Bilutleie Vancouver

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Vancouver på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Vancouver

  1. Hjem
  2. Bilutleie Canada
  3. Vancouver
EasyTerra Bilutleie Vancouver er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Vancouver

Bilutleie Vancouver
Bilutleie Vancouver

Innledning

Vancouver er den tredje største byen i Canada og regnes som en av verdens beste steder å bo. Byen har atmosfære og mye grøntområde: det finnes over 180 byparker. Den robuste naturen ligger et steinkast ifra. Byen fikk navnet etter en engelsk kaptein, George Vancouver, av nederlandsk opprinnelse, hans opprinnelige navn var Van Coevorden. Indirekte fikk Vancouver navnet etter Coevorden i Nederland.

Befolkning

Selve byen har 600,000 innbyggere, men det store urbane området rundt Vancouver har 2 millioner innbyggere. Folket i Vancouver har forskjellige etniske bakgrunner. Det er veldig mange kinesere og Vancouver har Nord-Amerikas ant største Chinatown (etter San Francisco). Det er også innvandrere fra India, Italia, Hellas, Japan, Filipinene, Korea, Vietnam og Kambodsja. Nylig har det økt innvandring fra Øst-Europa.

Beliggenhet

Vancouver ligger vest i Canada, rett nord for den amerikanske grensen. Byen er berømt for sin nydelige beliggenhet i Georgia Stredet, ved Coast Mountains. Vancouver ligger 4800 kilometer fra Montreal.

Økonomi

Vancouvers beliggenhet spiller en viktig rolle i regionens økonomi. Byen driver internasjonal handel fra innlandet, som tømmer og malm. Mange store tømmer- og gruveselskap har sine hovedkvarter i Vancouver. Varene blir eksportert via havnene eller motorveien (Trans-Canada Highway) eller med tog, til øst for Canada.
Byen er også et senter for høyteknologisk industri, software utvikling og bioteknologi.
Vancouvers nydelige beliggenhet tiltrekker mange turister, både på sommeren og om vinteren. I 2010 skal byen arrangere vinter OL.

Flyplasser

Litt sørover i byen ligger Vancouver Internasjonale Lufthavn. Det er mange forbindelser til byene i Nord Amerika, Europa og Asia. Øst for byen, på en kjøretimes avstand, ligger en mindre flyplass, Abbotsford Internasjonale Lufthavn. Til tross av navnet brukes denne flyplassen for det første til innenlandske flyginger.

Offentlig transport

Vancouver har et utmerket offentlig transportsystem med busser, ferjer og et forhøyet by tog ved navn Sky Train. Man må betale bussbilletten med nøyaktig vekslepenge beløp på bussene. Du kan kjøpe billett til Sky Train fra en automat som gir vekslepenger tilbake og godtar bank og kredittkort. Du kan også kjøpe et dagskort eller en liten billett bok med billetter for ti turer (Penge-spare-billetter).

Trafikk og Parkering

I motsetning til andre nord-amerikanske byer finnes det ikke motorveier som fører til sentrum av Vancouver. Trans Canada Highway (Motorvei 1) går øst for "downtown", og ender ved Horseshoe Bay i Vest-Vancouver. Motorvei 99 går fra den amerikanske grensen og ender i forstaden Richmond sør for byens sentrum.

Vancouvers sentrum er et veldig tett befolket område. Det er hektisk trafikk og det er vanskelig, hvis ikke umulig, å finne parkeringsplass i gatene. Bystyret prøver uansett å motvirke dette: parkeringsprisene er høyere enn i parkerings husene. Hvis du glemmer å fylle på parkometeret i tide vil bilen din kanskje bli borttauet.

Vancouver regnes som ganske trygt, men byen har et stort problem: biltyveri. Legg ikke noe verdifullt igjen i bilen, fordi det er en sjanse for at bildøren blir tvunget opp eller vinduet blir knust.

Hoteller

Greater Vancouver tilbyr et vidt spekter av hoteller, moteller og bed & breakfast steder. Fordi byen er en populær ferie destinasjon anbefaler vi å bestille hotell på forhånd, spesielt hvis du ønsker overnattingssted i byens sentrum, fordi her er det færre tilbud.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Vancouver, vi Google, og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Vancouver

EasyTerra Bilutleie Vancouver sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder: