Bilutleie Belfast

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Belfast på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Belfast

  1. Hjem
  2. Bilutleie Nord-Irland
  3. Belfast
EasyTerra Bilutleie Belfast er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Belfast

Bilutleie Belfast
Bilutleie Belfast

Innledning

Belfast er hovedstaden i Nord Irland. Byen har vært rammet av problemer mellom romerske katolikker og protestanter i årevis, som ble eufemistisk kalt "The Troubles" av britene. Byen har blitt mye mer fredfull etter fredstraktaten sent på 90-tallet, spesielt de siste årene har Belfast blomstret. Mange spor etter "The Troubles" er fortsatt synlige og nå er det, merkelig nok, en turistattraksjon!

Befolkning

Tidlig på 70-tallet hadde byen 600.000 innbyggere, etter dette migrerte mange mennesker til forstads områder. Belfast hovedstadsområde har akkurat nå 600.000 innbyggere, men mindre enn halvparten (280.000 mennesker) bor i selve byen. 

Beliggenhet

Belfast ligger på østkysten, ved munningen av elven Lagan. Åsene nordvest for byen har angivelig vært en inspirasjon for romanen Gullivers Reiser av Jonathan Swift. 

Økonomi

Etter fredsavtalen på 90-tallet har investorenes tillit raskt vokst, samtidig startet byrådet store prosjekter for å gjøre Belfast mer attraktiv. De beste eksemplene på byens forbedring er Victoria Square, området rundt katedralen, Titanic Quarters og Waterfront Hall, og det vakre rådhuset i renessanse stil, som har blitt totalt renovert.

Belfast var et viktig sentrum for skipsbygging, Titanic ble bygget her i byens skipsverft, denne industrien har nå nesten forsvunnet helt. De siste årene har høyteknologiske selskaper økt sin andel i lokaløkonomien. 

Også betydningen av turismen har økt, byen mottar 8 millioner mennesker per år og dette tallet øker fortsatt.

Flyplasser

Belfast har to flyplasser. Belfast Internasjonale Lufthavn ligger 21 kilometer nordvest for byen (langs hovedvei A57) og håndterer både innenlandske og utenlandske reiser. Den mindre George Best Belfast City Lufthavn (oppkalt etter fotball legenden som døde i 2005) håndterer reiser hovedsakelig til Irland og Storbritannia. Denne flyplassen ligger bare tre kilometer fra byens sentrum.

Offentlig Transport

Byens offentlige transport består av busser som hovedsakelig kjører fra sentrum av byen til utkantstrøkene. Bussene kjører regelmessig og de kjører på spesielle kjørefelt. Forbindelsen mellom forstedene og byens sentrum er utmerket på grunn av det stjerneformede nettverket, likevel er det ingen direkteforbindelse mellom forstedene seg i mellom.

Det er tog forbindelse til blant annet Bangor, Lisburn, Portadown og den irske hovedstaden Dublin.

Trafikk og parkering

Bil er favoritten av transportmiddel til innbyggerne i Nord-Irland, som er merkbart ved å se på trafikk kaoset i morgen og kvelds rushtiden. Det burde forlengst blitt gjort vedlikehold av veiene, men det arbeides med å forbedre infrastrukturen. Utenom rushtiden er det mulig å kjøre uten problem rundt i Nord-Irlands hovedstad.

Det finnes flere parkeringshus i Belfast, men avgiftene er heller høye. Vær oppmerksom på at politiet har strenge kontroller for parkerings lovbrudd!

Deler av byens sentrum er kun åpen for lokalbusser og fotgjengere.

Hoteller

Sammen med turismens oppsving har også tilbudet på hoteller økt betraktelig de siste årene. Det er et vidt spekter av tilbud på hoteller i alle priskategorier. På grunn av økende turisme anbefaler vi at du bestiller overnatting i god tid på forhånd, spesielt i sommermånedene og rundt juletider.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Belfast foreslår vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Belfast

EasyTerra Bilutleie Belfast sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Nord-Irland, men i en annen by enn Belfast, klikk deg frem til Bilutleie Nord-Irland-siden, der du kan velge byen i Nord-Irland der du vil leie en bil.