• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Kypros

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Kypros på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Kypros

EasyTerra Bilutleie Kypros er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Kypros

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Kypros

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
Kabriolet
SUV

Når bestille en leiebil i Kypros

Bilutleiesteder i Kypros

EasyTerra Bilutleie sammenligner bilutleieprisene på destinasjonene under

Bilutleie Kypros

Lokal informasjon for Kypros

Kypros oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 9 hentesteder i Kypros. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

På veikryssene av Europa, Asia og Afrika ligger Middelhavet øy Kypros. Da 1974 som øya ha blitt splittet inn i to deler. Imidlertid den Tyrkiske Republikken som Nordlig Kypros blir anerkjent bare av Tyrkia. Hovedstaden av Kypros er Nikosia. Denne byen har 309,500 beboere.

Langs kystene besøkende vil finne glimrende strander. I det interiørt de tradisjonelle landsbyene, ligger de middelalderske borger og ruin å venting. Mange av landsbyene har forskjellige festligheter og markedsfører verdi en visitt. Gresk Ortodokse kirker og klostre inspirerer bygger i praktfulle omgivelser. Innsiden er ofte luxuriant og blir skjelnet av de mange ikonene og gyllen blad. Strukturene som seg ofte har en Bysantinsk karakter.

Gresk mytologi leker også en del på Kypros. Fra de skummende bølgene av sjøen nær øya den Greske gudinne Afrodite var født. Stille folket av Pafos og Amathus ærer denne gudinnen med deres fjærfester. Afrodites klippe foran Kypriotisk kyst minner oss av hennes fødsel.

Kyprioten landskap har egensindig fjelltopp, steinete kyster og kornfelt. I de tørre klima furuene skogene og sitron trær byr noe å avkjøling. De som har undersøkt Kyprioten land og det rike kulturelle livet, kan feste på det Middelhavet kjøkkenet og et godt glass av Kypriot vin.

Historie

På slutten av Paleontologi jegere som blir kommet til Kypros og bebodde øya. Sannsynlig grense dette fellesskapet som blir kommet fra Levant ; et område i Vestlig Asia, den Middelhavskysten. På grunn av den lange ubebodde perioden av den tid, dvergdyrart, som dvergelefanter og flodhest er overlevd. Nær Limassol, på den sydlige kysten av øya er det enda en flekk hvor mange beina av disse dyrene er funnet. Stedet heter Aetokremnos: Ørn klippe.

I Neolittisk, tilnærmet åtte tusen år FK, fastsatte folk permanent på øya. De var bønder som beholdt dyr som plugger, sau og geiter. I Bronsen Elder første byene ble bygd. Folk startet også systematisk til å grave kobber, som vendte ut å være god varer. Start fra tre tusen FK som Kypriotene brukte kobberet seg. Kypros ble en viktig handlende partner mellom Kreta og Hellas, Levant, Egypt og Sardinia. Det er skilt av nære forbindelser med Egypt. Disse indikasjonene antyder at Kypros ble uavhengig til slutten av fjortende århundret. Fra omkring 1200 EK fremadskridende var Mycenaean innflytelse meget sterk.

I Jernet Elder Assyrerne styrte øya. Imidlertid dette har ikke hindret Kyprioten handel i på en hvilken som helst måte. Handelen florerte selv slik mye at øya kan bli sagt å ha hatt kraft over den hele Middelhavskysten.

Fra 560 till 545 EK ble myndigheten av Assyrerne overført til Egypterne. Kyprioten monarker kunne hovedsakelig bli i pris. I 545 FK kraften som ha blitt dradd til Perserne som også startet til å besette te øy i 525 FK. Denne stillingen varte til det femte århundre EK. Omkring 425 FK Kyprioter hadde blitt del av Hellenistisk rike. I 76 FK erobret Romerne Kypros og laget det inn i en provins av deres rike.

Denne situasjonen varte til Muslims fikk iden å herske over Kypros. I 649 CE caliph Muawija besatte Kypros. I løpet av adskillige århundrer delte Muslims deres regel med Bysantinsk. Begge selskaper prøvde å oppnå absolutt kraft.

