Bilutleie München

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i München på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie München

  1. Hjem
  2. Bilutleie Tyskland
  3. München
EasyTerra Bilutleie München er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for München

Bilutleie München
Bilutleie München

Innledning

München er den tredje største byen i Tyskland og hovedstaden i delstaten Bavaria (på tysk: Bayern).
I det gamle sentrum (Altstadt) er det mange interessante bygninger. Marienplatz er byens hjerte med den vakre neogotiske Neue Rathaus. Denne bygningen har et tårn med symbolet av München, en liten munk. Byens navn kommer fra det tyske ordet for liten munk ("mönchen").

Hvert år - den siste søndagen i september - er München scene for en stor fest, Oktoberfesten. Det blir drukket en stor mengde øl og det kommer millioner av turister.

Befolkning

Byen har 1,3 millioner innbyggere, men med forstedene inkluderte har München et innbyggertall dobbelt så stort.

Beliggenhet

München ligger ved elven Isar sør i Tyskland, i nærheten av fjellene i nord, Alpene. På grunn av denne beliggenheten kan somrene være regnfulle og vintrene veldig kalde. Noen ganger blåser en vind fra fjellene (föhn), som kan øke temperaturen iløpet av noen timer.

Økonomi

Byen har den sterkeste økonomien i hele Tyskland. München spiller en ledende rolle i bioteknologi, IKT og nye tjenester. Microsofts tyske hovedkvarter, for eksempel, befinner se i München, også teknologi gigantene Siemens og Infineon. Bil. og maskineriindustri er også godt representert, med fabrikkene og hovedkvarterene til BMW, MAN (lastebiler), MTU Aero Engines og Krauss-Maffei.
Byen er også et finanssenter. Forsikringsgiganten Allianz og Munich Re har sine hovedkvarter i byen. Det finnes også mange forlag og flere messer og konferanser som blir holdt i München.

Flyplasser

Den internasjonale Franz Josef Strauss flyplassen ligger 30 kilometer nord-øst for byen. Flyplassen har mange internasjonale forbindelser til for eksempel London, Amsterdam og Paris. Det finnes to togforbindelser (Schnellbahn) til flyplassen: S1 fra østsiden av byen og S8 fra vest. det er planer om å forbinde flyplassen til Hauptbahnhof via et magnetisk sveve tog. Dette betyr at man vil komme seg til flyplassen på 10 minutter.

Offentlig Transport

München har et utmerket offentlig transportnettverk, som består av by tog (S-Bahn), metro (U-Bahn), trikk og buss. Hauptbahnhof og de mindre togstasjonene Pasing og Ostbahnhof er offentlig transportnoder. Trikkene og U-Bahn er velegnet til å utforske sentrum. I forstedene er S-Bahn den beste form for offentlig transport.
Du kan kjøpe en dag billett, som er gyldig i hele nettverket. I tillegg er det noe som kalles Streifenkarte, lignende det nederlandske strip-card.

Trafikk og Parkering

Byen ligger på te knutepunkt på de tyske motorveiene (Autobahn), alle er forbundet med den sentrale ringveien (Mittlerer Ring) rundt byen. Husk at disse motorveiene er ekstremt hektiske i morgen- og kveldsrushtiden, om vinteren og i helgene, og i begynnelsen og slutten av den tyske skoleferien. Det kan være ekstremt lange trafikkøer på motorveiene rundt byen.

Som en politisk, økonomisk, sosial- og kulturelt senter i Sør-Tyskland, er München en travel by. det kan være problematisk å orientere seg og samtidig være oppmerksom på trafikken. det kan også være vanskelig å finne parkeringsplasser. Det beste kan være å parkere bilen i et parkeringshus og fortsette til fots eller med offentlig transport. I nærheten av Hauptbahnhof ligger den store parkeringsplassen Karlsplatz, og rett sør for shopping-området, Kaufingerstrasse, ligger parkeringsplassen Faebergraben.

Hoteller

Byen har enorme overnattingsmuligheter. Rundt Hauptbahnhof vil du finne både billige (ungdoms) herberger og luksushoteller. Men ellers hvor som helst i München finnes hoteller i alle prisklasser, spesielt i områdene Schwabing og Ostbahnhof. München tiltrekker mange forretningsreisende og turister. Vi anbefaler sterkt at du bestiller hotell på forhånd. Hvis du ønsker å besøke byen ynder Oktoberfesten, må du bestille overnatting flere måneder (til og med opp til ett år) i forveien.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om München, vi Google, og følgende kilder: