Bilutleie Chania

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Chania på dine vegne.

 • Gratis avbestilling
 • Beste pris-garanti
 • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Chania

 1. Hjem
 2. Bilutleie Hellas
 3. Bilutleie Kreta
 4. Bilutleie Chania
EasyTerra Bilutleie Chania er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Chania

Bilutleie Chania
Bilutleie Chania

Innlendning

Khania (skrives også Hania) er den nest største byen på den greske øya Kreta. Frem til 1971 var det øyas hovedstad. Det året ble hovedstaden flyttet til Heraklion. Det koselige gamle sentrum regnes som det vakreste i hele Hellas. Her blir det klart at Kreta har alltid vært et veikryss av kulturer. I nærheten av den gamle havnen står fortsatt et 15. århundres venetiansk fyrtårn ('Faros') og en vakker 18. århundres moské. Sør for sentrum ligger et stort innendørs marked.
Departementet Khania dekker den vestlige delen av Kreta. Området er rikt på arkeologiske funn.

Befolkning

Byen har litt over 65,000 innbyggere. Inkludert Akrotiri-halvøya i øst for Khania som stadig blir mer urbanisert.

Beliggenhet

Khania ligger på en flate på den nordlige kysten av Kreta i den vestlige delen av øya. Bukten i Khania befinner seg mellom Akrotiri-halvøya i øst og Spatha-halvøya i vest. Kretas hovedstad - Heraklion - ligger 145 kilometer øst. Omtrent halvveis ligger en annen viktig by, Rethymnon.

Økonomi

Turismen spiller en veldig viktig rolle i lokaløkonomien. Det gamle Khania, alle de naturskjønne landsbyene på innsiden, de robuste fjellene lengre sør, strendene og de arkeologiske byene har en enorm tiltrekningskraft på turistene.
I tillegg er det varehandel av produktene fra innlandet (først og fremst oliven og appelsiner), som fraktes via den moderne havnen Souda (syv kilometer fra Khania). I nærheten av den nye havnen er det også en NATO marinebase.
Videre er Khania et utdanningssenter, med et fremtredende teknisk universitet, blant annet.

Flyplasser

Internasjonale Daskalogiannis Lufthavn ligger på en halvøy øst for Khania. Hver dag er det flere avganger til Athen og iløpet av sommeren er det mange charter flyreiser til flere europeiske byer. Fra flyplassen er det en bussforbindelse til byens sentrum.
Flyplassen i Heraklion er større. Den ligger 140 kilometer øst for Khania.

Offentlig transport

Den sentrale busstasjonen ligge sør-vest for gamlebyen. Iløpet av sommeren går det busser til populære ferie destinasjoner. Mange byer og landsbyer på Kreta har bussforbindelser, men ikke regn med at bussene er raske. Det finnes høyhastighets bussforbindelser til de andre store byene på Kreta langs den nordlige siden av øya, hvor hovedveien er.
Fra den moderne havnen i Souda, går det ferje daglig til Piraeus (nær Athen).

Trafikk og Parkering

Å kjøre i de nyere områdene i Khania er ikke vanskelig. Rundt i gamlebyen, nær det gamle marked og nær havnen er det parkeringsområder hvor du kan parkere leiebilen din for å utforske sentrum. Legg ikke igjen verdisaker i bilen!
Hovedveiene på Kreta er i rimelig god stand. Det blir vanskeligere når du ønsker å besøke fjellområdene i sør med sine smale kurvete veier. Vær alltid beredt på det uventede: sauer og geiter i veiene, hull i veien eller at en asfaltert vei plutselig blir grusvei. Noen veier kan til og med være glatte når de er tørre.

I tillegg har lokalbefolkningen forskjellig kjørevaner enn det du er vant til. De ignorerer ofte trafikklys og skilt. Kort sagt: kjør forsiktig og behold konsentrasjonen. På landveiene er fartsgrensen 90km/t.

Hoteller

Khania er et turistsenter, dette betyr at det er plent hoteller. I gamlebyen vi du finne koselige overnattingssteder i restaurerte bygninger. I øst og vest for gamlebyen er det også hoteller (nær strendene). Om sommeren (mai-oktober) anbefaler vi strekt at du bestiller på forhånd. I andre perioder vil du ikke ha problemer med å finne overnatting, men noen hoteller kan da være stengt.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Khania, vi Google, og følgende kilder:

Ofte stilte spørsmål

Er EasyTerra Bilutleie billigst? Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen. Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen? Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok. Er det noen tilleggskostnader? Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien). Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil? Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen. Hva er en bekymringsfri-merkelapp? Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere. Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min? Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre). Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min? De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer). Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Abbycar
 • Alamo Rent a Car
 • Auto Europe
 • Avis
 • Budget
 • Centauro
 • Drive Hellas
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Goldcar
 • Green Motion
 • Hertz
 • National Car Rental
 • Payless Car Rental
 • SurPrice car rentals
 • Thrifty

Bilutleiesteder i Chania

EasyTerra Bilutleie Chania sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Sentrumsbeliggenheter

Hvis du er ute etter en leiebil i Hellas, men i en annen by enn Chania, klikk deg frem til Bilutleie Hellas-siden, der du kan velge byen i Hellas der du vil leie en bil.