Når riket som blir avtatt på slutten av tolvte århundret, Richard Lionheart og hans korsfarere erobret Kypros. På denne måten ble Kypros forende med Kongeriket av Jerusalem. I 1291 forlot korsfarerne det Hellige Landet. De ble på Kypros skjønt til 1489. I det året koloniserte Venetianerne Kypros.

De turbulente tidene var ikke over ennå. I 1571 erobret Ottoman øya. Tyrkerne ble her til 1878. I det imens fastsatte en betydelig minoritet av Tyrkere på Kypros. Først Bysantiner kirken velkommen de nye okkupantene, fordi Tyrkerne anerkjente alle religioner av Boken. Skattene som ble innkreve, var meget høye skjønt og den første tilfredshet svant.

I 1925 Kypros ble en Britisk koloni og gjenvant dets uavhengighet bare etter Verdenkrig II i 1960. Den Tyrkiske minoriteten var sterkt aktuell og konstitusjonen ble laget inn en slik måte, at posisjonen av President alltid ble holdt av en Kypriot og posisjonen av Visepresident ved en Tyrkisk Kypriot. Konstitusjonen dikterte også en uforholdsmessig stor kraft til den tyrker minoriteten i myndigheten av Kypros. Ikke femte av befolkningen var tyrker, men de ble gitt i mange tilfeller tretti av mer prosentinnflytelse. Blant andre ting tyrker like av veto led til en administrativt uholdbar situasjon, fordi liten til ingenting kom om.

Da Kyprioten President Makarios foreslo en forandring i konstitusjonen, brøt vanskelighetene og volden løs. På initiativet av Briteene slutter et brann ble stengt. Kyprioten President tillot foreløpig tilstedeværelsen av en fredsbevaring kraft av Britene, Greker og Tyrkiske tropper på øya. I prosessen av å separere gruppene i konflikt, ble oppfunnet den "Green Line". Denne delende ledningen splitter øya i to. I 1964 sendte de Forenede Nasjon fredtropper. Disse er til stede til i dag. I 1974 fant en Tyrkisk invasjons sted på den nordlige siden av øya. I 1975 erklærte denne delen den Tyrkiske Føderale Staten av Nordlig Kypros. Nå til dags bærer denne delen den navne Tyrkiske Republikken av Nordlig Kypros. Tyrkia er den eneste nasjonen som offisielt anerkjenner denne republikken.

I 1990 Kypros arkiverte en anmodning å forbinde den Europeiske Unionen. De Tyrkiske Kypriotene krevde imidlertid, som Gresk-Kyprioten myndighet har ikke arkivert denne anmodningen i deres navn, mens de blir ikke representert av Gresk-Kyprioten myndighet. I ondskapsfullhet hvis dette, den Europeiske Unionen anerkjente anmodningen og aksepterer Gresk-Kyprioten regel over den hele øya. I 2004 ble øy delen av den Europeiske Unionen.

Samfunn og kultur

Det er tilnærmet 789,000 Kyprioter som lever på Kypros. Tre-fjerdedeler av Kyprioten befolkning er Gresk-Kypriot. En femte er Tyrkisk-Kypriot og å forlibing fem prosent består av forskjellige etniske minoriteter, som er Armenieres, Libaneser og Maronitten blant. Mer enn halvdel av Kypriotene lever i de bymessigere delene av øya. Vandring fra landlige områder til byen har økt betydelig over de forløpne årene. Folket fra landskapet er meget varm og åpen.

Majoriteten av Gresk Kyprioten befolkning tilhører den Gresk Ortodokskirken. En femte av Kypriotene er Muslim. Den andre fire prosenten tilhører enten Armenia Apostelkirken eller Maronitt kirke. Denne delingen reflekterer delingen i etnisiteten.

Språkene ta ledd på Kypros er Gresk, Tyrkisk og Engelsk. 

På øya er det enda ruiner fra den Romerske tiden. I Greker-Romer amfiteater Kourin teaterprestasjoner er enda gitt hver sommer. Bortsett fra dette er det mange andre stedverdier en visitt. I Troödos fjellkjede er det en vei for eksempel, som leder måten fra den høyeste øverste Olympus til det Kykkos klosteret. Dette er den mest berømte Gresk-Ortodokse kloster på Kypros. Et tredje sted av interessen på Kypros er snelleknipblingslandsbyen Pano Lefkara. Det ligger mellom Larnaka og Limassol og gir en utmerket anledning å smake den tradisjonelle Kypriot landliv.

