Bilutleie San José

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i San José på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie San José

  1. Hjem
  2. Bilutleie Costa Rica
  3. San José

EasyTerra Bilutleie San José er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for San José

Bilutleie San José
Bilutleie San José

Innledning

San José er hovedstaden i Costa Rica, et land i Mellom Amerika. Dette er landets sosiale, økonomiske, politiske og kulturelle senter. Det er en aktiv og relativt ung by. San José begynte å bli bebygget i andre halvdel av det 19. århundre. Derfor er det relativt få bygninger fra den spanske kolonitiden sammenlignet med andre Latin Amerikanske byer.

Befolkning

Offisielt har byen 350,000 innbyggere, men dette antallet gjelder San José Canton, byens sentrum. Inkludert forstedene bor mer enn en halv million mennesker i San José. Costaricanerne snakker spansk, men mange av dem har kjennskap til engelsk.

Beliggenhet

San José ligge midt i sentral Plateau (Cordillera Central) i Costa Rica, på en høyde på over 1,100 meter. Byen er omringet av grønne fjell og daler.

Økonomi

Costa Rica økonomi er bygget på ladbruk og eco-turisme (omtrent 70% av Costa Rica er Nasjonal Park). I selve byen er det lite som tyder på det: San José er et administrativ og forretningssenter. Nylig har utenlandske investorer investert en god del penger i utviklingen av farmasøytisk og elektronikk industrien i San José. Hotellbransjen er også en voksende industri.

Flyplasser

Juan Santamaría Lufthavn ligger 20 kilometer vest for byen. Det tar ca. 30 minutter å kjøre til byen med bil, men det kan ta betydelig lengre tid under rushtiden om morgenen og kveldene.

Offentlig transport

Den offentlige transporten i San José består av busser. Spørsmålet er om du ønsker å bruke dette bussystemet, fordi det er der lommetyvene er mest aktive. Det finnes også regionale bussforbindelser, og internasjonale bussforbindelser til nabolandene Nicaragua og Panama. Bussene er ganske komfortable, men ikke mist bagasjen av syne. Du bør ikke gå med på å legge bagasjen din i bagasjerommet.
Taxiene er billige i San José. Benytt kun de offentlige taxiene med taksameter. De offentlige taxiene er røde med en nummerert gul trekant. Flyplass taxiene er oransje.

Trafikk og Parkering

Du vil sannsynligvis trenge noe tid til å venne deg til å kjøre i San José. Veiene er smale, og måten lokalbefolkningen kjører på skal det noe til å venne seg til. Bilistene benytter hver lille åpning de ser til å komme seg forbi noen få meter, særlig i morgen og kveldsrushen. Veiskilt er sårt savnet. Mange gater, f. eks, mangler noe som helst indikasjoner. På veiene utenfor byen pass opp for hull på veidekke. Unngå å kjøre om natten. Hvis du skulle få en bot, betal aldri på stedet, men la bilutleieselskapet ta seg av det.

Du kan parkere bilen på gaten i San José, men det finnes steder der det er ulovlig i morgen og kveldsrushtiden. Det finnes mange offentlige parkeringsplasser hvor bilen kan stå i sikkerhet. Ikke legg igjen verdisaker i bilen, ikke engang i bagasjerommet. Og selvfølgelig: lås bilen nøye. Det kan være smart å låse dørene også mens du kjører. Hvis du punkterer, avslå eventuell "hjelp" fra fremmede. De er kanskje ute etter dine eiendeler.

Hoteller

San José har rikelig tilbud på hoteller. De beste ligger ikke i byens sentrum, men utenfor. Selv om Costa Rica er en populær destinasjon det vakre vilt og dyrelivet velger få turister å tilbringe mye tid i hovedstaden. Vi anbefaler, imidlertid, å bestille hotell på forhånd, for å unngå å være en åpenbar turist som vandrer omkring i gatene og leter etter et sted å overnatte.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om San José, vi Google, og følgende kilder:

Bilutleiesteder i San José

EasyTerra Bilutleie San José sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Costa Rica, men i en annen by enn San José, klikk deg frem til Bilutleie Costa Rica-siden, der du kan velge byen i Costa Rica der du vil leie en bil.