• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Slovakia

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Slovakia på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Slovakia

EasyTerra Bilutleie Slovakia er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Slovakia

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Slovakia

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
SUV

Når bestille en leiebil i Slovakia

Bilutleiesteder i Slovakia

EasyTerra Bilutleie sammenligner bilutleieprisene på destinasjonene under

Bilutleie Slovakia

Lokal informasjon for Slovakia

Slovakia oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 5 hentesteder i Slovakia. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

I Øst Europa ligger landet Slovakia med hovedstad er Bratislava. Dette er også den største byen av Slovakia. Det har 450,000 beboere. Bratislava ligger nær den vest grensen, ikke fjernt fra Østerrike og Ungarn. strømmer gjennom et behagelig kupert landskap og former en naturlig grense med Ungarn.

For mange turister den ru Slovakisk er natur en virkelig tiltrekning. Spesielt har nord og nordøst mye å by. Den høye Tatra fjellene, de historiske by Levoca og Bardejov og mulighetene til flåte på elven Dunajec gir naturelskere mer enn nok grunn å besøke Slovakia. De som elsker historiske steder kan besøke hovedstaden, det over nevnte byer og noen av de 180 borgene og ruiner som enda står i slovakisk land. Spissky hrad i øst, er langt den mest vakker. I nordøst er også de historiske trekirkene fra Mähresk periode i løpet av niende århundret. Slovakia er en ung republikk, som har fantes for femten år nå og blir oppdaget av mer og mer turister.

Historie

Regionen som i dag blir visst som Slovakia, ble bebodd av Slaviske stammer i det femte århundre e.Kr. 833 erobret Mähresk fyrste byen Nitra, 85 kilometer øst av aktuell dag Bratislava. Dette er hvordan det Store Mähresk Riket ble grunnlagt. Sentralen og de vest deler av nåværende Slovakia, Tsjekkia og deler av Polen, Ungarn og Tyskland, var del av dette riket. I løpet av andre halvdelen av den niende århundre Kristendom laget dets ankomst som riket omdanner til denne religion på.

Mähresk rike ble bevilget bare et kort liv. I 907 falt det fra hverandre og ved 1018 Ungarer hadde annektert det hele riket. Denne situasjonen forsyne ni hundre år av relativ stabilitet for den større delen av Slovakia. Fra 1412 til 1772 tilhørte den øst Spis regionen Polen. Ungareren gravde sølv, kobber og gullgruver. Handelen i rav, ble ull og gull også startet. I en avstand av 170 kilometer øst av Bratislava er enda den historiske by Banska som Stiavnica plasserte. Den eldste skriftlig omtalen av denne byen er fra det året 1156. I løpet av trettende århundret ble Banska Stiavnica kjent for gevinsten av gull og sølv. Nå til dags er den historiske by senteren på UNESCO Verdenen Arven Listen.

I sekstende århundret Tyrkerne overran Ungarn. Hovedstaden flyttet fra Buda til Bratislava. Da i 1867, ble Østerriker-Ungarer rike grunnlagt. Ungarerne tvang da deres kultur på Slovakia. Det Ungarske språket var det eneste språket lært på skolen for eksempel. Som en reaksjon til dette tilstrammet Slovakisk folk deres bånd med Tsjekker. Mens Tsjekker ble besatt av Østerrike, delte begge land en skjebne liknende. Etter sammenbruddet av Østerriker-Ungarer Riket i løpet av Første verdenskrig, var Tsjekkisk- slovakisk Republikk født.

I 1939 imidlertid, falt det fra hverandre igjen. Når, på Traktaten av München, ble republikken tvunget til å overgi deler av republikken, bestemte å seg Slovakia erklære uavhengighet. Ungarn grep da anledningen å ta noe av landet av den svekkede Slovakia.

I løpet av Andre verdenskrig Slovakia, under veiledningen av Jozef Tiso, dele sider med Hitler. I 1944 gjørde slovakisk folkopprør mot fascisme Tiso. Slovakisk er stolt til denne dagen av deres demonstrasjon av motstanden. Det tok Tysk måned å knuse oppstanden.

Etter krigen ble Tsjekkoslovakia en enkel stat igjen. Det ble antatt å være en føderal stat, men det som Sovjetiske besatte landet i 1948 og sentraliserte deres kraft i Praha. Slovakisk følte diskriminert mot Tsjekkisk. Dette ført til den "Praha Fjæra", en periode som startet i januar og sluttet i august av året 1968. Alexander Dubcek, den da politiske lederen av Tsjekkoslovakia, førte for en mer moderat politisk ledning for kommunisten› land. Det var hans hensikt til demokratisere landet. På grunn av disse forandringene, Slovakisk fikk teoretisk deres like retter. Imidlertid forble kraften i Praha. Sovjetunionen fryktet da at forandringene i det politiske miljøet av Tsjekkoslovakia ville influere andre medlemmer av Warszawa-Pakten. Dette var en av grunnene hvorfor Leonid Brezhnev, den kommunistiske lederen av Sovjetunionen, bestemte å seg anbringe en stans til reformene. På den tjuende august 1968 “Drift Danube” som ha blitt startet som Sovjetunionen overfalte Tsjekkoslovakia på.

