Bilutleie Bergen

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Bergen på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Bergen

  1. Hjem
  2. Bilutleie Norge
  3. Bergen
EasyTerra Bilutleie Bergen er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Bergen

Bilutleie Bergen
Bilutleie Bergen

Innledning

Den norske byen Bergen har eksister i nesten tusen år og det har vært den viktigste byen i Skandinavia i lang tid. Fordi det var en Hansastad var Bergen et veldig viktig forbindelsespunkt i handel mellom Nord-Europa og resten av kontinentet. Bryggen, det gamle kaiområde, er fortsatt overøst med denne historiske tilknytning og står derfor oppført på Unescos verdensarvsliste.   

Befolkning

Byen har vel over 250.000 innbyggere, som gjør den til den nest største byen i Norge, inkludert forstedene er det 375.000 mennesker som bor i og rundt Bergen.

Beliggenhet

Bergen ligger på vestkysten i Norge. Byen er omringet av mange fjell, de såkalte Syv Fjell, som bynavnet opprinner fra.

Økonomi

I mange år har økonomien i byen vært forbundet med havet, Bergen har den største havnen i Norge. Havnen er også anløpshavn for mange cruiseskip. Fiske og produksjon av fiskeprodukter har vært veldig viktig for byen fra eldgammel tid. Videre er Bergen kjent for den maritime næringsklyngen og byen er en viktig base for tusenvis av mennesker som arbeider på oljeplattform i Nordsjøen.

Turismen er også viktig for Bergen, turister kommer ikke bare til byen, men Bergen er også en innfallsport til de imponerende fjordene i Norge. Bare litt nordover er det Sognefjorden befinner seg.

Flyplasser

Den internasjonale Bergen Flesland Lufthavn ligger 17 kilometer sør for byen. Det er den nest største flyplassen i Norge, som håndterer neste 5 millioner passasjerer i året.

Offentlig transport

Bergen har bra offentlig transport tjenester. Stedene hvor (trolley) bussene kjører et tydelig indikert. På alle busstopp finner du en rutetabell og du kan være trygg på at bussen går til rett tid. Busselskapet Tide driver ikke bussvirksomhet bare i byen, men også i hele bergensområdet. Busser går fra sentral busstasjonen ("Bystasjonen"), som også hører til et stort kjøpesenter.

Det går en kabelbane Fløibanen til toppen av Fløyfjellet.

Trafikk og parkering

Byen strever etter å minske bilbruk i byens sentrum, derfor er det nå introdusert fartsgrenser og nesten alle gater er enveiskjørte. Noen gater er kun for buss og taxi. Parkeringsplassene i gatene er oftest reserverte for beboerne og handikappede.

Det er ingen grunn til å bekymre seg for parkering fordi du kan parkere bilen i et av de store parkeringshusene og utforske byen til fots. Parkeringshuset By garasjen ved busstasjonen er veldig populær. Hvis den er full kan du parkere i Klostergarasjen på nordsiden av sentrum.

Hoteller

Bergen har mange tilbud på hoteller med mer enn 6.000 senger. Du finner de fleste hoteller i sentrum på bryggen. I sommermånedene må du bestille overnatting i god tid på forhånd. Vi anbefaler også å bestille på forhånd i andre perioder, slik at du kan få noe avslag fordi hotellprisene er ganske høye.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Bergen, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Bergen

EasyTerra Bilutleie Bergen sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Norge, men i en annen by enn Bergen, klikk deg frem til Bilutleie Norge-siden, der du kan velge byen i Norge der du vil leie en bil.