• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Nord-Irland

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Nord-Irland på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Nord-Irland

EasyTerra Bilutleie Nord-Irland er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Nord-Irland

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Nord-Irland

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Nord-Irland

Bilutleiesteder i Nord-Irland

EasyTerra Bilutleie sammenligner bilutleieprisene på destinasjonene under

Bilutleie Nord-Irland

Lokal informasjon for Nord-Irland

Nord-Irland oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 4 hentesteder i Nord-Irland. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Grønn kupert Nord Irland er del av Storbritannia. Hovedstad er Belfast. Omkring 280 lever tusen folk i denne byen. Nordlig Irlands historie er turbulent og synes å være på uvanlig med freden og sjelefreden av landskapet.

De som elsker fjell, sjø og beite får en pust av luften i landet av Keltiske myter. En dag brukte på landet, eller i de overfylte gatene av Belfast og Derry, vil stimulere appetitten som kan bli tilfredsstilt i en av de Irske pubene. Irsk kultur er varm og trivelig, mens natur er fersk og ru ; en energisk forandring. Over en pint av Guinness eller en Irsk whisky kan besøkende nedsenke i drønnet av puben, mens lytter til tradisjonell folkmusikk.

Historie

Historien av Nord Irland er en autonom region innenfor Storbritannia er ikke meget gammel. I 1922 ble den hele øya uavhengig. Imidlertid Nord Irland som blir ga seg fra resten av Irland og forble et delt samfunn noensinne siden.

Lite er visst om forhistorisk Irland. I løpet av Istiden ble landet dekket av et enormt lag av snø og is, på grunn av som alle spor av fortiden ble visket ut.

Første bevise av menneskelig bosted i Irland datoer fra omkring 8000 F.Kr. Forlik av jegere-gatherers ble funnet på plass som fylket av Antrim. Disse forlikene ble konsentrert langs kysten.

Mellom 4500 og 2500 F. Kr som landet ble dyrket. Fe og korn laget deres inngang på øya og antallet folk som blir startet til å vokse vidt.

Mest av det forblir det ble funnet fra denne perioden er megalittisk steder av tilbedelse og seremonier.

I løpet av sjuende århundret ble F.Kr beboerne av øya influert av Celt. Dette er hvordan de Keltiske språkene, og mer spesifikk Gælisk, ankom her.

De eldste skriftene drar tilbake til 431 F.Kr. I 400 F.Kr Konge Niall "av de Ni Gisselne" ble hersker over landet i 27 år. Niall og hans sønner foretok plikten å erobre Ulster (aktuell-dag  Nord Irland og del av Irland). Ulster ble da delt inn i tre kongeriker: Ulidia, Airgialla og Ailech. Disse ble regjert av sønnene av Niall.

Etter hans død Nialls sønn Lóegaire mac Néill ble konge av det større kongeriket av Tara. Han introduserte Kristendom. Alle konger av Irland, men to, gå ned fra den legendariske Konge Niall av de Ni Gisselne. Dynasti av Uí Néill fortsetter fra femte århundret til det ellevte århundre E. Kr.

Ankomsten av Kristendom fremkalte dypt det Irske samfunnet. I 432 St. Patrick som blir landet på øya og arbeidet hard i de følgende årene å forvandle den Irske til den nye religion. Dette er hvordan Ulster ble kristne. St. Patrick er spesielt berømt for hans metode av arbeidet. Han forlot de sosiale aspektene av samfunnet mens de var og respekterte lovene da de var ikke i konflikt med de Kristelige verdiene. Utenom dette introduserte Str. Patrick det Romerske alfabetet. Hva er og hva er ikke sann av dette fortjener fortsetter å bli debattert. Hva er tydelig imidlertid er at den gammel religion av druid forsvant over de følgende århundrene.