Alle reformer var ugjorte. Opphisselsen og utilfredsheten blant folket som blir fortsatt å finnes. Nonviolent "Velvet Revolution" av 1989 kastet det kommunistiske regimet ned og gjenopplivet Slovakisk nasjonalisme. I 1992 forkastet Slovakisk parlament en traktat som ville fortsette Tsjekkoslovakia republikk. Slovakisk ville en suveren stat som de fikk i 1993. 

Samfunn og kultur

Det er tilnærmet 5,5 millionfolks leve i Slovakia. Omkring ti prosent av dem er opprinnelig Ungarsk. Denne gruppen hovedsakelig liv i sørøst av landet. Mindre enn en prosent er Tsjekkisk. Det er også et befolkning Roma levebrød i Slovakia. Det er ikke viss hvordan stor deres antall er.

Slovakisk er generelt meget vennlig, skjønt de kan komme fram litt sikkert først. Den landlige befolkningen verner disse tradisjoner. Gjester ønsker ofte velkommen av et glass av slivovica, en sterk alkohol av prunes. Sko er tatt av på døren og er ofte byttet for tøfler, sandaler eller annen fottøy. I landsbyer sliter noen folk enda den fargerike tradisjonelle klærne.

Den enorme majoriteten av Slovakisk er Romersk Katolikk. Utenom dette er evangelisk Protestantisme meget populær. Religion former generelt en viktig del av det daglige livet av Slovakisk. I øst av landet er det også Greske Katolikker og Ortodoks troende.

Slovakisk språk er nær forholdt til Tsjekkisk språk. Begge er Vest Slavisk språk. Mange yngre Slovakisk kan tale Engelsk. Et stort antall Slovakisk taler også Tysk, skjønt det ikke alltid blir verdsatt, spesielt ved den eldre produksjon Slovakisk, når utlendinger adresserer dem på tysk. Forsøk ved besøkende å prøve og å tale Slovakisk ønsker vanligvis velkommen.

Politisk situasjon

Da 1993 Slovakia har vært en parlaments republikk. Hodet av staten er Presidenten. Han eller hun er valgt i en periode av fem år. Da 2004 Ivan Gasparovic holder dette kontoret. Presidenten er også den som utnevner hans ministere.

På det første av mai 2004 Slovakia forbandt den Europeiske Unionen. Utenom dette er landet et medlem av De forente nasjoner og NATO.

Økonomi

Siden sammenbruddet av kommunisme i 1993 mangler Slovakisk økonomi bak. Arbeidsløshetene ratene er også meget høye. Over en tredje av Slovakia blir dyrket. Landbrukssektoren er meget viktig. Utenom dette stål, keramisk og tekstiler er produsert. Slovakisk økonomi hviler på handelen med Tyskland, Tsjekkia, Russland og Italia. Valutaen av Slovakia er enda Slovakisk Krona. I januar 2009 blir Euro introdusert. 

Geografi og klima

I hjertet av Europa, som blir omgitt av Polen, Ukraina, Ungarn, Østerrike og Tsjekkia, ligger de nesten femti tusen kvadratene kilometerne stor land Slovakia. I sørvest av dette avlang landet former Danube en naturlig grense med Ungarn. Fra elven til føtter av Carpathians grønne enger strømmer over bakkene. Dette er en fruktbar landsbrukregion. Øst av Bratislava, langs Danube, ligger det tørreste, varmeste og det solblankeste lavlandet av Slovakia. Den lengste elven av Slovakia begynner i nord i Tatra fjell og eventuelt forbinder Danube. Denne elven bærer navne Vah.

Lite mindre enn halvdel av landet er dekket med trær. Sentral Slovakia blir dominert av Vysoké Tatry, den høye Tatras. Den høyeste toppen er 2654 målere og heter Gerlachovsky stit. Tatra fjellkjede er en av de mest besøkte tiltrekningene av Slovakia. Turgåere kan måpe på praktfull panorama konkurrerer. Å gåing gjennom treet og langs klippene, eventyr-fortrinnvalgfjellinnsjøer kommer av og til fram. Disse tarns er øynene av Tatras.

