Bilutleie Canada

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Canada på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Canada.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Canada

  1. Hjem
  2. Canada
EasyTerra Bilutleie Canada er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Canada

Innledning

Dette landet i det nordlige Nord-Amerika er kjent for sitt vakre og variert natur. Niagarafallene er verdens største og mest kjente fossefall. Canada har også mange elver, ferskvannskulder, isbreer og praktfulle fjell. Kanskje den mest kjente fjellkjeden i Canada er "Rocky Mountains". Denne fjellkjeden dekker et areal på over 4800 km. De nasjonale og provinsielle parkene i Canada er også verdt et besøk, og i vest finnes spektakulære sandete strender omringet av tykke regnskoger.

Historie

Opprinnelig er Canada Eskimoenes (Inuittene) og Indianernes land. Mange Indianerstammer var jegere og bodde i de endeløse præriene. Indianerne som levde av jordbruk bodde i det som i dag er kjent som Sør Ontario. De var de første som kom i kontakt med Europeiske oppdagere. Noen fire hundre år siden kom Engelskmennene og Franskmennene til Canada og etablerte seg i forskjellige deler av landet. Siden den tiden har innvandrere fra hele verden kommet til Canada. Spesielt iløpet av årene etter Andre Verdenskrig flyttet mange Nederlandske innvandrere til Canada. Som resultat av dette har Canada en variert historie. De forskjellige befolkningsgruppene levde adskilt og utviklet seg uavhengig.

Samfunn og Kultur

Canada er et land med mange innvandrere. De fleste kanadiere er faktisk innvandrere. Mange av dem kom opprinnelig fra Europa, iløpet av årene har også Asiater flyttet til Canada. Bare en liten prosent av kanadiere (omtrent 4%) hører til de opprinnelige innbyggerne. Takket være innvandrerne er Canada kjent som et multikulturelt samfunn.

Canada er et tospråklig land: de snakker både Engelsk og Fransk. I provinsen Québec er Fransk det offisielle språket, som er unntaket. Utenfor Québec er det noen få mennesker som betrakter Fransk som sitt morsmål. Mer enn halvparten av Kanadenserne (omtrent 63%) betrakter Engelsk som sitt morsmål.

Canada har ikke en offisiell religion. Rundt halvparten av Kanadiere er Romersk Katolske, og det finnes også Protestantiske grupper og ikke religiøse mennesker.

Politisk situasjon

Canada er et parlamentarisk monarki. Hode over monarkiet er dronning Elizabeth II. Det er bare siden 1982 at det Britiske parlamentet ikke lengre har politisk innflytelse i Canada. Canada er ikke helt selvstendig. Canada har ti provinser og tre territorium. Slik som i Nederland blir den provinsiale regjering valgt demokratisk. Det samme gjelder den nasjonale regjering. Partiet med flest stemmer danner regjeringen. Siden Februar, 2006, sitter de Konservative i regjeringen. Stephen Harper er statsminister.

Økonomi

Det er ikke bare med tanke på overflatestørrelsen at Canada er et av de største land i verden. Det er også en av verdens største økonomi. Levestanden er høy og befolkningen er høyt utdannet. Canadas økonomi er fokusert først og fremst på eksport. Det er en betydelig stor etterspørsel etter Kanadiske produkter og tjenester. De fleste jobber i tjenestesektoren. Mange er også aktive innen industri og landbruk. Canada har fått fart på økonomien gjennom samarbeid med USA, og eksport til sitt store naboland er stort. Videre vokser eksporten til Europa, Asia og resten av verden fremdeles.

Canadas valuta er den Kanadiske dollar. Hver dollar er verdt omtrent 0,72 euro cent.

Geografi og Klima

Med en overflate på nærmere ti millioner kvadratkilometer og en nordlig kystlinje på nesten 24,000 kilometer Canada er det største landet i den Vestlige halvkule. Landet grenser til Atlanterhavet, Stillehavet og Nordishavet. I midt Canada finner vi vide prærier.