Politisk situasjon

Da 1960 Kypros har vært en uavhengig republikk. Det aktuelle Kypros er enda et separert øy. Christofias Demetris er den nåværende Presidenten av Republikken Kypros. I tillegg Mehmed Ali Talat har vært President av den Tyrkiske Republikken av Nordlig Kypros siden 2005.

Administrativt sett, er delt Kypros inn i seks distrikter. Denne delingen ble laget før separeringen mellom den nordlige Tyrkiske Kyprioten delen og den Greske Kyprioten skiller. Derfor tar ikke grensene av distrikthensyn til den "nye" situasjonen.

Økonomi

Kyprioten økonomi lener hovedsakelig på landbrukssektoren. Det gir avlingene som kan bli eksportert som sitrus frukter, poteter, druer og tobakk.

En andre hovedkilde av inntekten er turisten sektoren. Skjønt Kypros er en øy, fiske er av liten betydning. Grunnen for dette er at vannene omkring Kypros mangel fisk.

På Kypros er det stille kobber blir trukket ut. Vårt ord for denne metallet er forholdt til navnet av øya. Utenom kobber er trukket marmor, jernmalm og gips ut form landet. I tillegg ha olje nylig blitt oppdaget i vannene mellom Kypros og Egypt.

Separeringen av øya inn i en nordlig og sydlig del også ta med en økonomisk ulikhet. Gresk-Kypros har vært et medlem av den Europeiske unionen siden 2004. Denne led til en økning av velstanden. Tyrkisk Kypros er delvis er avhengig på Tyrkia. Fordi denne delen er ikke anerkjent, utenrikshandel med andre land enn Tyrkia er ikke mulig.

Da 2008 som valutaen på Kypros er Euro, i stedet for Kypriotens Pundets.

Geografi og klima

Kypros er en øy i den Middelhavskyst. Ca sytti kilometere til nord, vil du finne Tyrkia. Kypros er en øy i den Middelhavske Sjøen. Ca sytti kilometere til nord, vil du finne Kalkun. Hundre kilometere til øst ligger Syria. Geografisk tilhører å taling øya Asia. På grunn av Gresk-Ortodokse majoritet av befolkningen, øya er ofte talt som Europeer. Øya tar opp 9251 kvadratkilometere. På den nordlige siden av Kypros ligger Kyrenia fjell. Fjellene blir hovedsakelig laget ut av kalkstein og blir karakterisert av deres kupert struktur. Den høyeste toppen er om en tusen målere. Toödos fjellkjede ligger i den sydlige vest. Dets høyeste fjell, Olympus, er 1953 målere. Dette fjellet er også den høyeste punktet på Kypros. Mellom de to fjellkjedene ligger Mesaoria platå. Denne regionen er meget fruktbar Ikke fordi en stor elv strømme over det, skjønt. Det er ikke noen virkelig elv på øya. Selv fjellene strømmene tørker inn i sommer. Den østlige kysten har vide bukter med adskillige havner. Pafos, Larnaka og Limassol er tre kystbyer.

Navne "Kypros" stammer fra Grekeren kypros. Dette betyr "kobber", en metall som ha blitt funnet på øya som ble en umaken verd handlende artikkel i antikvitet.

Av gammel, har vært Kypros en øy med mange skoger. På grunn av å skjæring av trær og de mange brannene, har forsvunnet mye skoger over de siste hundre årene. Å planting av nye trær på øya har restaurert en femte av de originale skogene.

Kypros har et Middelhavet klima med varm, tørk sommeren fra midt mai til midt september. Klar blå himler strekker seg over øya. Sola pusser nesten hver dag. Vinter er mild og regnfull. Relativt å taling er de også lange. I fjellene er det noe snøfall hvert år over en tusen målere. Det er selv mulig til praksis noe vinter sporter på Kypros i Troödos fjell ! Høst og fjær er kort.

Trafikk og infrastruktur

På grunn av fraværet av et skinneveinettverk på Kypros, drar all trafikk over veier, sjø og gjennom luften.

