Bilutleie Calvi

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Calvi på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Calvi

  1. Hjem
  2. Bilutleie Frankrike
  3. Bilutleie Korsika
  4. Calvi
EasyTerra Bilutleie Calvi er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Calvi

Bilutleie Calvi
Bilutleie Calvi

Innledning

Calvi er en liten by på den franske øya Korsika, som på grunn av sin strategiske plassering ofte var en slagmark. I 1794 mistet Admiral Nelson sitt høyre øye under en beleiring i byen, det sies at han sa at han ikke ønsket å se denne byen igjen. På 50 og 60 tallet i det forrige århundre ble denne naturskjønne byen oppdaget av velstående engelskmenn, som tilbrakte sine ferier i Calvi.

Når man ser byen fra havet er spesielt festningen (bygget på en fjelltopp) et fengende syn.

Befolkning

Calvi er en liten by med ikke mer enn 6.000 innbyggere.

Beliggenhet

Calvi ligger nordvest i Korsika, 24 kilometer vest for L'Île-Rousse og 59 kilometer fra Bastia.

Økonomi

Økonomi er hovedsakelig avhengig av turisme, turistindustrien startet på 50-tallet i det forrige århundre, da en brite av russisk opprinnelse – Vladimir Raitz – startet med charter reiser. På den tiden var det kun velstående engelskmenn som hadde råd til en slik ferie.

Før i tiden var Calvi et fiskeområde og fiske har fortsatt stor betydning, videre finnes ferger som går til det franske fastland (Marseille, Nice, Toulon) og luksuriøse yachter besøker havnen.

Flyplasser

Syv kilometer sør for byen ligger flyplassen St-Catherine Lufthavn, den blir hovedsakelig brukt av lavprisflyselskaper. Andre flyplasser er Bastia Lufthavn (59 kilometer øst for Calvi) og Ajaccio Lufthavn (71 kilometer sør for byen).

Offentlig transport

Det er ingen form for offentlig transport i Calvi. Men det er likevel buss forbindelser til andre steder på Korsika, inkludert L'Île-Rousse, Bastia og Ajaccio.

Det lille røde toget som går til L'Île-Rousse, langs den imponerende kystlinjen, er veldig koselig.

Trafikk og parkering

Du har ikke behov for bil i Calvi, selv om det er en perfekt form for transport til å utforske de omkringliggende områdene. Hovedveiene er generelt sett gode, men vær oppmerksom på landeveiene hvor mottoet er "kjør forsiktig". Det er ofte mangel på skilter og vi anbefaler å bruke et godt veikart. 

Hoteller

Faktum er at Calvi var et reisemål for bare de velstående, derfor er det ikke overraskende at hoteller av den høyere klasse er godt etablert i Calvi. Men det finnes plenty overnattingsmuligheter for reisende med lavere økonomi, som vanlige gjestehus og hoteller, videre finnes også mange campingplasser i området. Du finner mer informasjon på turistkontoret i Quay Landry.

Generelt sett er det ikke vanskelig å finne overnatting i Calvi, unntatt under den berømte jazz festivalen som holdes den tredje uken i Juni.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Calvi foreslår vi Google og følgende linker:

Bilutleiesteder i Calvi

EasyTerra Bilutleie Calvi sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Frankrike, men i en annen by enn Calvi, klikk deg frem til Bilutleie Frankrike-siden, der du kan velge byen i Frankrike der du vil leie en bil.