• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Irland

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Irland på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Irland

EasyTerra Bilutleie Irland er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Irland

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Irland

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
SUV

Når bestille en leiebil i Irland

Bilutleie Irland

Lokal informasjon for Irland

Irland oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 28 hentesteder i Irland. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Irland er en øy vest for Storbritannia. I årevis var landet preget av fattigdom, krig og kamp om selvstendighet. Problemene med Nord Irland er fortsatt virkelig bland den irske befolkningen. Likevel er Irland et selvstendig land med en rask voksende økonomi og gode fremtidsutsikter. Den vakre naturen, fjellturene og sykkelstiene og de historiske landemerker gjør Irland til et populært feriemål.

Historie

Omtrent 6000 f. Kr var Irland befolket av små grupper jegere. Omkring det fjerde århundre f.Kr innvandrete kelterne landet. Kelterne myrdet en stor del av befolkningen og opprettet et keltisk samfunn. Kelterne språk (indoeuropeisk) er utgangspunktet for det irske språket.

I 432 e. Kr kom skytshelgenen, St. Patrick, til Irland og innførte kristendommen (katolisismen). Landet ble en latin-kristen sivilisasjon hvor mennesker kunne bli opplært til å bli misjonærer i et av klostrene. De irske misjonærene var i stor grad ansvarlig for spredningen av kristendommen i Vest-Europa.

I 795 startet vikingangrepene. Frem til 1014 etablerte de en rekke samfunn langs den irske kysten. Herfra ble det drevet handel og senere vokste byer som Dublin og Waterford. Vikingene ble beseiret av irene i Slaget ved Clontarf. Den engelske paven Hadrian IV overgav Irland til den engelske kronen. Det så ut som Irland ble en koloni i England, men Anglo-Normans lykkes ikke med å undertvinge Irland.

Spliden mellom Henry IV og den katolske kirken forårsaket opprør og divisjon i Irland. Med hjelpen fra irsk adelskap klarte kongen å introdusere Anglikansk som statsreligion. Kampen mellom katolikkene og protestantene varte i mange år.

I 1801 var Storbritannia og Irlands offisielt samlet og kalt Det forente kongerike Storbritannia og Irland. I de følgende tiår gikk den irske økonomien nedover. I 1845 var det stor hungersnød. På grunn av en sykdom på potetene mislykkes innhøstningen i fire år. Mer enn én million irer sultet ihjel. Over to millioner mennesker emigrerte til, blant annet, Nord Amerika, Australia, England og Canada.

I begynnelsen på det 20. århundre ønsket ulike politiske bevegelser mer autonomi. Nasjonalistiske følelser vokste, og folket ble tvunget til å lære det irske språket på skolen. I 1912 virket det som Irland hadde selvstyre, men loven ble sperret av av den protestantiske provinsen Ulster. Den 24 april, 1916, påske opprøret brøt ut. Republikanerne proklamerte den selvstendige irske republikken. England svarte med å myrde lederne av opprøret. Det resulterte i en sterkere nasjonalistisk følelse, som førte til stiftelsen av det republikanske partiet "Sinn Féin", som betyr "oss selv".

Etter dette startet den irske kampen om selvstendighet. Irene angrep engelske mål og England svarte voldelig. Den offisielle irske staten ble stiftet i 1922. En rekke nordlige provinser nektet å knytte seg til denne katolske staten. De protestantiske provinsene forble en del av England under navnet Nord Irland. Til denne dag er de en del av Storbritannia og de er hovedsakelig protestantiske.

Under andre verdenskrig var Irland nøytral, men mange briter kjempet sammen med britene i Europa. I 1949 ble Republikken Irland proklamert. I 1973 ble Irland medlem i EU. Landbruket dro nytte av dette og har også tiltrukket utenlandske investeringer. Det er fortsatt spenninger mellom Irland og Nord Irland, til tross for fredsavtalen som ble undertegnet i 1998. Men fremtiden ser lys ut. Siden 1990-tallet har landet gjennomgått en enorm økonomisk transformasjon. Irland er leder innen høyteknologi. Landet er rikt og ikke lengre underutviklet.

Samfunn og Kultur

I dag har Irland nesten fire millioner innbyggere. Landet er tynt befolket og over en fjerdedel av befolkningen bor i Dublin. Nesten 60% av irene bor i byer. Det finnes mange originale minoriteter i Irland: etterkommere av vikingene og engelske normannere, nomadiske grupper og innbyggere med forfedre fra Wales, England og Scotland.

Irland har måttet forholde seg til massiv emigrasjon. Det finnes flere irer i USA enn det finnes i Irland. Men når levestandarden vokste i Irland returnerte mange. Irlands nåtida innvandrere kommer fra England, Tyskland, Frankrike, USA, Nigeria og Romania.

Det er to offisielle språk: Gaelic (eller irsk) og engelsk. Gaelic tales i Irland, England og Canada. Engelsk er fortsatt det offisielle språket i Irland. Gaelic læres på barneskolen og ungdomsskolen og blir brukt ved siden av engelsk på veiskilt.