I sør av Slovakia er fjell av stjernelegemet, som hulene av Slovensky raj erodert er i. Denne Nasjonale Parken byr besøkende en sjanse å se vakker flora og fauna inn og langs raviner, enger og elven Hornad. Området varierer i høyde mellom 500 og 1700 målere. Mens gå gjennom kløfter og over platå turgåere vil komme forbi liten og større fossefall den uthellingen ned klippene.

Slovakia blir omgitt av andre land, som forårsaker klimaet til å være kontinental. Vinteren er kalde og sommer er varme. I vinter fryser fossefall opp i fjellene og snør deksler sporene. Til godt i springer fjellene kan beholde deres hvit farge. Juli og august er de varmeste månedene. De høyeste temperaturene er nådd i lavlandet av Danube.

Trafikk og infrastruktur

På Slovakisk riksvei er maksimumet farten 130 km/t. Innenfor oppbygningene områdene førerne må til langsom ned til førti eller 60 km/t. Utenfor dette området kan en kjøre 90 km/t. Å kjøre på riksveier et grønt emblem er tvunget. Disse er til salgs på grensene, på bensinstasjoner og "Satur" kontorer.

Fra Bratislava til Kosice i vest kjører den mest viktige skinnen veien. Fra Bratislava adskillige linjer kan bli tatt å kunne Europeisk byer. Slovakisk linje er effektiv og billettene er ikke dyre.

Passasjerer ved offentlig transport mellom de forskjellige byene er mer bekvem ved linje enn med buss. Busser er langsom og mindre behagelig. Utenom dette drar linje mer hyppig. Lokale busser og trikker driver vanligvis mellom halv forløpen fire om morgenen til halv forløpen elleve om natten.

Adskillige flykter drar pr. dag fra og til Praha Lufthavn. Mens Wien Lufthavn ligger seksti kilometere fra Bratislava, forlater ikke mange plan fra Bratislava Lufthavn til andre Europeiske byer. Bratislava Lufthavn er plassert på ni kilometeravstander fra hovedstaden.

Mat og drikke

Slovakisk spiser vanligvis mellom seks og ni om kvelden. En av spesialitetene av landet er hvitløken suppen (cesnaková pievka). Enda en typisk Slovakisk skål er bryndzové halusky: melbolle som blir stekt i saus ost og bacon. Slovakisk ost er også en spesialitet. Utenom dette er det tradisjonell goulash som er tilgjengelig i Slovakia og forskjellige typer av fisken er tjent som ørret og karpe.

Det er noe vinkultur i sør og i Modra region nord av Bratislava. Slovakisk vin er generelt meget god. Akkurat som i den tilgrensende Tsjekkia, kan brygge Slovakisk virkelig god øl, eller pivo. De som elsker sterk alkoholisk alkohol kan prøve adskillige typer i Slovakia. De til fordel for urte alkoholer kan smake demänovka eller horec. Den tradisjonelle prune brandyen slivovica er en Slovakisk produkt som deler dets fruktig karakter med borovicka som er laget av einere.

Tidssone

Slovak tid er GMT/UTC +1. På slutten av Marsjerer Slovakisk vender deres klokker frem en time. Dette er den slik kallede "sommertid". På slutten av oktober klokkene er vendt tilbake igjen til "vintertid".

Bolig

Hoteller i Slovakia er verdsatt med et stjernesystem. Dette kjører fra en til fem stjerner. I Bratislava hotellene er mer dyr enn i resten av landet.

Hostels er vanligvis åpnet i løpet av juli og august. Hostels for turister byr meget beskjeden leskur. Disse er betudt for reisender som ikke vil at noe mer enn en seng sover på. De blir ofte brukt av turgåere. Opplysninger om disse internatene er tilgjengelig på turistinformasjon.

Ligger i teltsteder er vanligvis åpne mellom mai og september. Små hus kan også bli leit her.

De som er interessert i et rom i by eller i landskapet burde lete etter skilt som sier privát eller Zimmer frei. Turistinformasjon sentrerer eller reiser byråer også kan bestille rom. Utenfor byen i turistene områdene er tjenesten ofte meget mer forlenget.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Slovakia, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Euro
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  90 km/h
 • Språk
  Slovak
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Budget
 • Alamo
 • Buchbinder
 • Megadrive
 • Europcar
 • wheego
 • Hertz
 • Avis
 • Autounion Car Rental
 • Keddy By Europcar
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • FireFly Car Rental
 • addCarRental
 • Payless Car Rental
 • Global Rent a Car
 • SurPrice car rentals
 • Thrifty
 • Sixt
 • National Car Rental
 • Enterprise
 • Green Motion
 • Your Rent
 • Carwiz rent a car
 1. Hjem
 2. Bilutleie Slovakia