Omkring den tiden i 684 E. Kr, overfalte den Engelske konge Ecfrith Irland. Han ankom å hjelpe Konge Diarmatt Mac Murchada av Leinster gjenvinner hans kongerike. Konge Henry II av England fryktet at på grunn av dette, en Norman angir ville komme frem i Irland og ville skynde seg til Irland i 1171. Han ga de Irske territoriene til hans sønn. Eventuelt ble denne sønnen John konge av England. Dette er hvordan Irland ble del av det Engelske kongeriket. For århundrer raste krig mellom Engelsken og Normans. 

Da i 1348 den svarte døden brøt løs, Engelsken og Normans ble slått meget hardere enn den Irske som levde mer spredd over det landet og hovedsakelig i landlige områder. Etter det dør hadde svunnet, det Gæliske Irske språket og de tradisjoner av de gjenopplivte innfødt. Innen femtende århundret hadde Engelsken forsvunnet komplett.

I 1536 Henry VIII bestemte til erobring Irland. Det tok århundrer før den Engelske kongen som ha blitt regjert over helt Irland. I løpet av styret av Elizabeth og Klemmer jeg Engelsken komplett styrte Irland. Myndigheten ble desentraliser og de innfødte kongene tapte deres kraft. Katolisisme, som den ønskete Engelsken å bli erstattet med Protestantisme, vendte ut å være utholdende.

Syttende århundret ble karakterisert av to sivile kriger. Konsekvensene var betydelige. Mange tapte deres liv og de Katolske land eierne ble ofte tvunget til å overgi deres eiendom til anglikansk og seg å forvandle. Noen forble urørt imidlertid, som opptellingen av Antrim. Til i dag hans etterkommere eier landet.

I 1649 Oliver Cromwell restaurerte kraften av England i Irland. I 1688 overfalte Protestanter William av Appelsin England på vegene av hans kone Maria Stuart. Han mottok støtte fra Protestanter Ulster, mens kongen av den tiden Jacob II ble rygget av det Irske parlamentet. William av Appelsin beseiret hæren av Jacob II på Slaget av Boyne i 1690 og på pågripelsen av Limerick i 1691. Irland kom under Engelsk regel igjen. Denne krigen ble aldri skikkelig konkludert og har forårsaket en deling av landet noensinne siden.

I løpet av nittende århundret der kom en etterspørsel etter selv-myndighet. Imidlertid ble nektet kravet to ganger i Huset av Herrer i London. Når Charles Stewart Parnell, lederen av bevegelsen for autonomi, døde perspektivet av et Irsk parlament som ha blitt dødd med ham. Som en reaksjon til dette gjenopplivet nasjonalisme blant befolkningen. Med det, kom radikale bevegelser frem i Irsk politikk. Dette er hvordan Sinn Féin ble grunnlagt.

Eventuelt i 1912 ble det bestemt at Irland kunne ha dets rett til selv-myndighet. I fylket Ulster dette LEDA til stor motstand. I det imens ble den Første Verden Krigen som blir brutt ut og selv myndigheten i tillegg til protestene mot det, utsatt. Ikke ble enig alle til dette og i 1916, på Østligere mandag, erklærte to Irske selskaper den Irske Republikken i Dublin. Opprøret sviktet, men har hatt hovedkonsekvenser.

I Ulster forsterket det motstanden mot en uavhengig republikk. På valgene i 1918 Sinn Féin fikk tre-fjerdedeler av stemmene og formet dets egent parlament i Dublin. Hva fulgte var den Irske Krigen av Uavhengighet i som de Irske angripte Britiske målene og de Briteene holdt gjengjeldelse.

I 1920 aksepterte det Britiske parlamentet en ny lov som som en status i er det av Canada og Australia liknende, mens Nord Irland fikk en selv-myndighet og beholde det nære bånd med London. For begge deler imidlertid, var den nye loven ikke akseptabel. Denne LEDA til et slag for uavhengighet.

I 1921 ble sør av Irland en fri stat. Dette betød at  Nord Irland ble en Protestantisk stat. Fra 1921 til 1971 Nord Irland ble regjert av Ulster Unionist Selskapet i Belfast. Fra da på, ble diskriminert den Katolske minoriteten mot. Fred fastsatte aldri virkelig igjen komplett i Nord Irland.

