Bilutleie Curaçao

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Curaçao på dine vegne.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Globalt salg pågår nå!
Rabatter på opptil 50% hos et bredt utvalg av leverandører. Dette spesialtilbudet varer til 4. februar – bestill nå og spar penger.
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Curaçao

  1. Hjem
  2. Bilutleie Curaçao
EasyTerra Bilutleie Curaçao er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Curaçao

Innledning

Curaçao er den største øya i de Nederlandske Antillene, som er en del av kongeriket Nederland. Bestandig sol tiltrekker mange feriegjester, både amerikanere og europeere. Øyas hovedstad er Willemstad, som ligger på begge sider av St. Anna Bay. Det eldste nabostedet er "Punda" ("punktet"), på den andre siden ligger "Otrabanda" (betyr bokstavelig talt "den andre siden").

Befolkning

Curaçao har over 170,000 innbyggere. Det er et veldig internasjonalt folk: innbyggerne har opprinnelse fra 50 forskjellige land.

Beliggenhet

Øyen er 61 kilometer lang og mellom 5 og 14 kilometer bred, og ligger i den sørlige delen av Karibien. Vest for øya ligger Aruba, i øst ligger Bonaire. Avstanden til det sør amerikanske fastlandet (Venezuela) er noen 70 kilometer.

Økonomi

Selv om øyas økonomi ikke har vokst mye i de siste årene ligger innbyggerne bedre annet enn i mange sør-amerikanske land. Oljeraffineriet er hovedarbeidsgiver, og havnen en av de største i området spiller også en viktig økonomisk rolle. I tillegg er det en omfattende tjenestesektor, som legger vekt på finanstjenester. Turisme er også et viktig tilskudd til øyas økonomi, selv om naboøyene Aruba og Bonaire er mer populære ferie destinasjoner.

Flyplasser

Den internasjonale flyplassen i Curaçao er Aeropuerto Hato, som ligger nord-vest i Willemstad. Fra denne flyplassen er det avganger til de andre øyene i de Nederlandske Antillene, også til Sør Amerika, USA og Europa. Flyturen til Amsterdam tar 9 timer.

Offentlig transport

Den offentlige transporten på øya betjenes av Autobus Bedrijf Curaçao, som benytter store gule eller blå busser som kalles "konvoi", og disse stopper kun på vanlige busstopp. I tillegg er det minibusser som ganske enkelt blir kalt "bus" (indikert på nummerskiltet). De stopper der du ønsker. Bybussene er i rute hver time, bussene som kjører til steder som Willemstad er ikke like hyppige. På søndager er det begrenset tjenester.

Trafikk og Parkering

Å kjøre i Curaçao er ikke veldig vanskelig, så lenge du husker noen små regler. Lokalbefolkningen har absolutt ingen hastverk og kjører ganske rolig (maks fartsgrense i bebodde områder 45 km/t, og 60-80 km/t andre steder). Folk tar gjerne en omdreining, en u-sving eller bråbremser, som betyr at det er smart å holde en viss avstand. Og i veikryss har løpende trafikk forkjørsrett.

I Willemstad kan det være vanskelig å finne parkeringsplass. På det store parkeringsstedet, Waaigat, er det alltid ledig plass, men dette stedet er ikke trygt om kvelden. I det gamle Punda nabostedet og nær Wilhelminaplein er det to parkeringshus som er overvåket, som koster 0,50 Antillianske gylden. Du må også betale for å parkere i nærheten av disse to parkeringshusene. Ellers er det gratis parkering. Tenk på din sikkerhet: Lås bilen godt og ikke legg igjen verdisaker. Vi anbefaler å parkere bilen på folksomme områder.

Hoteller

Curaçao har rikelig med overnattingssteder, fra luksus feriesteder til små koselige hoteller. Øya tiltrekker seg besøkende iløpet av hele året, derfor anbefaler vi å bestille rom på forhånd, spesielt hvis du ønsker å bo på et bestemt hotell.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Curaçao, vi Google, og følgende kilder:  

Alle byer i Curaçao

EasyTerra Bilutleie Curaçao sammenligner priser fra bilutleiefirmaer i følgende byer: