Bilutleie Paris

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Paris på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Paris

  1. Hjem
  2. Bilutleie Frankrike
  3. Paris

EasyTerra Bilutleie Paris er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Paris

Bilutleie Paris
Bilutleie Paris

Innledning

For mange mennesker er Paris den mest romantiske byen i hele verden. Etter London er Paris den største byen i Europa, og sammen med London, New York og Tokyo, er det en av de fire største byene i verden. Paris, "City of Lights", er et vakkert, monumentalt og fascinerende sted å bo og besøke. Byen har mange kjente bygninger og monumenter, selv for mennesker som aldri har vært der, for eksempel Eiffeltårnet, Notre Dame, elven Seine og Louvre.

Befolkning

Paris er hovedstaden i Frankrike og har 2 millioner innbyggere. Byen er kjent for sitt flerkulturelle samfunn. Helt siden middelalderen har innvandrere blitt trukket til denne byen. De fleste parisere er av fransk opprinnelse. I tillegg kommer mange av byens innbyggere fra Portugal, Algerie, Marokko, Tunisia, vest afrikanske land, Sør Øst Asia og Karibien.

Beliggenhet

Paris ligger nord i Frankrike, noen 150 kilometer fra Seine Bay, som grenser til den engelske kanalen. Elven Seine kommer fra fjellene øst for byen.

Økonomi

Paris er Frankrike politiske og økonomiske senter. Regjeringen forsyner byen med mange arbeidsplasser. I tillegg har store bilprodusenter som Renault og Citroën en positiv innflytelse på økonomien. Byen har også en blomstrende industri av avionikk og elektroniske apparater. I dag er Paris indre by preget av kontorblokker, selv om mange av dem har flyttet til byens forsteder, og turisme. Turismen er en viktig inntektskilde for byen. Hvert år besøker millioner av mennesker fra hele verden byen "City of Light". Populære attraksjoner er Louvre, Eiffeltårnet, Versailles, Pompidou senteret, osv. I tillegg blomstrer Paris økonomien av "produkter fra Paris", foreksempel smykker, parfymer og Haute Couture (søm kunst). Til sist, Paris er et verdensomfattende bank og handelssenter.

Flyplasser

Paris har tre flyplasser, den første som er Paris Beauvais Lufthavn, ligger omtrent 80 kilometer nord i Paris. Denne prosesserer for det meste reiser for lavpris operatører som Ryanair, for eksempel fra Dublin og Glasgow.

Den andre flyplassen er Paris Charles de Gaulle Lufthavn, som ligger 30 kilometer nord-øst for byen. Dette er en stor nasjonal og internasjonal flyplass.

Og så er det Paris Orly Lufthavn, som ligger 18 kilometer sør i Paris. Orly er litt mindre og eldre enn Paris Charles de Gaulle Lufthavn. Denne prosesserer reiser fra, blant annet, Iberia og TAP Air Portugal.

Offentlig transport

Hvis du ikke disponerer en leiebil når er i Paris, følgende tips er ment til å gi deg en idé om hvordan den offentlige transporten er i og rundt omkring i Paris.

Fra Paris Beauvais Lufthavn kan du reise til byen med buss. Denne bussen er synkronisert med Ryanair flyreiser. Fra Paris Charles de Gaulle Lufthavn er den beste måten å komme til byen på med tog. Du kan også ta buss til sentrum. Hvis du vil til Paris Orly Lufthavn, kan du enten ta skyttel eller tog, eller buss nr. 3 (gratis for Air France passasjerer). Det er mange måter å reise fra Paris Orly Lufthavn til byens sentrum på. Billett kjøper du på bussen. Du kan også ta tog eller skyttelbuss.

Den offentlige transporten i Paris betraktes som effektiv og billig. Paris har et bussnettverk, inkludert nattbusser. Det finnes også en metro og RER, to underjordiske systemer som er koblet sammen. Vi anbefaler at du kjøper et rabatt kort, dersom du ikke har en leiebil og blir nødt til å bruke offentlig transport veldig mye. Carte Orange er et rabatt kort som er gyldig både på bussene, metroen og RER nettverket. Du kan kjøpe månedlig eller ukentlig kort. Det finnes flere rabatt kort som du kan spørre etter in situ (på stedet).

Mellom mars og oktober er det en elvebåt som tar det med til åtte viktige steder, blant annet Notre Dame.

Trafikk og Parkering

Å kjøre i Paris er ganske vrient, men ikke umulig. Den beste måten å ferdes rundt i byen på er via ringveien, som kalles Boulevard Peripherique. I mange deler er byen kan parkering bli en kostbar sak. Parkeringsplasser i gatene er ofte de billigste, fra € 1,50 til € 2,00 i timen. Store parkeringshus tar € 2,60 i timen og rundt € 22,00 for 24 timer.

I Paris er det relativt mange budsjett hoteller. Middelklassehotellene har gode pris- og kvalitet forhold. I denne forbindelsen blir hotellene i Paris regnet som de beste i Europa. Det finnes også mange luksushotell. Vi anbefaler å bestille på forhånd, spesielt i de travle periodene i året, som er vår, sommer og Juleferie.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Paris, vi Google, og følgende kilder: