Bilutleie Akureyri

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Akureyri på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Akureyri

  1. Hjem
  2. Bilutleie Island
  3. Akureyri
EasyTerra Bilutleie Akureyri er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Akureyri

Innledning

Akureyri kalles også hovedstad i Nord-Island. Det er en viktig økonomisk, sosialt og kulturelt senter. For en by av denne størrelsen er det bemerkelsesverdig at den har sitt eget universitet, samt et symfoniorkester. For golf lovers, har byen noe spesielt: den nordligste golfbanen i verden.

Befolkning

Byen har over 17.000 innbyggere.

Beliggenhet

Akureyri ligger nord på Island på slutten av de seksti kilometer lange Eyjafjörður, den lengste fjorden i landet. Byen er omgitt av fjell, det høyeste blir Súlur (1213m) og Hlíðarfjall (1116m). Til tross for den nordlige posisjonen Akureyri disponerer en isfri havn.

Økonomi

Tradisjonelt, spiller fiske en rektor rolle i den lokale økonomien. To av de fem største fiskemottak selskaper av Island er hovedkvarter i Akureyri. Det huser også det største bryggeriet i landet samt en stor meieri fabrikken. Høyere utdanning og helsetjenester også lage en masse arbeid.

Flyplasser

Byens flyplass, Akureyri Lufthavn, ligger tre kilometer sør for sentrum. Det er i hovedsak brukt til innenlands flyreiser, men i sommermånedene er det også fly til den danske hovedstaden København. Rullebanen strekker seg ut spektakulært i Eyjafjörður.

Flyplassen er lett tilgjengelig fra sentrum med leiebil: følg riksvei 821. Avkjøringen til flyplassen er tydelig indikert.

Offentlig transport

Selv Islendingene er gale om bilen sin Akureyri har en god buss-system. Siden prisene har blitt opphevet i 2008, har mange borgere oppdaget fordelene med busstransport.

Trafikk og parkering

Parkering i Akureyri sentrum er gratis, både i gata og i lokale parkeringsplasser, som i hovedsak ligger langs Skipagata, nær gågaten Hafnarstræti. Sørg for å plassere en parkeringsplass plate bak frontruten under virkedager. Parkering plater er tilgjengelig på de fleste butikker.

Hoteller

Akureyri har en god tilførsel av overnatting, alt fra gjestehus og hoteller til leiligheter. Litt lenger bort fra sentrum billige gjestehus kan bli funnet, hovedsakelig brukt av universitets studenter.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Akureyri anbefaler vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Akureyri

EasyTerra Bilutleie Akureyri sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Island, men i en annen by enn Akureyri, klikk deg frem til Bilutleie Island-siden, der du kan velge byen i Island der du vil leie en bil.