Bilutleie Ljubljana

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Ljubljana på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Ljubljana

  1. Hjem
  2. Bilutleie Slovenia
  3. Ljubljana
EasyTerra Bilutleie Ljubljana er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Ljubljana

Bilutleie Ljubljana
Bilutleie Ljubljana

Innledning

Ljubljana er hovedstaden i Slovenia, tidligere kjent som en (statlig) republikken Jugoslavia og en autonom land siden 1991. Hjertet av byen er den atmosfæriske Prešeren square, oppkalt etter Slovenias nasjonale poet som har en statue på torget. Bybildet domineres av Ljubljanski Grad, slottsbakken. Slottet er vakkert restaurert. Ljubljana beboerne nyte en spasertur langs restene av andre festningsverk på slottsbakken natten. Som fungerer som en fotgjenger promenade ble designet av arkitekten Jože Plečnik, som også tegnet Three Bridges (Tromostovje). Kafeene, barer og restauranter langs elva kommer til liv om natten.

Innbyggere

Byen har en befolkning på rundt 300.000.

Beliggenhet

Ljubljana ligger sentralt i landet, langs elva Ljubljanica og i en høyde på nesten 300 meter. På østbredden er gammel Ljubljana, vest for elva er den moderne delen av byen. De to delene er koblet sammen med broer. Slovenia grenser i vest til Italia, i sør og øst av Kroatia, i nordøst av Ungarn og i nord av Østerrike. Landet har en liten åpning til havet: i sørvest er det i Venezia bukten.

Økonomi

Selv om industrien fortsatt spiller en viktig rolle i den lokale økonomien, er betydningen av tjenestene industrien øker. Næringen består i hovedsak av legemidler, petrokjemi og ernæring. Ljubljana er også landets finansielle sentrum. Videre, anlegg og transport gir sysselsetting. Flere og flere oppdager appellen til Ljubljana (og Slovenia), noe som gjør turisme en blomstrende sektor.

Flyplasser

Ljubljana lufthavn ligger 26 kilometer nord for sentrum. Offisielt flyplassen heter Jože Pucnik Lufthavn, men slovenerne fortsatt hardnakket kaller det Brnik Lufthavn, etter at beliggenheten. Flyplassen er lett tilgjengelig med leiebil via A2 motorveien (også E61). Avkjøringen til flyplassen er tydelig indikert.

Offentlig transport

Ljubljana har gode offentlig transport, bestående av busser. På de fleste linjene bussene går hvert 15. minutt og i rushtiden enda oftere. I helger og ferier busser kjøre på natten også. Du betaler med en elektronisk billett, som du kan kjøpe fra automater, eller kiosker på turistkontoret.

Trafikk og parkering

Ljubljana er ikke en veldig stor by, og derfor er trafikken ikke veldig travelt. Selv rushtidene er relativt rolig, sammenlignet med de fleste andre europeiske hovedsteder. I sentrum er det parkering i gatene og det meste av tiden er det ikke vanskelig å finne en parkeringsplass. Dette er det billigste alternativet, men du er bare tillatt å parkere i to timer. Det er også flere parkeringshus, men prisene er mye høyere der.

Hoteller

Det finnes et godt utvalg av overnattingssteder i byen. Turister ofte opphold i klyngen av hoteller i nærheten av Three Bridges. For budsjett reisende, er Celica vandrerhjemmet interessant, er det plassert i en ombygd tidligere militære fengselet. Tre kilometer nord for sentrum er en campingplass, vakkert beliggende langs elva Sava. Hvis du ønsker å reise til Ljubljana i sommer, anbefaler vi deg å bestille overnatting i god tid.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Ljubljana, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Ljubljana

EasyTerra Bilutleie Ljubljana sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Slovenia, men i en annen by enn Ljubljana, klikk deg frem til Bilutleie Slovenia-siden, der du kan velge byen i Slovenia der du vil leie en bil.