Bilutleie Warszawa

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Warszawa på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Warszawa

  1. Hjem
  2. Bilutleie Polen
  3. Warszawa

EasyTerra Bilutleie Warszawa er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Warszawa

Bilutleie Warszawa
Bilutleie Warszawa

Innledning

Etter ødeleggelsene under andre verdenskrig reiste Warszawa seg opp igjen av askene, bysentrum virker historisk, men egentlig er det ikke det. Etter krigen ble sentrum helt gjenoppbygget. Senere ble byen merket av kommunistisk arkitektur, der Kultur og vitenskaps palasset er det mest framstående eksemplet, det var en "gave" fra Joseph Stalin. Etter kommunismens fall økte anleggsaktivitet igjen. Det polske navnet på byen er Warsawa og stammer fra en legende. For lenge siden såg to barn, Wars og Sawa, en havfrue i elva Vistula (Wisla), som spådde at på det stedet ville det reise seg en stor by. 

Befolkning

Byen har neste 2 millioner innbyggere og inkludert forstedene lever 3,5 millioner mennesker i Warszawa.

Beliggenhet

Warszawa ligger øst i Polen, på begge elvebreddene til elva Wisla, som renner ut i Gdańks Bay på nordkysten.

Økonomi

Den polske by hovedstaden har reist seg etter kommunismens fall. Mange utenlandske selskaper så forretningsmuligheter i det polske markedet og har slått seg ned i Warszawa, inkludert Coca-Cola, General Motors, Nestlé og Procter and Gamble. Mesteparten av arbeidskraften arbeider i tjenestesektoren. Spesielt finansielle tjenester har vokst enormt, utenlandske banker har slått seg ned i Warszawa og aksjemarkedet åpnet igjen etter 50 år.

I kommunisttiden ble det lagt mest vekt på tungindustri som det fortsatt er noe igjen av, men ikke desto mindre blir Warszawa mer og mer et senter for høyteknologiske selskaper, inkludert IKT bedrifter.

Flyplasser

Den internasjonale Warsaw Frederic Chopin Lufthavn ligger ca. 10 kilometer sør for Warszawa.

Offentlig transport

Warszawa har et velutviklet offentlig transport nettverk som består av 200 buss linjer og 30 sporvogn linjer. Sporvogn stoppene er tydelig indikert, men busstoppene er ikke. Det finnes en busstjeneste om natten, bussene går hver halv time fra Sentral Stasjonen.

Det finnes også en undergrunnsbane som ble bygget hovedsakelig for pendling av arbeiderne som bor i de omkringliggende områdene og arbeider i sentrum. Derfor er denne linjen lite viktig for turister. Men det skal åpnes en ny linje de kommende år.

Trafikk og parkering

Trafikken i sentrum er veldig hektisk, i tillegg er en del av byen kun åpen for fotgjengere (Ulica Chmielna), og i helgene om sommeren (Ulica Nowy Świat). Derfor er det best å parkere bilen og utforske byen til fots.

I sentrum er all parkering mot avgift. Et utmerket alternativ er å parkere på en bevoktet parkeringsplass ved Ulica Parkingowa eller det underjordiske parkeringshuset ved Ulica Jasna.

Hoteller

De siste årene har det vært mange investeringer for å forbedre hotellene i den polske hovedstaden. I dag har Warszawa et sjenerøst antall hoteller å tilby og andre overnattingsmuligheter, i alle priskategorier. De fleste hotellene ligger i distriktene Śródmieście, Wola og Mokotów.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Warszawa, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Warszawa

EasyTerra Bilutleie Warszawa sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Polen, men i en annen by enn Warszawa, klikk deg frem til Bilutleie Polen-siden, der du kan velge byen i Polen der du vil leie en bil.