Bilutleie Zürich

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Zürich på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Zürich.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Zürich

  1. Hjem
  2. Bilutleie Sveits
  3. Bilutleie Zürich
EasyTerra Bilutleie Zürich er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Zürich

Bilutleie Zürich
Bilutleie Zürich

Innledning

Zürich er den største byen i Sveits og noen tror det er hovedstaden, det er ikke tilfellet da Bern er hovedstaden. Zürich er likevel den kommersielle og kulturelle hovedstaden i Sveits. Shoppere kan skjemme seg bort, men du må skaffe seg en solid håndveske.

Befolkning

Byen har 350.000 innbyggere. Zürich er hjertet av tettstedet på kysten rundt Zürich sjøen, hvor det totalt bor 1 million mennesker.

Beliggenhet

Zürich ligger nord i Sveits nordvest for den lange og smale Zürich sjøen, ved neset til elven Limmat. Lindenhof, som ligger på en ås på vestbredden av elven Limmat, danner det historiske sentrum av byen.

Økonomi

Zürich er et finanssentrum i Sveits, som også har en markant posisjon internasjonalt i finans. Hovedkontorene til store bank- og forsikrings selskaper har base i byen, inkludert UBS, Credit Suisse og Swiss Re. Den sveitsiske fondsbørsen har sitt sete i Zürich.

Tiltrukket av de lave skatteprosentene i Sveits har mange internasjonale selskaper sine hovedkontor i Zürich, inkludert Google, Microsoft, ABB Ltd., General Motors og IBM.

I tillegg til tjeneste sektoren finnes også industri (hovedsakelig maskinbygning) i Zürich.

Flyplasser

Flyplassens fulle navn er Flughafen Zürich Kloten og er den største flyplassen i Sveits. Flyplassen ligger 12 kilometer nordøst for byen, langs hovedvei A20.

Offentlig transport

Offentlig transport er den beste form for transport i Zürich, det er et stramt nettverk av sporvogner og (trollet) busser som kjører regelmessig.

Videre finnes forstads t-baner, de såkalte S-Bahn, en perfekt måte å reise til steder på lengre avstand, som den populære middelalderske byen Stein am Rhein. Det går også ferger på Zürich sjøen og elven Limmat. Om somrene er det regelmessige tjenester, men om vintrene er de fleste fergene ute av drift.

Trafikk og parkering

Slik som i andre store byer kan det være vanskelig å finne parkeringsplasser på gatene i Zürich. På mange gater har du kun lov å parkere i en kort periode med en parkeringsskive i frontruten. Man må betale avgift i de fleste gatene i sentrum. Heldigvis er det mange parkeringshus i byen og et elektronisk indikasjon system viser deg veien til de ledige parkeringshusene. 

Videre er byen et knutepunkt for hovedveier, A1 forbinder Zürich med Geneve og Bern, A3 til Basel og A4 til Schaffhausen.

Hoteller

Fordi det er finanssentrum i Sveits har ikke Zürich mangel på hoteller, spesielt ikke når det gjelder i de høyeste kategorier. Prisene er ganske høye. For økonomiklasse reisende finnes flere camping steder på sørsiden av byen.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Zürich, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Zürich

EasyTerra Bilutleie Zürich sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Sveits, men i en annen by enn Zürich, klikk deg frem til Bilutleie Sveits-siden, der du kan velge byen i Sveits der du vil leie en bil.