De fleste irer er romerske katolikker. De romersk katolske i Irland bor i fred med de protestantiske minoritetene, i motsetning til Nord Irland. Mange irer går i kirken hver uke, men oppmøte tallene har vært fallende. Kirkens innflytelse i folkets dagligliv er fortsatt stor. I tillegg til katolikker og protestanter er det også jøder og muslimer i Irland.

Irene er tradisjonelle mennesker som ler mye. Folket er åpent og gjestfrie. Det er viktig å se for seg Irland uten pub. Det har alltid vært mer enn bare en pub: det er et offentlig møte hus. Irsk musikk og dans er også veldig kjent. Dansekonkurranser blir arrangert overalt. Irene elsker også festivaler og forestillinger.

Politisk situasjon

Irland er en republikk med et parlamentarisk system. Irlands president er statens hode. Han eller hun blir valgt hver syvende år. Statsministeren blir utpekt av presidenten. Regjeringen er vanligvis dannet av koalisjoner. Det irske parlamentet består av et Senat og et Underhus (Representantenes hus). Senatet har 60 medlemmer. Underhuset har 166 medlemmer og blir valgt av det irske folket hvert femte år. Alle innbyggerne i Republikken Irland som er 18 eller eldre og har irsk eller britisk nasjonalitet har stemmerett.

I 1990, Mary Robinson (fra arbeiderpartiet) ble den første kvinnelige presidenten i Irland. Valget av en kvinne med sosialistisk og feministisk syn var bra for den irske politikken. Det gav endringene i det irske samfunnet et ansikt. Under hennes lederskap signerte Irland og Storbritannia en fredsavtale i 1993.

I 1997, Mary Patricia McAleese (fra Fianna Fáil partiet) ble valgt som president. I 2004 startet hun sin andre periode. For øyeblikket blir landet styrt av en koalisjon mellom Fianna Fáil og Progressive Democrats. Fianna Fáil betyr "skjebnens soldater". Det er det største partiet i Irland og ble grunnlagt i 1926. Det startet som et radikalt venstre parti, men har nå blitt et konservativt demokratisk parti.

Takket være ledelsen av Mary Patricia McAleese har sjansene til fred med Nord Irland og England økt. Hun har også klart å forvandle Irland til et land med en ledende økonomi og en voksende rikdom.

Økonomi

siden 1990-tallet er den irske økonomien gjenstand for enorme forandringer. Før dette ble det lagt stor vekt på landbruk. I dag er Irland avhengig av handel, industri og investeringer. Takket være finansiell støtte fra EU og utenlandske selskaper som kom, har økonomien klart å utvikle seg.

Landbruk er fortsatt en stor del av den irske økonomien. Eksport av, for eksempel, melk og kjøtt gir fortsatt stort utbytte. I tillegg til landbruksprodukter blir blant annet klær, datamaskiner og maskiner eksportert. Landet importerer hovedsakelig drivstoff, næringsprodukter og petroleum. Irland handler mye med Storbritannia, USA, Tyskland, Frankrike og Nederland.

Matvare og drikkevareindustrien er ikke Irland største nærings virksomhet. Spesielt software og høyteknologiske industrier vokser raskt. Stålindustrien og ingeniørvitenskap er også viktig i landet.

Den irske regjeringen har spilt en stor rolle i den nye økonomiske prosessen. Regjeringen har taklet høy inflasjon og reduserte avgifter. Regjeringens utgifter ble stimulert og utenlandske investeringer tiltrekkes. Siden 1987 har partnerskapet mellom staten og arbeidstakerorganisasjonene har vært primært i den økonomiske politikken.

I 1999 var Irland bland de første landene som tok i bruk euro. På grunn av den økonomiske veksten blir Irland noen ganger kalt "Keltisk Tiger". Men selv "Keltisk Tiger" klarte ikke å unnslippe det globale økonomiske tilbakeslaget i 2001, selv om de ikke ble rammet slik som mange andre, og landets BNP fortsatte å vokse.

Den irske økonomien vokser fortsatt og arbeidsledigheten faller. Irland var et av de fattigste landene i Europa, men denne republikken kan nå kalle seg selv et av de rikeste landene i verden. Det er en bemerkelsesverdig prestasjon.

Geografi og Klima

Irland ligger vest for Storbritannia. I vest ligger Irland foran Atlanterhavet, og i nord til Nord-Kanalen. Mellom Irland og Storbritannia er Irskesjøen, som er koblet til Det Keltiske hav i sør-vest.

Irland dekker en overflate på 84,288 kvadratkilometer. Dublin er landets hovedstad. Andre store byer er Cork, Waterford, Limerick og Galway.

Det meste av Irland består av bølgeformet åser og lave fjell. Det sentrale området er for det meste flat. Vestkysten består av klipper og fjell. Dette er hvor Irlands høyeste punkt befinner seg: Carrantuohill, som er 1,041 m høyt. I Galway Bay (på vestkysten) befinner de velkjente Aran øyene seg. Østkysten består av vakre sandstrender. Disse strendene er hovedsakelig uberørte og tomme. Den viktigste elven er Shannon. Denne elven er 320 kilometer lang og renne tvers gjennom landet. Irland har ikke mange skoger, men takket være sine grønne landskap blir det ofte kalt "grønn øy".

