Bilutleie Bari

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Bari på dine vegne.

Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
search_main.worry_free_block.title
  • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
  • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
  • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
  • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Bilutleie Bari

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Bari på dine vegne.

Book before 25 February 2019 and pick up your rental by Sunday 7 April 2019
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Bari

  1. Hjem
  2. Bilutleie Italia
  3. Bari
EasyTerra Bilutleie Bari er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Bari

Bilutleie Bari
Bilutleie Bari

Innledning

Bari er hovedstaden i provinsen med det samme navnet og det er den viktigste byen i Apulia (Puglia). Den eldste delen av byen ligger i nord på en halvøy mellom den gamle og den nye havnen. Her er, blant annet, den fantastiske Saint Nicholas basilika i typisk romersk stil fra Apulia. I det 11. århundre ble restene av Saint Nicholas transporter i all hemmelighet fra Myra i Tyrkia til Bari. Svevo slottet er i dag sentrum for byens nattliv. Sør for gamlebyen er det et mer moderne område med shoppinggater (for eksempel luksuriøse Via Sparano) og en vakker boulevard (Lungomare) langs sjøen, hvor mange kulturelle arrangementer blir organisert.

Befolkning

Befolkningstallet i selve Bari er avtagende. Flere og flere mennesker flytter til forstedene. Byen har 320,000 innbyggere, men i de urbane områdene er det mer enn en million mennesker. Folket i Bari betraktes som progressive, eller i det minste mindre katolsk-konservative enn mange andre områder sør i Italia.

Beliggenhet

Bari ligger i Sør-Italia på Adriaterhavet. Hvis vi ser for oss Italia som en støvel, Bari befinner seg på hælen av støvelen. På den andre siden av sjøen ligger Albania. Mange albanere har krysse Atlanteren for å bosette seg i Italia (ofte ulovlig). Foggia ligger nord vest for Bari, Brindisi i sør vest.

Økonomi

Byen er et viktig økonomisk senter for Sør-Italia. Den moderne havnen spiller en viktig rolle, med sine oljeraffinerier og maskinindustri, for å nevne to aktiviteter. Produkter fra innlandet (oliven, druer, mais, mandler, fisken og tobakk) blir fraktet via havnen. I tillegg er det en del fiskerinæring. Det finnes en stor levnetsmiddelindustri, som prosesserer grønnsaker, frukt og fisk. Det er også et viktig vin område.

Flyplasser

Den internasjonale flyplassen i Bari ligger 11 kilometer nord-vest for byen, nær Palese. Den fikk navnet etter Pave Johannes Paul II: Karol Wojtyla Lufthavn. Det er to bussforbindelser til flyplassen: en regelmessig buss (Amtab linje 16), som gjør mange stopp, for eksempel Via Capitaneo, Via Ranieri og Via Diaz, og en skyttlebuss (Tempesta) som kjører direkte til byens sentrum (Piazza Aldo Moro).
Flyplassen er ankommelig via ringveien rundt Bari: fra nord tar du til Foggia, fra sør følger du SP 271.

Offentlig transport

Sentral busstasjonen ligger på Piazza Aldo Moro, som fikk navnet etter den kristne-demokratiske statsministeren som ble myrdet av De røde brigader i 1978. Her finner du ikke bare de gule bybussene, men også interlokale busser.

Togstasjonen ligger ved siden av busstasjonen. Det er utmerket forbindelser til resten av landet, inkludert høyhastighetstog til Napoli og Roma.

Trafikk og Parkering

Bari er forbundet til resten av Italia via flotte motorveier, for eksempel til Bologna i nord. Mange av disse veiene går langs Adriaterhavskysten. Det finnes også en flott vei til Napoli (og videre til Roma). På disse veiene må du betale tollavgift.

Rund det middelalderske sentrum av Bari er det en vei langs byens to havner. Den nyere delen har et klart vei mønster, dette betyr at det ikke er vanskelig å finne fram der omkring. Men siden Bari er et økonomisk senter for Sør-Italia, kan veiene være ganske hektiske.

I de blå sonene (Zona Disco) kan du kun parkere hvis du har en parkeringsskranke og bare i et begrenset tidsrom, vanligvis maks en time. Denne restriksjonen gjelder fra mandag til lørdag mellom kl. 9.00 og 14.30 og mellom kl. 10.00 og 18.00. Du får kjøpt en slik parkeringsskranke på bensinstasjoner. I de grønne sonene (Zona Verde) er parkering forbudt på arbeidsdager fra kl 8.00 til 9.30 og fra  kl14.30 til 16.00. Parkeringsplassene nær havnen er beryktet for biltyveri. Det er best å ikke parkere der. Dette gjelder også havnen i Brindisi.

Hoteller

De fleste hotellene befinner seg i den nyere delen av byen, nær det gamle sentrum. Det er også flere hoteller i nærheten av ringveien. Bari er et økonomisk sentrum så vel som i økende grad, et turistsentrum. Vi anbefaler sterkt at du bestiller på forhånd.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Bari, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Bari

EasyTerra Bilutleie Bari sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Italia, men i en annen by enn Bari, klikk deg frem til Bilutleie Italia-siden, der du kan velge byen i Italia der du vil leie en bil.