Bilutleie Izmir

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Izmir på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Izmir

  1. Hjem
  2. Bilutleie Tyrkia
  3. Izmir

EasyTerra Bilutleie Izmir er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Izmir

Bilutleie Izmir
Bilutleie Izmir

Innledning

Izmir er det tidligere Smyrna, et navn som grekerne gav byen. Det er en av de eldste byene i Midtøsten, men er også en by som er blitt til etter krigføringer. Agora og og festningen er fra byens glansdager. Izmir er den tredje største byen i Tyrkia og det er en blanding av ekte orientalsk by og moderne virksomhet. Fortsatt eksisterer den gamle Kemeralti markedet hvor det vrimler av folk, men havnen, derimot, er ganske moderne. Mellom midten av juni og midten av juli holdes den årlige musikkfestivalen med internasjonale artister. Alle musikk sjangere er representert (pop, rock, jazz, klassisk, osv.) og det er ofte konserter i det eldgamle amfiteateret.

Befolkning

Byen har over 3.5 millioner innbyggere, som er kjent for sin toleranse, som er synlig i den dynamiske livsstilen og og skillet mellom menn og kvinner er mindre enn hva vi ser i mer tradisjonelle islamske samfunn.

Beliggenhet

Izmir ligger på vestkysten av Tyrkia, utenfor Egeerhavet. Det er en utstrakt by med Konak som sitt gamle kommersielle senter. Den moderne byen ligger i hovedsak på en flat elvedelta, på østsiden av Izmir golfen, og på åsene i sør.

Økonomi

Byen er et kommersielt og industrielt senter med en viktig havn. I og rundt Izmir produseres fargestoff, såpe, tekstiler og tobakk. I de omkringliggende områdene vokser frukt, en del eksporteres direkte og en annen del blir behandlet av den enorme næringsmiddelindustrien. Disse produktene eksporteres via havnen.
I tillegg er det mange messer og utstillinger hvert år. Den største er i september: Den internasjonale messen i Kültürpark.

Flyplasser

Den internasjonale flyplassen i Izmir - Adnan Menderes Lufthavn - ligger 18 kilometer sør for byen langs veien som går til to Selçuk og Efesos. Fra flyplassen går det flere flygninger hver dag til Istanbul, Ankara og Antalya og det er også direkte forbindelser til europeiske byer. Hver 20 minutt går en skyttlebuss (Havas) fra flyplassen til byens sentrum. Det er også en togforbindelse med Basmane togstasjonen i Izmir.
Fra flyplassen vil en leiebil være nyttig til å komme seg til de berømte ruinene i Efesos (60 km) innen én time.

Offentlig transport

Omtrent åtte kilometer nord-øst for byen ligger en stor busstasjon, hvor luksus-busser avgår til forskjellige steder. Det går busser hver time til viktige destinasjoner: Istanbul (reisetid: 10 timer), Ankara (9 timer), Antalya (9 timer), Bursa (7 timer), Marmaris (6 timer), Bodrum (4 timer) og Konya (8 timer).

Byen har to togstasjoner. For besøkende er Basmane stasjonen i sentrum den viktigste. Derfra går tog til Ankara (reisetid: 14 timer), Denizli (5-6 timer) og Isparta (9 timer).
I tillegg finnes ferjer som går fra byens havn til Istanbul (19 timer) og Venezia (70 timer). Alsancak Ferje Terminalen ligger 2 kilometer nord for byens sentrum.

I selve byen tilbyr de såkalte dolmus minivan en god (og billig) transport. De fleste av dem følger en fast rute.

Trafikk og Parkering

Izmir er ikke en liten by og det er et viktig økonomisk sentrum, dette betyr at det er et ganske travelt sted. I tillegg har sentrum mange smale og svingete veier. Hotell området (se nedenfor) har utmerket veier og er lett ankommelige. De fleste hoteller har parkeringsmuligheter på deres premisser.

Men en leiebil kan du gjøre en fantastisk tur til de omkringliggende områdene, men du må være obs på den tyrkiske kjørestilen, som er veldig annerledes enn vår.

Folk har en tendens til å skifte kjørefil veldig plutselig, og de fleste sjåførene ignorerer rett og slett trafikkskiltene. I byggdeområdene kan du støte på uventet hindringer i veien, spesielt etter en sving. Folk og kveg flokker går ofte midt i veien. Unngå å kjøre når det er mørkt. I tillegg til de nevnte farene, mange tyrkiske biler har ikke frontlysene på (!) for å spare strøm.

Følg med på fartsgrensene (i boligstrøk 50 km/t, på landeveier 90 km/t og på motorveiene 120 km/t). Det tyrkiske politiet er ganske overvåker fartsgrensene regelmessig, spesielt i utkanten av byene.

Hoteller

Byen har en rekke gode til meget gode hoteller, noen av dem med vakker utsikt over bukten i Izmir. De mest luksuriøse hotellene befinner seg nord i gamlebyen mellom Kültürpark og havet. Billige gjestehus (på tyrkisk: pansiyons) befinner seg i det gamle sentrum av byen rundt torget. Utenfor Izmir finnes helt enkle hoteller. Normalt sett er det ikke vanskelig å finne overnatting i Izmir, men dersom du ønsker å bo på et bestemt sted anbefaler vi å bestille på forhånd. Tross alt er Izmir et viktig økonomisk sentrum og tiltrekker mange turister.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Izmir, vi Google, og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Izmir

EasyTerra Bilutleie Izmir sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Flyplasser

Hvis du er ute etter en leiebil i Tyrkia, men i en annen by enn Izmir, klikk deg frem til Bilutleie Tyrkia-siden, der du kan velge byen i Tyrkia der du vil leie en bil.