Canadas befolkning er ikke jevnt fordelt utover landet. De nordligste områdene er minst befolket, og de fleste kanadiere bor i en linje langs den sørlige grensen. Canadas hovedstad er Ottawa, en by med mer enn en million innbyggere.

Canada er et land med svært varierende klima. I de fleste månedene, i nordlige deler av landet overstiger ikke temperaturen null Celsiusgrader. Spesielt nordligre vintrer kan være ekstremt kalde. Temperaturene kan falle ned i forbløffende 40 Celsiusgrader. En god vinterfrakk er langt ifra en overdreven luksus! Heldigvis er det også deler av Canada med mer behagelige temperaturer. Spesielt i sør kan sommeren være varme og fuktige. De varmeste områdene i Canada er Sør-Ontario og Britisk Columbia.

Trafikk og Infrastruktur

Det er unødvendig å si det, enorme avstander er enklere å krysse via fly. Det finnes mange flyselskap til å transportere alle reisende til de forskjellige deler av landet så bekvemt som mulig. Canadas travleste flyplass er Toronto Pearson Internasjonale Lufthavn nær Toronto, men også Montreal Lufthavn og Vancouver Lufthavn spiller en viktig rolle når det gjelder prosessering av internasjonale flyginger til og fra Canada.

Andre muligheter å reise rundt i Canada på er tog eller buss. Flere jernbanelinjer krysser vakre naturstrekninger, tillater dermed passasjerene å nyte landet mer enn hvis man reiser med fly. Å reise med tog er omtrent like dyrt som å reise med fly, men gir deg et mye bedre overblikk på Canadas forbløffende landområder. I tillegg er det mange busselskap som tar seg av regional transport. Store avstander kan rekkes med "Greyhound" buss. Busser tilbyr relativt billige reiser.

Til slutt, bil er veldig passende for å reise rundt i Canada. Canada har mange vakre naturområder som ikke er enkelt å komme til med tog eller buss. Bilen gir deg frihet og mulighet til å kjøre av hovedveiene. Dette betyr at bil gir deg den beste reiseopplevelsen i Canadas fantastiske natur.

Mat og drikke

Canadas kjøkken er like variert som landets natur og klima. Takket være mange forskjellige kulturer finnes et mangfoldig tilbud på matretter.  I de kystligne områdene pleier fokuset å være fisk, mens i innlandet er kjøtt en uunnværlig ingrediens. Av de mange fiskeartene som finnes i Canada, er ofte laks favoritten på mange restauranter. Laks er vanligvis vilter og grilles (noen ganger på kull). Videre er det Europeisk påvirkning i de store hovedbyene. For dem som liker Fransk kjøkken, så tilbyr Quebec et variert antall skikket restauranter.

Aldersgrensen for å kjøpe og drikke alkohol er 18, som betyr at den er høyere enn i Nederland. I noen provinser er det til og med ett år eldre.

Tidssoner

Canada er delt inn i flere tidssoner. Grunnet størrelsen på landet er det ikke mindre enn seks tidssoner. Fra Øst til Vest er disse Newfoundland-tid, Atlantic-tid, Eastern-tid, Central-tid, Mountain-tid og Pacific-tid. Tidsforskjellene varierer fra 3.5 timer tidligere (Newfoundland) til åtte timer tidligere (Pacific) sammenlignet med Greenwhich Mean Time (GMT).

Innkvartering

Du vill ikke måtte bekymre deg for passende innkvarteringer i Canada. Det finnes hoteller i alle prisklasser, bungalower og feriesentre. Det er også plent ungdomsherberger og campingplasser, som gjør det mulig å tilbringe natten til en rimelig pris. I tillegg kan du velge et mer landlig opphold på en bondegård, hvor du kan oppleve Canada innenlands.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Canada, vi Google og anbefaler følgende kilder: