Bilutleie Istanbul

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Istanbul på dine vegne.

 • Gratis avbestilling
 • Beste pris-garanti
 • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Istanbul

 1. Hjem
 2. Bilutleie Tyrkia
 3. Bilutleie Istanbul
EasyTerra Bilutleie Istanbul er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Istanbul

Bilutleie Istanbul
Bilutleie Istanbul

Innledning

Istanbul (tidligere: Konstantinopel) er den største og mest fargerike byen i Tyrkia, med en rik historie og mage interessante ting fra bysantiner og ottoman områdene. Noen eksempler er Topkapi Palasset og Hagia Sofia, som opprinnelig var en kristen kirke, men som nå er en moské. Den ottomane Süleymaniye Moskéen er også vel verdt et besøk. Videre er Istanbul et shopping paradis, for eksempel i Big Bazaar og Egyptian Bazaar og gatene rundt omkring.

Befolkning

Offisielt har Istanbul 8 millioner innbyggere, men i virkeligheten er nok dette tallet mye høyere. Byen har en veldig internasjonal befolkning. I tillegg til tyrkisk majoritet er det tradisjonelt mange grekere, amerikanere og jøder i byen.

Beliggenhet

Istanbul er den eneste byen i verden som ligger på to kontinenter: Europa og Asia. Byen ligger på to bredder av elven Bosporus, sen smale forbindelsen mellom Svartehavet og Marmarahavet (som igjen er koblet til Middelhavet). Den eldste delen av byen ligger på vestbredden.

Økonomi

På grunn av beliggenheten er denne byen det økonomiske sentrum i Tyrkia. I de siste årene har det dukket opp enormt mye (som regnes som "utviklings markeder"), og Istanbul er motoren. Selvfølgelig spiller handel en viktig rolle, men det er også en del industrier. Det finnes en omfattende næringsmiddelindustri (bl.a olivenolje), klær og tekstiler blir produsert og byen har også en elektronikk industri og maskin fabrikker. I tillegg monteres biler og det produseres glass og papir.
Turismen er også veldig viktig for lokaløkonomien.
Tyrkia ønsker å bli medlem i EU på grunn av de økonomiske mulighetene det gir, men innen EU er det mye motstand mot et slikt tiltak.

Flyplasser

Atatürk Internasjonale Lufthavn er Istanbuls viktigste internasjonale flyplass. Den ligger noen 20 kilometer sør vest for byens sentrum, i den europeiske delen av Istanbul. På grunn av at denne flyplassen ikke klarte å håndtere den voksende lufttrafikken ble det bygget en annen i den asiatiske delen av byen, Sabiha Gökçen Internasjonale Lufthavn. Unntatt av Turkish Airlines, denne flyplassen blir mye brukt av lavprisflyselskaper (for eksempel til Eindhoven Lufthavn).
Det er planer om en tredje internasjonal flyplass nord for byen, i nærheten av forretnings distriktet.

Offentlig transport

Drosjer (gule) tilbyr billig transport i Istanbul. Alle har taxsameter; om natten (midnatt til kl. 6.00 am) pleier de å bruke dobbel stas. Enda billigere er dolmuene. Busser som har faste ruter.
Bybussene er billigst, Istanbul har et omfattende bussnettverk. Som turist vil du bruke T4 mest av alt, som har forbindelse til underholdnings sentre i Sultanahmet og Taksim.
Metroen har bare to tjenester: én for nord og én for sør (inkludert til Atatürk Lufthavn). Metroen har forbindelse til trikken som går over Galata broen. Det går en regelmessig ferje mellom de europeiske og asiatiske delene av byen.
Det er en fast pris for det offentlig transport systemet, uavhengig av hvilken avstand du reiser.

Trafikk og Parkering

Kaotisk er det eneste ordet som kan beskrive trafikken i Istanbul. I morgen og kvelds rushtiden er begge broene over Bosporus og broen over Golden Horn pakket med biler. Vær forberedt og gjør det beste ut av det: nyt den vakre utsikten fra disse broene. Hvis du krysser en av disse broene fra den europeiske siden til den asiatiske siden av byen må du betale tollavgift, veien tilbake er tollfri. For den Bosporus (Bogaziçi) Broen må du ha et elektronisk tollavgifts-kort. For Fatih Sultan Mehmet Broen kan du også betale med kontanter.

I trafikken i Istanbul er tålmodighet virkelig en dyd. Trafikkreglene er de samme som de som gjelder i europeiske land, men få mennesker følger dem. Du kan også legge til det faktum at å finne en parkeringsplass i byens sentrum er veldig vanskelig, hvis ikke umulig. I tillegg kan det hende du støter på bil-mafiaen: du betaler for å hindre at bilen din blir ødelagt. Uansett er beløpet vanligvis ganske lavt, og de vokter bilen din! Ulovlig parkerte biler blir boltet.

Kort sagt: unntatt du har erfaring med å kjøre i en kaotisk by, kanskje du bør parkere bilden ved hotellet og kun bruke den for å utforske de omkringliggende områdene.

Hoteller

De billigste hotellene og gjestehusene finner du i den gamle delen av byen (Sultanahmet).Det finnes også noen dyrere hoteller i dette området, men de beste hotellene ligger i Bosporus, både på den europeiske siden og den asiatiske siden. Istanbul tiltrekker mange besøkende i året, og på grunn av at det er et økonomisk sentrum i landet er det også mange forretningsfolk som kommer til byen. Vi anbefaler å bestille hotell på forhånd.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Istanbul, vi Google, og følgende kilder:

Ofte stilte spørsmål

Er EasyTerra Bilutleie billigst? Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen. Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen? Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok. Er det noen tilleggskostnader? Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien). Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil? Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen. Hva er en bekymringsfri-merkelapp? Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere. Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min? Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre). Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min? De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer). Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Alamo Rent a Car
 • Auto Europe
 • Avis
 • Budget
 • Carwiz rent a car
 • Circular car hire
 • Enterprise
 • Europcar
 • Fox Rent A Car
 • Garenta
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Goldcar
 • Green Motion
 • Hertz
 • InterRent
 • National Car Rental
 • Rhodium Car Rental
 • Sunrent

Bilutleiesteder i Istanbul

EasyTerra Bilutleie Istanbul sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Tyrkia, men i en annen by enn Istanbul, klikk deg frem til Bilutleie Tyrkia-siden, der du kan velge byen i Tyrkia der du vil leie en bil.