I 1970 ville spenningene som er montert til begivenhetene som bli husket i historie som Blodig søndag og Blodig fredag. De tidlige syttiår nå ble visst som "Vanskelighetene". I 1972 ble det Nordlige Irske parlamentet avskjediget. For noen har Vanskelighetene ikke sluttet til 1998, når langfredagen som Enighet ble undertegnet. Denne enigheten gir unionist i tillegg til nasjonalistene driver over Nord Irland. Da 2002 som begge selskaper har kansellert deres tro i hverandre.

IRA (Den Foreløpige Republikanske Hæren) kamper for den avslutningen av den aktuelle statusen av Nord Irland innenfor Storbritannia siden 1969. Det eventuelle målet av IRA er til fant en sosialistrepublikk som dekker begge deler av øya. I 2005 kunngjorde IRA at det ville fortsette dets slag bare i den politiske sfæren og at det ville gi opp dets bevæpnet kamp.

Samfunn og kultur

Nord Irland har tilnærmet 1,75 millionbeboeres. En tredje liv i hovedstaden. Mest Irsk lev på landet. Store byer av Nordlig Irland er, bortsett fra Belfast, for eksempel Londonderry eller Derry, Newry og Lisburn.

Den turbulente krigfortiden er enda synlig og merkbar i Nord Irland. Til tross for dette kan det som Irske har plukket opp trådene noe som bli lagt merke til i byer som Belfast og Derry. Hovedstaden er en livlig by nå til dags, med rikelig med muligheter for en busting natt liv.

De som besøker Nord Irland eventuelt vil havne i en av de trivelige pubene. Atmosfæren er behagelig og drikkene smaker god. Måltidene i puber er vanligvis meget smakfulle.

Irsk taler Engelsk, Ulster Irsk og Irsk Gælisk. Det siste språket er fra Keltisk opphav og blir bare taledd av få.

Godt er overværer steder av Nord Irland klostrene, de gammel husene og hagene. Også er Kjempens Veifyllingen et naturlig fenomen som tegner mange besøkende. Kjempens Veifyllingen ligger på den nordlige kysten. Det består av naturlig formede geometriske basalt blokker.

Irsk natur er fenomenal. Turgåere kan strekke deres beina til deres hjertes innholdet i de Nasjonale Parkene.

Politisk situasjon

Sammen med England, Skottland, og Wales, former Nord Irland Storbritannia. Mens landet er ikke uavhengig stat, leker det ikke noen del i internasjonale forhold. Nord Irland har egen lover skjønt, bemerker dets egen bank og en intern administrasjon. Hodet av staten er Dronning Elizabeth II. Da 2007 Brune Gordon tjener som fyller på minister av Storbritannia og Nord Irland.

Landet er delt i seks distrikter Disse heter "fylker". Navnene av fylkene er: Antrim, Armagh Ned Fermanagh, Londonderry og Tyrone. De har ikke mer en administrativ rolle.

Økonomi

Av gammel den Nord Irland økonomien kjører på industri. Det har konsentrert seg hovedsakelig på skipsbygging, produserer tekstiler og tau. Den tunge industrien ha blitt erstattet med den offentlige sektoren. Turisme leker en viktig rolle i den lokale økonomi.

I Nord Irland er valutaen Pundet Sterling, bedre kjent som det Britiske Pundet.

Geografi og klima

Nord Irland ligger i nordøst av Irland. Landet dekker 14.139 kvadratkilometere som teller for en sjette av øya.

Nord Irland grenser til fire forskjellige vann: den Atlantiske Havet, den Irske Sjøen, Donegal Bukt og Nord Kanaliserer. Lough Neagh er den største innsjøen av de Britiske øyene og ligger tretti kilometere fra Belfast. Lough er Neaghs lengde tilnærmet tretti kilometere og dets bredde er omkring femten kilometer.

