Bilutleie Dublin

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Dublin på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Dublin.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Dublin

  1. Hjem
  2. Bilutleie Irland
  3. Bilutleie Dublin
EasyTerra Bilutleie Dublin er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Dublin

Bilutleie Dublin
Bilutleie Dublin

Innledning

Det unike ved det historiske senteret i Dublin er at det er ingenting der som kan kalles det vakreste. Det er en vennlig atmosfære der. Det som er karakteristisk er at det fremkaller et bilde av en by (sentrum) med en historie som har opplevd problemer og velstand, konsolidering og utvidelse. Utenfor byens sentrum finnes mange moderne naboland, gregorianske hus og kontorbygninger.

Befolkning

Dublin er hovedstaden i Irland har har litt over 1,1 millioner innbyggere. Dette gjør den også til Irland største bye. I likhet med befolkningen i Irland består befolkningen i Dublin av engelskmenn og keltere.

Beliggenhet

Dublin ligger midt på øst-kysten i Irland. Elven Liffey renner gjennom byens hjerte og renner inn i Dublin Bay. Folket i Dublin har alltid vært svak for denne sølete, men fantastiske elven.

Økonomi

Irland har den raskest voksende økonomien i EU. Dublin var og er motoren i denne økonomiske veksten. De viktigste sektorene i økonomien er software, elektronikk, finansielle tjenester og turisme. Bedrifter befinner seg hovedsakelig i Dublins forsteder, hvor kontorene ligger.

Grunnen til at økonomien i Dublin vokser så raskt er at her er det billig arbeidskraft og lave nærings avgifter. Dette tiltrekker mange utenlandske selskaper, som igjen gir vekst og velstand.

Turisme er også viktig for Dublin. Hvert år tiltrekker byen millioner av turister. Særlig på grunn av, blant annet, pubene, Guinness, irsk musikk, atmosfære, gregorianske bygninger, parker, slott og universiteter.

Flyplasser

Irland har tre internasjonale flyplasser, hvorav Dublin Lufthavn er den viktigste. Fly fra mange steder i Europa lander her, også, selvfølgelig, innenlandske fly. I tillegg er det også transkontinentale flygninger som lander på Dublin Lufthavn, inkludert lavprisselskaper.

Offentlig transport

Dersom du ikke disponerer en leiebil er det veldig enkelt å bruke offentlig transport. Dublin Bus tilbyr sine tjenester i sentrum, og tar det til mange steder. Spesielt i rushtiden har, Xpresso, en busstjeneste fra Dublin Bus som tilbyr rask og direkte turer til viktige (business) steder i byen, blitt opprettet. Airlink er en regelmessig tjeneste mellom Dublin Lufthavn og, blant annet, byens sentrum. Nitelink er en spesiell nattbuss til, blant annet, Dublins forsteder. Raillink har en bussforbindelse mellom Dublins viktigste togstasjoner. Med Eireann bus kan du reise fra Dublin til flere nærliggende steder, og til mange andre byer i hele Irland. LUAS er trikkene i Dublin. Den har vært virksom siden 2004. LUAS forbinder Dublins forsteder til byens sentrum. Den har to linjer: en grønn linje  og en rød linje. Fra Dublin kan du reise lengre inn i Irland med tog.

Trafikk og Parkering

Først av alt er det viktig å huske at man kjører på venstre side av veien i Irland. Bilene i Irland har rattet på venstre side, og girkassen er til venstre for sjåføren. Maks fartsgrense på befolkede områder er 48 kilometer (30 miles), på landeveien er det 96 km/t (60 miles), og på motorveiene er fartsgrensen 112 km/t (70 miles).  Å kjøre i Dublin er ikke veldig vanskelig: det er ikke for hektisk, den vanskeligste delen er å kjøre på venstre sider. Dublin er omringet av M50 ringveien, men avkjørsler til Dublin eller til andre byer. Biler parkeres på venstre siden av veien. Husk at i Dublin er ikke parkering gratis.

Hoteller

Dublin har alle hotellklassene som en internasjonal by må ha. Det er alltid best å bestille på forhånd. Når turistene har reist kommer forretningsfolket, og vice versa.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Dublin, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Dublin

EasyTerra Bilutleie Dublin sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Irland, men i en annen by enn Dublin, klikk deg frem til Bilutleie Irland-siden, der du kan velge byen i Irland der du vil leie en bil.