av dampet fisk med ris. Salted sardiner er også en typisk Kroatisk finhet. I det interiøret er noen av skålene manistra od bobica : bønner med kornsuppe, og strukli : laget ostekake. Grill kjøtt er en av de berømte skålene. Pasta og pizza er også godt forberedt i Istria og Dalmatia. Fra Dalmatia begynner den røykte skinken. Utenom denne kan smake den typiske Kroatiske salamien med dets spesiell peppersmak. I Kroaten er også utmerkete produsenter av saus ost.

Aperitiff er ofte tjent før middag. I Kroatia adskillige typer av aperitiff er produsert. Slivovica er en brandy laget av prunes og travarica er en variant laget av forskjellige urter. Kroat konjakk (vin jak) og adskillige alkoholer er noen av mange alternativer. Maraschino er for eksempel en typisk kirsebær alkohol fra Zadar. Kroaten produserer også deilig viner. Lokale viner prøver umaken verd også. De som elsker øl kan smake Zagrebs Ozujsko pivo eller Karlovacko fra Karlovac.

Tidssone

Kroatisk tid er GMT/UTC +1. I sommer er tiden satt frem til GMT/UTC +2.

Bolig

Hoteller i Kroatia blir klassifisert av et fem stjernesystem. De mest luksuriøse hotellene er gitt fem stjerner. Mange av de eldre hotellene er plassert i upersonlig bygger. Nå til dags imidlertid er det nye hoteller som har et mye mer karakteristikk og enestående inne og atmosfære.

Den Kroatiske organisasjon YHA eier internater i byer som Zagreb, Dubrovnik, Zadar og Pula.

Turister kan også finne en flekk på en av de mange ligger i teltsteder langs kysten. De fleste av dem er åpnet fra midt mai til slutten av september. Ikke er dem all trivelig og rolig. Å finne et virkelig behagelig ligger i teltsted kan ta litt tid. Kroatia overrekker seg som vogga av naken ligging i telt. Naturist ligger i teltsteder er noen av det mest vakker ligger i teltsteder på grunn av deres beskyttet plassering og fred.

Et godt alternativ er å bruke natten i et rom på et privat hus. Her også er det fem stjernen klassifikasjonen systemet brukt.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Kroatia, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Croatian kuna
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  90 km/h
 • Språk
  Croatian
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Alamo
 • Garage No1
 • addCarRental
 • ORYX Rent A Car
 • Unirent Car Rental
 • Avis
 • Autounion Car Rental
 • Active Car Rental
 • Hertz
 • Green Motion
 • Thrifty
 • Enterprise
 • Keddy By Europcar
 • Europcar
 • Nova Rent a Car
 • FireFly Car Rental
 • Sixt
 • OK Mobility
 • Fleet Rent a car
 • Global Rent a Car
 • Carwiz rent a car
 • Budget
 • Flizzr
 • ABC Rent a car
 • Avant Car
 • Air Rent a Car
 • Goldcar
 • SurPrice car rentals
 • Trophy Rent a Car
 • InterRent
 • National Car Rental
 • Goldcar Key'n Go
 • NÜ Car Rentals
 • Touring Cars
 • Nur Rent a car
 • McRent
 • Your Rent
 • Fast Mobility
 1. Hjem
 2. Bilutleie Kroatia