Bilutleie Tallinn

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Tallinn på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Tallinn.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Tallinn

  1. Hjem
  2. Bilutleie Estland
  3. Bilutleie Tallinn
EasyTerra Bilutleie Tallinn er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Tallinn

Bilutleie Tallinn
Bilutleie Tallinn

Innledning

Tallinn er hovedstaden i Estland med et vakkert sentrum omgitt av murvegger. Det gamle sentrumet er også hovedattraksjonen i denne tidligere Hansabyen. Klasseforskjellen pleide å være svært synlig i Tallinn: De privilegerte levde på åsen i den øvre bydelen (Domberg); underklassen bodde bokstavelig talt lavere i den nedre delen av byen.

Befolkning

Byen har over 400 000 innbyggere, omtrent en tredjedel av Estlands totale befolkningen.

Beliggenhet

Estland er den nordligste av de baltiske statene, og Tallinn ligger nord i landet, på Finskebukta. Tvers over bukten ligger den finske hovedstaden Helsingfors. Sør for Tallin ligger en stor innsjø, Ülemiste järv, som ikke bare er et rekreasjonsområde, men også kilden til byens drikkevann.

Økonomi

Fordi byen er landets hovedstad spiller regjeringen og relaterte tjenester en viktig rolle i Tallin. Havnen er også næringsskapende, og det er tekstil- og matprosessindustri. I de senere årene har Tallin utviklet seg til det teknologiske sentrumet av de baltiske statene. Den fremgangsrike kommunikasjonsplattformen Skype hadde sitt opphav i Estlands hovedstad. På grunn av de forbedrede sjø- og luftforbindelsene til Nord- og Vest-Europa er turisme nå en viktig inntektskilde i Tallinn.

Flyplasser

Tallinn Lufthavn ligger nær innsjøen Ülemiste, mindre enn 5 kilometer sørøst for sentrum. For å nå Tallinn Lufthavn med leiebil fra byen tar du motorveien til Tartu (Tartu mantee). Veien til flyplassen er tydelig skiltet.

Offentlig Transport

Tallinn har et omfattende offentlig transportnettverk, bestående av busser (62 linjer), trolleybusser (8 linjer) og trikker (4 linjer). Du kan kjøpe en billett hos en aviskiosk eller fra sjåføren. Det er også gode buss- og togforbindelser til for eksempel Tartu, Narva og Pärnu i Estland, men også til Sankt PetersborgRussland og den latviske hovedstaden Riga. Fra havnen er det raske fergeforbindelser til Helsingfors.

Trafikk og Parkering

I hele sentrum må du betale for gateparkering. Kun de første 15 minuttene er gratis (som vises på en parkeringsskive bak frontruten). Det kan være vanskelig å finne et parkometer i nærheten av din parkerte bil. Det er også flere bevoktede parkeringsplasser og -hus i og rundt Tallinn sentrum, der du kan parkere leiebilen din.

Hoteller

Selv om levekostnadene har økt de siste årene, er romprisene i Tallinn (særlig sammenlignet med Vest-Europa) veldig rimelige. Det er et variert utvalg som spenner fra overnattingssteder for ryggsekkturister og enkle gjestehus til luksuriøse hoteller. Femstjerners-hotellet Telegraaf i sentrum er spesielt. Som navnet indikerer ligger det i en tidligere telegrafbygning, men det har et svært moderne design. Vi anbefaler å bestille overnatting god tid i forveien hvis du ønsker å besøke Tallinn om sommeren. Det er flere campingplasser utenfor byen.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Tallinn anbefaler vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Tallinn

EasyTerra Bilutleie Tallinn sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Estland, men i en annen by enn Tallinn, klikk deg frem til Bilutleie Estland-siden, der du kan velge byen i Estland der du vil leie en bil.