Bilutleie Stavanger

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Stavanger på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Stavanger

  1. Hjem
  2. Bilutleie Norge
  3. Stavanger

EasyTerra Bilutleie Stavanger er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Stavanger

Bilutleie Stavanger
Bilutleie Stavanger

Innledning

Stavanger er oljehovedstaden i Norge. Betyr dette gjøre det til en kjedelig jobbe by? Nei, har Stavanger et koselig, historiske sentrum med mange butikker, restauranter og kafeer. Del av den gamle bydelen består av trehusbebyggelse fra det 18. og 19. århundre. Videre er det interessante museer (selvfølgelig, det er et museum dedikert til oljeindustrien, men også et arkeologisk museum og en gammel fiskebruk, som har blitt omgjort til Canning museet). Stavanger ligger i provinsen Rogaland i et svært variert landskap: fjell, steiner, fjorder, innsjøer og øyer.

Innbyggere

Byen har offisielt en befolkning på 120.000. Store kvartaler er en del av andre kommuner, men faktisk tilhører Stavanger. I dette byområdet bor mer enn 200.000 mennesker. I denne byen bor mange utlendinger som jobber i oljeindustrien på for NATO.

Beliggenhet

Stavanger ligger på sørvest kysten av Norge. Det er vakre innsjøer i og rundt byen: Breiavatnet i hjertet av byen og to andre innsjøer (Mosvatnet og Stokkavatnet) i utkanten. Sistnevnte er befolket av tusenvis av is løpere om vinteren.

Økonomi

Stavanger var en gang en stor fiskehavn. Det er fortsatt, men i dag oljeindustrien er av større betydning økonomisk. Videre er det en stor militær base, som brukes både av den norske hæren og NATO.

Flyplasser

Flyplassen ligger elleve kilometer sørvest for sentrum. Stavanger Lufthavn i Sola er lett tilgjengelig med leiebil via E39. Avkjøringen til flyplassen er tydelig indikert.

Offentlig transport

Byen har gode offentlige busstransport. Du kan betale per tur, men hvis du tar bussen regelmessig, en dags billett, 3-dagers billett eller uke billett er mye billigere.

Det er bilen ferjer til Bergen, Kristiansand og danske Hirtshals.

Trafikk og parkering

Stavanger er en kompakt og rimelig travle byen. Likevel er det ikke vanskelig å kjøre her og finne fram i leiebil under off-peak timer. Del av den gamle bydelen i Stavanger er en gågate. Videre er byen delt inn parkering soner, hvor ulike regler gjelder (enkelte soner er reservert for beboerne. Du kan parkere på gaten, men et bedre alternativ er å parkere bilen i et av parkeringshusene.

Hoteller

Stavanger har et godt utvalg av overnattingssteder, fra enkle backpackere innkvartering til luksuriøs. Mange hoteller er tilpasset behovene til de mange forretningsfolk som besøker byen. Vi anbefaler deg å bestille overnatting din i god tid, spesielt hvis du ønsker å besøke denne norske byen i sommer.

Eksterne kilder

For mer informasjon Stavanger, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Stavanger

EasyTerra Bilutleie Stavanger sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Norge, men i en annen by enn Stavanger, klikk deg frem til Bilutleie Norge-siden, der du kan velge byen i Norge der du vil leie en bil.