Bilutleie Funchal

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Funchal på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Funchal.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Funchal

  1. Hjem
  2. Bilutleie Portugal
  3. Bilutleie Madeira
  4. Bilutleie Funchal
EasyTerra Bilutleie Funchal er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Funchal

Bilutleie Funchal
Bilutleie Funchal

Innledning

Funchal er hovedstaden i Madeira, en portugisisk øygruppe med vulkanisme opprinnelser utenfor kysten i Nord-Afrika. Den største øya kalles også Madeira, den eneste andre bebodde øya Porto Santo er mye mindre. Det finnes noen andre små øyer som er ubebodde, det er bare noen holmer.

Navnet Funchal betyr "fenikkel". Dette vokser i store mengder på denne øya. I sentrum av byen ligger Sé katedralen, som ble bygget mellom 1493 og 1517. Det er noen fantastiske hager, som Botaniske hager (Jardim Botânico), og Orchid (Jardim Orquídea) og hagene av den tidligere Monte Palace hotel.

Madeira er berømt for vinene som lages her. I det 18. århundre var amerikanerne de største kundene. Når uavhengighetserklæringen ble signert i 1776 ble det utbring en skål med et glass fra Madeira.

Befolkning

Byen har 140,000 innbyggere, som gjør den til den største byen på øya. Hele øygruppen har 270,000 innbyggere.

Beliggenhet

Funchal ligger på sørkysten av øya mellom Santa Cruz og Câmara de Lobos. Andre bygder på Madeira er Faial (21 kilometer nord), Santana (25 kilometer nord) og Machico (17 kilometer nord-vest). Nord for byen ligger Pico Ruivo de Santana (1862 m).
Øya ligger nærmere Marokko (600 kilometer østover) enn til sitt moderland Portugal (1100 kilometer nord-vest).

Økonomi

Madeira er avhengig av landbruk, spesielt sukker, vindruer og bananer. Tropiske frukt vokser også på denne øya, som blir hermetisert på øya og eksporter. I tillegg er broderte tekstiler et viktig eksportprodukt. Fiske spiller en liten rolle i økonomien.
I den siste tiden har turismen blitt mer og mer viktig.
Madeira er en autonom region i Portugal. Dette betyr at den har sine egne reglementer, lover og avgifter. Den er kun avhengig av sitt moderland når det gjelder utenrikspolitikk og forsvar.

Flyplasser

Madeira Internasjonale Lufthavn ligger i nærheten av Santa Cruz ca. 30 minutter med bil fra hovedstaden. Rullebanen var veldig kort, men med støtte fra EU har den blitt forbedret. Det er daglige flygninger til Lisboa og til flere europeiske byer. Flyturen fra Lisboa til Madeira tar ca. en og en halv time. Porto Santo har også en flyplass. Flyturen mellom disse to øyene tar bare 15 minutter.

Offentlig transport

De fleste bussene stopper i båthavnen ved Avenida do Mar e das Comunidades Madeirenses. Det er utmerket forbindelser til resten av øya. Det går en ferje mellom Madeira og Porto Santo, som tar ca. 2.5 timer.

Trafikk og Parkering

Det finnes bare én "motorvei" på øya, fra Santa Cruz via flyplassen og fra Funchal til Câmara de Lobos. Nord for Funchal går denne veien gjennom tunneler i fjellene. En leiebil er en utmerket måte å utforske øya på. Husk at veiene er smale og svingete, og sterk vind er et vanlig fenomen på øya. Og det er praktisk talt ikke bensinstasjoner utenfor byene.

Funchal har flere parkeringsfasiliteter rundt sentrum, for eksempel i nærheten av båthavnen og Via à Cota 40.

Hoteller

I sentrum av Funchal er det noen få hoteller, men de fleste turisthotellene og feriestedene befinner seg vest for byen i det såkalte hotellområdet. Andre turiststeder er Câmara de Lobos og Ribeira Brava, begge stedene ligger vest for Funchal. Det er stor forskjell på priser i høysesongene og lavsesongene. Ofte er prisene dobbelt så høye i høysesongen, som er på sommeren og i julehøytiden, det er da du må bestille hotell på forhånd.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Funchal, vi Google, og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Funchal

EasyTerra Bilutleie Funchal sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Portugal, men i en annen by enn Funchal, klikk deg frem til Bilutleie Portugal-siden, der du kan velge byen i Portugal der du vil leie en bil.