Irland har et maritimt klima med kjølige somre og milde vintre. Påvirkningen av nord atlantiske strømninger er stor. Nedbør er over gjennomsnittet i Irland. I noen deler av landet regner det 275 dager i året. Mest nedbør er det i vintermånedene. Snø, på den annen side, er sjeldent. Gjennomsnittstemperaturen i januar og februar er 4 grader Celsius. Om sommeren er gjennomsnittstemperaturen mellom 17 og 22 grader Celsius. Mai og juni er de mest solrike månedene. De relativt kjølige somrene har gjort Irland ideelt for fjellturer.

Trafikk og Infrastruktur

Fordi Irland er en øy reiser folk dit med fly. Det eneste irske flyselskapet er Aer Lingus-Irish International Airways. Andre flyselskap som flyr til og fra Irland er Ryanair, British Midland Airlines, British Airways og EasyJet. I Irland er det flere flyplasser: Dublin Internasjonale Lufthavn, Waterford Lufthavn, Cork Lufthavn, Kerry Lufthavn (Farrenfore), Shannon Lufthavn og Galway Lufthavn.

Mange reiser også til Irland med båt. Viktige havner er Cork, Dublin, New Ross, Shannon Foynes og Waterford. To ledende ferjeselskaper er Stena Line og Irish Ferries. Det er forbindelser til Storbritannia og Frankrike.

Busstjenesten i offentlig transport er stor. Det nasjonale busselskapet er Bus Eireann. Det går busser mellom de fleste byene og landsbyene i landet. I lav-sesongen er det færre busser enn i høy-sesongen. Generelt sett er bussjåførene vennlige og de stopper for deg selv om du ikke står på bussholdeplassen. I deler av lander hvor Bus Eireann ikke er aktiv kan du benytte kommersielle busstjenester.

Iarnród Eireann (irsk jernbane) er det nasjonale jernbaneselskapet. Det går tog mellom Dublin og de fleste andre store byene (inkludert byer i Nord Irland, som Belfast). Det er ingen forbindelse til andre mindre byer i Irland. Å reise med tog er betydelig dyrere enn å reise med buss. Jernbanene blir hovedsakelig brukt til frakt av gods.

Hvis du ønsker å se alle de vakre stedene i Irland er den beste måte å leie en bil. Det gir en enorm frihetsfølelse å kunne besøke de stedene som ikke kan nås med offentlig transport. Irlands veinettverk er rimelig bra. Følg med på veiskiltene. Bare de grønne skiltene viser kilometerne. Fartsgrensene indikeres i miles. Sikkerhetsbelter er obligatorisk og det er viktig å vite at parkering i de store byene ikke alltid er gratis.

Mat og Drikke

Det irske kjøkken er kjent for sine velsmakende (bonde) oster, fersk fisk og sjømat. Maten er variert og kvaliteten er høy. 'Irsk lapskaus' er en tradisjonell irsk rett: lapskaus av lam med poteter og løk. Andre irske spesialiteter er black pudding, sodabread (grovbrød) og diverse potetretter.

I mange bydeler og landsbyer kan du oppleve irske bondemarkeder. De tilbyr en unik anledning til å smake på regionale produkter. For den virkelige kulinariske attraksjoner må du til havnebyen Kinsale i Cork. Her produseres tradisjonelle produkter. På restaurantene er det vanlig å legge igjen 10% tips. Ofte blir tips lagt til i regningen.

Irene tilbringer mye tid på vennskapelige pub´er, og de liker alkoholholdige drikkevarer. Det er mye dans og latter sammen med en smak av Guinness (øl). Irene liker også Whiskey og poteen (en nasjonaldrikk) er populære drikker.

Overnatting

Når det gjelder overnatting har Irland mange tilbud, fra hoteller i den store byen til et bondehus ut på landet. Det er også mange Bed & Breakfasts overalt. Også mange campingplasser hvor du kan nyte landets landskap og den rene luften. Hospits tilbyr billige overnattinger. Irland har over 200 hospits i byene og ut på landet. Samme hvilken overnattings form du velger, vær trygg på at du vil uansett føle deg mer enn velkommen. Irene har en unik måte å gjøre at folk føler seg som hjemme.

Tidssone

Irland har GMT + 2 tidssone, det er en time bak sentral-europeisk tid.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Irland, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Euro
 • Kjøreretning
  Venstre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  100 km/h
 • Språk
  English, Irish
 • Populær bilklasse
  Kompakt

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • National Car Rental
 • Alamo
 • Flizzr
 • Enterprise
 • Sixt
 • Europcar
 • Keddy By Europcar
 • Avis
 • Payless Car Rental
 • Thrifty
 • Hertz
 • Easirent
 • McRent
 • Celtic Motorhomes
 • Your Rent
 • Drivalia
 • Irish Car Rentals
 1. Hjem
 2. Bilutleie Irland