Bilutleie Torino

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Torino på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Torino.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Torino

  1. Hjem
  2. Bilutleie Italia
  3. Bilutleie Torino
EasyTerra Bilutleie Torino er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Torino

Bilutleie Torino
Bilutleie Torino

Innledning

Torino er det økonomiske og industrielle sentrum i nord Italia. Fra 1562 til 1792 var Torino hovedstaden i Savoie. Mange velstående bygninger fra den perioden har blitt fredet, slik som Piazza Castello, Palazzo Reale, Armeria Reale, Biblioteca Reale og Duomomed det berømte linkledet i Torino. Om vinteren er byen base for ski områder for området rundt. I 2006 ble Vinter-OL arrangert her.

Befolkning

Byen har 900.000 innbyggere, men når man regner med forstedene er det 2,2 millioner mennesker som lever i Torino.

Beliggenhet

Torino ligger nordvest i Italia, omkranset av Alpene mot vest og nord. Byen befinner seg på elven Po. Og tre elver til går gjennom byen, Stura di Lanzo og Sangone. Torino har et fastlandsklima med kalde vintre og varme somre. Det er nedbør for det meste om våren og høsten.

Økonomi

Byen er et viktig industrielt sentrum. I tillegg til den berømte FIAT anlegget har også Lancia hovedkontor i Torino og det er mange bildeler fabrikanter. Lavazza, kaffeprodusenten, har sitt hovedkontor i Torino og de velkjente produsentene av sjokolade som Ferrero, Caffarel og Peyrano har også sine seter i denne byen.

Andre viktige sektorer er tekstil og finansielle tjenester. De siste årene har Torino fokusert mer på høyteknologiske industrier (hovedsakelig IT). En av verdens største telekommunikasjons konsern, Telecom Italia, har sitt hovedsete i Torino.

Flyplasser

Den moderne internasjonale flyplassens offisielle navn er Aeroporto di Torino-Caselle “Sandro Pertini”, oppkalt etter den tidligere italienske presidenten (fra 1978 til 1985). Flyplassen ligger 15 kilometer nord for byen.

Offentlig transport

Torino har et utmerket offentlig transport nettverk med busser, sporvogner og undergrunnsbane. T-banen ble bygget i forbindelse med Vinter-OL 2006. Den kjører mellom Porto Nuova (hovedjernbanestasjonen) og Collegno. I de kommende år vil t-bane systemet bli utvidet til Lignotto, sørvest for byen. Åtte sporvogn linjer og vel over hundre buss linjer bringer deg til alle destinasjoner du måtte ønske i byen. All offentlig transport går regelmessig. Billetter er gyldige i 70 minutter og kan brukes på alle former for offentlige transport, og kan kjøpes i avis kiosker og på parkometre. 

Trafikk og parkering

For å bekjempe den tunge trafikken i sentrum av byen er det dannet begrensningssoner. Dette er likevel forvirrende fordi det finnes soner som er helt stengt for biler, andre soner er stengt i spesielle klokketider, flere gater har stengte kjørefiler i visse perioder.

I alle fall kan du parkere bilen på gaten (den såkalte blå sonen), på en parkeringsplass eller i et parkeringshus.

Hoteller

Torino har et veldig bredt spekter av hotelltilbud, fra luksuriøse femstjerners hoteller til koselige gjestehus og bed & breakfasts. For å tiltrekke turister tilbyr ofte Torino spesielle pakketilbud. Mer informasjon er tilgjengelig på Turistkontoret ved Via Maria Vittoria. 

Eksterne kilder

 For mer informasjon om Torino, vi Google og følgende linker:

Bilutleiesteder i Torino

EasyTerra Bilutleie Torino sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Italia, men i en annen by enn Torino, klikk deg frem til Bilutleie Italia-siden, der du kan velge byen i Italia der du vil leie en bil.