Bilutleie Budapest

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Budapest på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Budapest

  1. Hjem
  2. Bilutleie Ungarn
  3. Budapest

EasyTerra Bilutleie Budapest er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Budapest

Bilutleie Budapest
Bilutleie Budapest

Innledning

Budapest er hovedstaden i Ungarn og består av to deler. På østbredden av Danube ligger først og fremst sletten Pest, på vestbredden ligger Buda. Det er en vakker by med fantastiske middelalderske bygninger, smale gater, fargerike hus, eldgamle badstuer og interessante museer. Men det finnes også et moderne Budapest med stilige butikker, dyre restauranter og luksushoteller. Byen blir også kalt "dronningen av Danube".

Befolkning

En fjerdedel av landets befolkning, 2,5 millioner mennesker bor i Budapest.

Beliggenhet

Budapest ligger vakkert til på elven Danube, som ikke bare renner igjennom Budapest, men renner også gjennom hele Ungarn. Byen ligger nord i Ungarn, ikke langt ifra grensen til Slovakia. Noen 230 kilometernord vest for Budapest ligger Østerrikes hovedstad Wien.

Økonomi

Etter kommunismens fall i Øst-Europa led økonomien i Budapest enormt, men det er fortsatt hjertet til landets økonomi med skipsverft, tekstilfabrikker, maskineri industri og kjemiske selskaper. Handel og transport er andre viktige pilarer.
Turismen er veldig viktig for byen. I de siste årene har antallet utenlandske besøkende vokst enormt.

Flyplasser

Øst for Budapest ligger den internasjonale Budapest Ferihegy Lufthavn. Det er forbindelser til så å si alle europeiske hovedstader. Flyplassen blir også brukt av lavprisflyselskaper. Hver halv time går det spesielle busser fra byens sentrum (Erzsébet tér) til flyplassen.

Offentlig transport

Offentlig transport er omfattende: buss, trikk, sporvogn, metro og også en tannhjul-linje (til festnings åsen i Buda). Metroen er kanskje den beste form for transport. det finnes tre linjer, og det bygges en fjerde, som blir åpnet i 2009. I Buda hvor det kun er noen få metrostasjoner  er trikken et godt alternativ.

Budapest har flere togstasjoner. De viktigste er Keleti (øst), Déli (sør) og Nyugati (vest). Undersøk nøye fra hvilken stasjon toget ditt går. Det virker kanskje ikke alltid logisk for oss. For eksempel: toget til Wien (som ligger vest i Budapest) går fra togstasjonen øst for byen!

Trafikk og Parkering

Budapest kan være ganske hektisk. Det er bare iløpet av sommerferien at trafikken er relativt rolig. Husk at du ikke har lov til å svinge til venstre på store boulevarder. Planlegg ruten din nøye for å unngå å måtte kjøre unødvendige omveier.

Bilister blir ofte bedt om å kjøre inn til siden av politiet, som regel er det fordi de søker etter ulovlige innvandrere. Vær avslappet og gi dem dine papirer. De vil la deg kjøre videre ganske raskt. Husk dette: i Ungarn har du ikke lov til å kjøre dersom du har en eneste dråpe alkohol i blodet.

Byen er delt inn i soner med forskjellige parkeringsavgifter. I disse sonene må du betale mellom 8.00 og 18.00 i ukedagene, og fra 8.00 til midt på dagen på lørdager ved parkering i gatene. Maks parkeringstid varierer mellom 2 og 3 timer. Dersom du ønsker å parkere lengre finnes P+R områder. Du finner disse i nærheten av viktige metrostasjoner og bussterminaler. Enda bedre (og tryggere!) er å parkere bilen i et parkeringshus. Hvor du måtte velge å parkere, legg aldri igjen verdisaker i bilen, spesielt ikke dine dokumenter.

Byen er Ungarns vegkryss. Alle viktige motorveier starter i Budapest: M1 til Wien, M3 til Debrecen, M5 til Serbisk grensen og M7 til Balaton sjøen og den kroatiske grensen.

Hoteller

Budapest har mange hoteller. Det finnes enkeltrom i private boliger, bed & breakfast, gode middelklasses hoteller, og noen få 5 stjerne hoteller. Noen av dem er veldig moderne, andre med en lang historie og tilsvarende atmosfære.

Sammenlignet med Vest-Europa har hotellrommene en akseptabel pris. For å være sikker på at du har rom på et spesielt hotell, vi anbefaler at du bestiller på forhånd.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Budapest, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Budapest

EasyTerra Bilutleie Budapest sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Ungarn, men i en annen by enn Budapest, klikk deg frem til Bilutleie Ungarn-siden, der du kan velge byen i Ungarn der du vil leie en bil.