Bilutleie Cagliari

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Cagliari på dine vegne.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Globalt salg pågår nå!
Rabatter på opptil 50% hos et bredt utvalg av leverandører. Dette spesialtilbudet varer til 4. februar – bestill nå og spar penger.
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Cagliari

  1. Hjem
  2. Bilutleie Italia
  3. Bilutleie Sardinia
  4. Bilutleie Cagliari
EasyTerra Bilutleie Cagliari er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Cagliari

Bilutleie Cagliari
Bilutleie Cagliari

Innledning

Cagliari er hovedstaden til den italienske øya Sardinia. Det sardinske navnet på byen, Casteddu, betyr bokstavelig talt "Slottet". Byen er veldig gammel, med bosettinger som daterer tilbake til fønikerne. I løpet av deres historie har Cagliari vært en slagmark ved flere anledninger, som man fortsatt kan finne mange spor etter.

Cagliari er hovedinngangen til Sardinia og en leiebil kan komme beleilig da mange steder bare er ankommelige med bil.

Befolkning

Selve byen har 160.000 innbyggere, men når man inkluderer byene rundt omkring er det ca. en halv million mennesker som bor her.

Beliggenhet

Cagliari ligger sør på kysten til Sardinia, langs Cagliari golfen, byen er ganske åslendt. Nordvest for Cagliari ligger en fjellkjede og Punta Serpeddi (1069 m) er det høyeste punkt.

Økonomi

Fiske har vært næringsvirksomheten i århundrer. Cagliari har en av Italias største fisketorg og mange fisketilvirknings bedrifter. Videre, fordi det er en av de største containerhavnene i Middelhavet, spiller det en viktig rolle for omskiping.

Havnen i Cagliari blir også brukt for å eksportere salt og sement.

Tiscali, en av Europas største internettleverandører, har sitt hovedkontor i Cagliari.

Turisme har stor verdi for lokaløkonomien. Cagliari er allerede en fantastisk historisk destinasjon, men det er også inngangen til resten av Sardinia.

Flyplasser

Den internasjonale Cagliari-Elmas Lufthavn ligger nordvest for byen langs SS130. Flyplassen håndterer mer enn 2,5 millioner passasjerer i året.

Offentlig transport

Cagliari har et utmerket offentlig transport nettverk. De 30 forskjellige buss linjene som går fra piazza Matteotti (på tog stasjonen) forbinder veldig bra alle hovedattraksjoner til hverandre. Byrådet bygger nå et sporvogn, t-bane nettverk. Den første fra piazza Repubblica til Monserrato, er allerede i bruk. Når nettverket er helt ferdig vil det bestå av 4 sporvogn, t-bane linjer. 

Det er mange buss og tog forbindelser til andre byer og bygder i Sardinia.

Ferger til det italienske fastland, Sicilia og den tunisiske hovedstaden Tunis går fra havnen.

Trafikk og parkering

En del av det gamle sentrum er kun for fotgjengere. Selv om andre veier er åpne for biler er de ganske smale og hovedsakelig enveiskjørte veier. Det beste er å parkere bilen din ved havna og fortsette å utforske gamlebyen til fots.

Hoteller

Cagliari har et mangfoldig tilbud av overnattingssteder, fra enkle bed & breakfasts til luksuriøse hoteller. De fleste hotellene ligger ved Marina, ved sjøen. Om sommeren må du bestille hotell i god tid på forhånd. Turist kontoret gir deg en liste med mennesker som leier rom.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Cagliari, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Cagliari

EasyTerra Bilutleie Cagliari sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Italia, men i en annen by enn Cagliari, klikk deg frem til Bilutleie Italia-siden, der du kan velge byen i Italia der du vil leie en bil.