Landet er fjell og har adskillige fjellkjeder. Den høyeste delen av Nord Irland løgner i Sperrin bakker. Deres skråninger kan bli funnet i senteren av landet og blir visst å være eksepsjonelt vakker. I øst av Nordlig Irland, i fylket Ned, ligger granittene fjellene av Mourne. Den høyeste toppen er 848 målere og bærer navnet 'Slieve Donard'. Bortsett fra disse fjellene er det også Antrim Plateau.

En av stedene av Nord Irland er Kjempens Veifyllingen. På den nordlige kyst løgnen formet fullkomment geometrisk basalt blokker. De ble en gang formet av en vulkansk erosjon og er nå del av UNESCO Verdenen Arven Listen.

Elvene Bann, Foyle og Blackwater strømmer gjennom landet og lager det eksepsjonell fruktbar. I det sekstende og syttende århundret ble en stor del av de Irske skogene skåret og erstattet med vide beiter.

Nord Irisk klimaet er meget uberegnelig. Landet lar et moderere maritim klima. En varm Golfstrøm strømmer langs kysten, men temperaturer er aldri bemerkelsesverdig høye. Nordlig Irland er et fuktig land. Det er ofte skyer henge over byene og beitene.

Trafikk og infrastruktur

Den beste måten å beundre Nord Irland er med bil. I Irland som i resten av Storbritannia biler kjører på den venstre siden av veien. Veiene er i en god stat og bly over bakker og gjennom landskapet.

Å reise ved offentlig transport er ikke meget lett i Nordlig Irland. Bussene i tillegg til linjen forlater mye å bli ønsket. Det er betydelige huller i jernbanen nettverket for eksempel. Transport ved linje blir vedlikeholdt av Nasjonal Irsk Skinne (NIR).

Den eneste internasjonale Lufthavn av Nord Ireland løgner nær Belfast. Utenom denne flyplassen har byen enda en City Lufthavn, som hovedsakelig gir flykter til resten av Irland og Storbritannia. Derry Lufthavn og Londonderry Lufthavn gir ikke flykter til destinasjoner utenfor landet.

Mat og drikke

Det Irske kjøkkenet avviker at mye fra Engelske naboen. Det er noen uttrykkelig Irske skåler og drikker skjønt.

Den godt kjente nasjonale frokosten er "Ulster å steke". Det er meget mye akkurat som den typiske Engelske frokosten. Ulster å steke er tung. Bacon, sauser, egg og hvit pudding er ingredienser. Det er tjent med brød.

Nord Irland er del av en øy. Fisk derfor kan bli anbefalt. Brunt brød med røykt laks er en deilig lunsj for de som elsker fisk.

Irsk stuet er en populær skål blant den Irske befolkningen i tillegg til turistene. Stews er på menyen av pubene og garanterer en full mage.

Den mest berømte alkoholiske drikken fra Nord Irland er whisky. Godt er kjente merker Jameson og Bushmills.

Guinness er det mest berømte Irske ølet. Da 1759 er brygget i Dublin som lager det offisielt ikke Nord Irisk.

Tidssone

Nord Irisk Tid er GMT/UTC +0. Om sommer er klokken vendt frem en time. Derfor er lokal tid i sommer GMT/UTC +1.

Bolig

Å bruking natten i hoteller, er leiligheter, Bed & breakfasts og Vertshus mulig i landet siden også mens i byer.

Belfast har rikelig med hostels også. I Londonderry budsjettet reisende kan også finne et sted å sove i en av hostels.

Nord Irland har en fantastisk natur. De som vil våkne blant grønne bakker kan sove på en av det ligger i teltsteder. De vanligvis godt-beholder og er plassert fredelig.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Nord Irland, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
 • Språk
 • Populær bilklasse
  Kompakt

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Budget
 • Enterprise
 • Alamo
 • Hertz
 • Europcar
 • Avis
 • National Car Rental
 • Dollar Rent a Car
 • FireFly Car Rental
 • Sixt
 • Keddy By Europcar
 • Drivalia
 • InterRent
 • Easirent
 • Your Rent
 • Green Motion
 • Apollo Car Rental
 • Thrifty
 1. Hjem
 2. Bilutleie Nord-Irland