Kyprioter reiser hovedsakelig med bil. Veien nettverket er meget utviklet seg. Veiene er i et utmerket forhold. Motorveier forbinder Nikosia med Kyrenia og Limassol. Det er viktig å forstå at på Kypros en kjører på den venstre siden av veien.

Hver dag av uken, unntatt på søndager, forbinder busser byene. Transport er med buss effektiv. Busser drar ofte.

Hovedsjøene kjelene av Kypros er Limassol og Larnaca. Fra her last og passasjerskip anbringer ut til sjø.

Fra Larnaka Lufthavn og Pafos Lufthavn som en kan fly til byer i Europa og Midtøsten. Flyplassen av hovedstaden ha blitt stengt siden 1974. For denne grunn Larnaca Flyplass er også kalt Kypros Flyplass. Nord av Kypros har en internasjonale flyplass nær Ercan. Imidlertid er det eneste selskapet som flyr her Tyrkisk Flyselskaper.

Mat og drikke

Kyprioten kjøkken ha blitt influert av forlenget kontakter med Egypt, Hellas, Lebanon, Tyrkia og Storbritannia.

På Kypros folk spiser deres serveringssteder omkring middag. Men det er også mulig å spise om kvelden. Den nordlige Kypriot kjøkkenet er sterkt forholdt til det sydlige kjøkkenet. Skålene bærer ofte forskjellige navn skjønt. På grunn av majoriteten av Muslims i denne delen, det vil ikke være noen svinekjøtt på menyen.

En av den typiske Kypriot entrés er halloumi. Denne osten er laget av saus og geits melk. Vanligvis er skivene grillet. Enda en spesialitet er meze. Oversettelsen er : liten finheter. Det består av mange små skåler av grønnsakene, kjøtt og fisk.

Skjønt sjøen er ikke har en masse av fisken, er skåler med fisk del av Kyprioten kjøkken. Blekksprut, blekksprut i rød vin og bass er alt på menyen. Grillet lam (souvla) er også aktuell på mange menyer. Lounza er laget ut av kjøtt marinaden i koriander samener og vin, etter som kjøttet er tørket og er røykt.

Grønnsaker som er meget brukte er poteter i olivenolje og parsley, syltet blomkål og asparges.

En typisk Nordkypriotdrikk er den opprinnelig Tyrkiske ayran, en drikk som blir laget av yoghurt. Berømte drikker som er tilgjengelig på den hele øya er raki og sawa en brandy. Den første alkoholholdige drikk er laget av anisfrø. Det er nest en brandy med sitronsaft. Denne drikken er en levning fra den Britiske koloniale perioden. Raki er spesielt populær på den Tyrkiske siden av øya. På Kypros er det også vindyrking. I september og oktober Limassol er travel med detse vinfestligheter. De omgiende landsbyene har deres egen fester.

Tidssone

Tiden på Kypros er GMT/UTC +2. I løpet av sommermåneder er klokken vendt frem til GMT/UTC +3.

Bolig

Det er hoteller i alle forme og størrelser. Luksuriøs og budsjett leskur kan all bli funnet. Utenom hoteller er det også et godt alternativ å bruke natten på en Bed&breakfast.

Byer som Larnaca, Limassol og Agia Napa, ha forskjellige internater også. 

Øya har en håndfull av ligger i teltsteder. Disse er hovedsakelig plassert på den vestlige kysten av Kypros.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Kypros, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Euro
 • Kjøreretning
  Venstre
 • Beveg deg raskt i byen
  65 km/h
 • Språk
  Turkish, Armenian, Greek (modern)
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Europcar
 • Enterprise
 • Alamo
 • Budget
 • Avis
 • Green Motion
 • Hertz
 • Sixt
 • Thrifty
 • Get Your Car
 • Keddy By Europcar
 • Carwiz rent a car
 • Cyprus Airport Car
 • Autounion Car Rental
 • FireFly Car Rental
 • Global Rent a Car
 • Payless Car Rental
 • Flizzr
 • NÜ Car Rentals
 • SurPrice car rentals
 • National Car Rental
 • My Car
 • U-Save Auto Rental
 • Abbycar
 • Goldcar
 • OtoQ
 1. Hjem
 2. Bilutleie Kypros