Bilutleie Berlin

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Berlin på dine vegne.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Berlin

  1. Hjem
  2. Bilutleie Tyskland
  3. Bilutleie Berlin
EasyTerra Bilutleie Berlin er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Berlin

Bilutleie Berlin
Bilutleie Berlin

Innledning

Siden 1990 ble Berlin igjen hovedstaden i forbundsrepublikken Tyskland, etter samlingen av Øst og Vest Tyskland. Siden da har byens sentrum ("Mitte") gjennomgått forvandlinger. Rundt Potsdamer Platz har det reist seg bygninger med dristig og moderne arkitektur. Det er også mange teater, butikker, kinoer og restauranter.

Befolkning

Berlin har nesten 3,5 millioner innbyggere og er derfor, så langt, den største byen i Tyskland (større enn nummer 2 og 3, Hamburg og München, til sammen).

Beliggenhet

Byen ligger nordøst i Tyskland, omtrent 70 kilometer vest for grensen med Polen. Det er en vidstrakt by, 38 kilometer fra nord til sør og 45 kilometer fra øst til vest. Elven Spree flyter tvers over Berlin.

Økonomi

Siden Berlin igjen ble hovedstad og parlament og regjeringen ble flyttet fra Bonn til Berlin, har sysselsettingen i den offentlige sektoren økt enormt. Store selskaper som Siemens og Deutsche Bahn har sine hovedkvarter i Berlin. Videre er byens økonomi hovedsakelig basert på tjenester, voksende områder er media, reklamevirksomhet og IT & kommunikasjons teknologi.

Berlin er en viktig forsknings & utviklings senter, "Science & Business Park" i Adlershof er en av de største i verden. Mange internasjonale kongresser og markeder blir også organisert, Internationale Congres Centrum ICC er Europas største.

Turismen har stor betydning for lokaløkonomien. Byen tiltrekker rundt 17 millioner besøkende per år og er dermed den tredje mest besøkte byen i Europa, etter London og Paris.

Flyplasser

Den viktigste flyplassen, Tegel Internasjonale Lufthavn, ligger nordvest for byen. I sørøst av Berlin ligger flyplassen Schönefeld. Den førstnevnte skal utvides for å bli byens nye internasjonale flyplass innen 2011, flyplassen vil da få det nye navnet Berlin Brandenburg Internasjonale Lufthavn.

Den lille flyplassen Tempelhof ble stengt oktober 2008.

Offentlig transport

Berlin har et utmerket offentlig transport nettverk av busser, sporvogner, undergrunnsbaner og tog. De fleste turister benytter undergrunnsbane nettverket, U-Bahn. Den er rask og komfortabel å reise med til alle byens interessante steder.

S-Bahn er byens jernbane som består av 3 linjer, fra øst til vest, og fra nord til sør og en ringvei (Ringbahn).

Selv om U-Bahn og S-Bahn stasjonene ofte er avbildet sammen på kartet, ligger disse stasjonene egentlig fra hverandre.

Trafikk og parkering

Selv om Berlin, på samme måte som andre store byer, har problemer med trafikkork i morgen og kvelds rushtiden, er det likevel enkelt å kjøre rundt i byen for å utforske den. Berlin har et lukket nettverk av hovedveier og gjennomkjørsler og steder av interesse i byen er godt indikert på skiltene.

Byens sentrum er en "Umweltzone" (lavutslippssone), hvor du bare kan kjøre rundt hvis du har et klistremerke i frontruten. Det er mulig å parkere i gatene, men det er heller dyrt, det er bedre å parkere bilen i et parkeringshus.

Hoteller

Etter byens gjenforening ble det bygget mange hoteller i Berlin. Derfor er det et stort utvalg og hotellprisene er gunstige sammenlignet med andre europeiske hovedstader. Det finnes mange fire og femstjerners hoteller, og i tillegg er det billige gjestehus og bed & breakfasts, og økonomiklasse turister kan også overnatte på ungdomsherberger ("Jugendherbergen") og vanlige hoteller.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Berlin, vi Google og følgende linker:

Bilutleiesteder i Berlin

EasyTerra Bilutleie Berlin sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Tyskland, men i en annen by enn Berlin, klikk deg frem til Bilutleie Tyskland-siden, der du kan velge byen i Tyskland der du vil leie en bil.