Bilutleie Zadar

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Zadar på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Zadar.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Zadar

  1. Hjem
  2. Bilutleie Kroatia
  3. Bilutleie Zadar
EasyTerra Bilutleie Zadar er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Zadar

Bilutleie Zadar
Bilutleie Zadar

Innledning

Den historiske byen Zadar har ofte vært leketøy av andre land og riker. Foruten å være kroatiske, har byen vært (for kortere eller lengre perioder) bysantinsk, ungarsk, venetiansk, fransk, østerriksk, italiensk eller Jugoslavia, før det ble kroatiske igjen i 1991. Den gamle byen på en halvøy i nærheten av havnen er full av historiske bygninger, inkludert rester av romerne, katedralen Sveta Stosija og sirkulære 9. århundre St. Donatus kirke i romansk stil. Det er en koselig by med mange kafeer, fargerike markeder og en travel havn. Øyene i øygruppen utenfor kysten er et paradis for vannsport entusiaster, du kan seile og dykke (det er noen skipsvrak).

Innbyggere

Byen har en befolkning på 85.000.

Beliggenhet

Zadar ligger sentralt i Kroatia, nordvest i Dalmatia. Byen er beskyttet mot Adriaterhavet ved den langstrakte øyene på den kroatiske skjærgården. Omtrent fem kilometer utenfor kysten av Zadar er øya Ugljan.

Økonomi

Turisme er en viktig inntektskilde for Zadar. I tillegg er handel gjennom porten viktig. Også fiskeri og fiskeforedling er store deler av den lokale økonomien. Videre er det maskinindustri og noen kjemisk industri.

Flyplasser

Zadar Lufthavn ligger i Zemunik Donji, ni kilometer sørøst for Zadar. Flyplassen er lett tilgjengelig med leiebil. Fra byen tar Jadranska cesta, og etter at du kan velge mellom riksvegen og vegen 502 for å komme til flyplassen. Turen er godt skiltet.

Offentlig transport

Zadar har gode offentlig buss transport, drevet av Liburnija selskapet. Det er litt billigere å kjøpe en billett fra en aviskiosk i stedet for på bussen. Videre er en billett som du kjøper på bussen kun gyldig for den turen, en billett kjøpt på forhånd kan du gjøre to turer.

Trafikk og parkering

De fleste av de gamle sentrum - innenfor bymurene - er en gågate. Veien rundt bymuren er enveis. Det finnes flere parkeringshus, men å finne en parkeringsplass i gatene i nærheten av gamlebyen er nesten umulig. Det er en større parkeringsplass på motsatt side av havna (Obala Kneza Branimira), i nærheten av gangbru.

For turer rundt i området, er en leiebil perfekt. For eksempel til den vakre nasjonalparken Plitvice: et område av seksten innsjøer med fosser i et tett skogsområde.

Hoteller

De fleste av hotellene er konsentrert i to områder: Puntamika og Borik, begge ligger på om lag fem kilometer nordvest for den historiske sentrum. Videre er det mange campingplasser i området. Zadar er et populært reisemål om sommeren, og derfor anbefales det å bestille overnatting i god tid.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Zadar, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Zadar

EasyTerra Bilutleie Zadar sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Kroatia, men i en annen by enn Zadar, klikk deg frem til Bilutleie Kroatia-siden, der du kan velge byen i Kroatia der du vil leie en bil.