Bilutleie London

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i London på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i London.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie London

  1. Hjem
  2. Bilutleie Storbritannia
  3. Bilutleie England
  4. Bilutleie London
EasyTerra Bilutleie London er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for London

Bilutleie London
Bilutleie London

Innledning

Den britiske hovedstaden blir også kalt "Europas mest svingende by". London er (sammen med New York, Paris og Tokyo) er av de fire viktigste hovedstadene i verden. Byen er full av historie, har flere viktige museer (de fleste med gratis inngang), huser en av verdens beste klubbscener og innbefatter et utrolig bra tilbud på restauranter. Videre er denne byen et shopping paradis med store varehus, designer butikker og mindre moteforretninger. 

Befolkning

London by har 7.5 millioner innbyggere, men hele storbyområdet har mer enn 12 millioner innbyggere, som gjør den til den største hovedstaden i EU.

Beliggenhet

London ble grunnlagt av romerne i år 43 f. Kr. Byen ligger sørøst i England på elven Themsen, som renner gjennom London fra vest til øst. Det er en enorm by, Stor-London dekker et område på mer enn 1,500 kvadratkilometer.

Økonomi

London er et av verdens viktigste handelssenter og det viktigste økonomiske senter i Europa. Mange store banker og selskaper har sine (europeiske) hovedkontor i den britiske hovedstaden. Byen er også et viktig media senter, BBC et den viktigste arbeidsgiver, men også andre radio stasjoner og TV kanaler har sin base i London, sammen med store aviser og forlag.

Videre er turismen viktig for Londons økonomi med 16 millioner besøkende i året.

I lang tid har London Havn ikke vært den største havnen i Storbritannia lengre, men omskiping volumet er fortsatt stort, et årlig tall på 50 millioner (metriske) tonn.

Flyplasser

Byen har så mange som fem flyplasser. Heathrow Lufthavn (24 kilometer vest for byens sentrum) er den største flyplassen, deretter kommer London Gatwick, 45 kilometer sør for byen, langs hovedvei M23, og Stansted Lufthavn, ca. 50 kilometer nordøst for London. Luton Lufthavn ligger 51 kilometer nord for byen og blir hovedsakelig brukt av lavprisflyselskaper. Den minste flyplassen, City Lufthavn, er den mest sentrale av dem alle (på østkanten av byen, i nærheten av Docklands) og blir hovedsakelig brukt av forretningsreisende.

Offentlig transport

Offentlig transport i den britiske hovedstaden er utmerket. Først og fremst har du T-banen ("The Tube"), det er den raskeste og beste måten å nå ditt reisemål i London. Selv om T-bane systemet allerede er veldig omfattende, de kommende år vil det bli gjort enda en utvidelse i forbindelse med Sommer-OL 2012. 

Det er umulig å forestille seg London uten sine røde to-etasjers busser, de er sannelig ikke den raskeste transportform, men veldig morsomt og samtidig flott til å utforske byen.

Om natten går nesten alle bussene fra Trafalgar Square, vær oppmerksom på at disse bussene bare stopper etter anmodning.

Trafikk og parkering

Selv om du kan bruke bilen utenfor sentrum av London er det absolutt ikke anbefalelsesverdig å kjøre ned til byens sentrum med bil. Byen søker også å hindre dette ved å kreve en avgift ("Congestion Charge") for å kjøre ned til byens sentrum, i tillegg er det vanskelig å finne parkeringsplasser og parkeringsavgiftene er høye.

Hoteller

London har ikke mangel på hoteller, fra koselige bed & breakfasts til klassiske og elegante hoteller og hypermoderne og luksuriøse overnattingssteder. Du må ta i betraktning at London er ikke bare en viktig turistattraksjon, men også et viktig business sentrum, derfor anbefaler vi deg å bestille overnatting i god tid på forhånd dersom du ønsker å bo i nærheten av sentrum.

Eksterne kilder

For mer informasjon om London, vi Google og følgende kilder: