• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005
Trenger du hjelp?
+49 89 41207636
Åpningstider

Bilutleie Sverige

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Sverige på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Globalt salg pågår nå!
Få rabatter på opptil 25% fra ulike utleiefirmaer - Gyldig og med 29. februar 2024
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Sverige

EasyTerra Bilutleie Sverige er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Sverige

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Sverige

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Sverige

Bilutleie Sverige

Lokal informasjon for Sverige

Sverige oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 146 hentesteder i Sverige. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Sverige er den største Scandinavian landet. Landet er visst for det naturlig skjønnhet : enorme områder av furutrær, tallrik stor innsjøer og lang elver. Landet har flere imponerende byer, som hovedstaden Stockholm. Denne byen ble selv kalt Kulturell Hovedstad av Europa i 1998. Sverige byr dets turistområde, ro og en vidunderlig natur. Sportelskere kan nyte sykling og vandringsturer, snubler kano eller selv snø bevegelig safarier ! ur, kanoturer eller snøscootersafari!

Historie

Siden mer enn to tusen år levde forskjellig folk i den moderne dag Sverige. Goth levde i sør av landet. Svaer levde i de andre delene av landet. I det åtte århundret tvang Svaer Kongen Goth til å utsette deres kraft. Landet ble da ‘Sverige’ og befolkningen ble visst som ‘Svenska’.

I Vikingen epoke (800-1050) var det mange overfall. Europeeren fryktet Vikingene ville gripe forskjellige deler av Europa. På denne tiden flere handle poster ble grunnlagt i Sverige, slik som Birka, Gotland og Sigtuna. Svensk kom også inn i kontakt med Kristendom.

Den neste perioden av kampen var mellom Skandinavisk land Danmark, Sverige og Norge. I 1323 Finland ble erobret av Sverige. Finland var en del av Sverige for nesten fem århundrer.

I 1397 Sverige smeltet sammen med Danmark og Norge i Kalmar Unionen. Landene var enda uavhengige, men ble forende under en monark som ha blitt ført av Dronningen av Danmark, Margaret I. Hennes etterfølger var Eric av Pomerania (også hennes søskenbarn) og han ble konge av all tre land.

Unionen var ikke suksess for lang, og hovedrolle til mange konflikter. Sverige har ikke blitt enig med sentraliseringen av kraften i Danmark. De Svenske bondene blir følt urimelig behandlet av de adelige og Danske landeierne. Konflikten mellom Danmark og Sverige varte i sytti år.

I 1521 Sverige var igjen i opprør, denne tiden føring ved Gustav Wase. Han ble kronet konge og erklært uavhengighet i 1523. Dette var slutten av Unionen. Norge ble en del av Danmark til 1814. Slutten av Unionen ikke gjennomsnitt som det var slutten av krigene mellom Danmark og Sverige. Sverige erobret forskjellige områder og landet var en stor kraft.

I attende århundret vendte tidevannene. Sverige ble angrepet fra adskillige sider og måtte avstå med en stor del av de erobret territoriene. Finland kom inn i hendene av den Russisk Tsaren, Peter det Store. Den Svensk konge Gustav IV ble deretter fordømt av den Svensk Dietten (parlamentet). 

I nittende århundret forbedret forholdet mellom Sverige og Danmark. I løpet av Første verdenskrig forble Sverige nøytral. Også i løpet av Andre Verdenskrig var de første nøytrale. Landet gjorde imidlertid posisjon opp da de Tyske soldatene på furlough reiste gjennom Sverige fra Norge. Nøytraliteten av Sverige ble derfor betvilt.

Sverige har alltid forblitt nøytral i politiske termer. Landet forbandt FN og Det europeiske frihandelsforbund (EFTA), men var ikke medlem av NATO og EC. I 1995 Sverige forbandt EU. 

Samfunn og kultur

Sverige har over ni millionbeboere. Det er et tynt befolket land og befolkningen ikke fordelte like over landet. De mest beboere (omtrent 85%) lever i de bymessigere områdene omkring Stockholm, Göteborg og Malmö. Nord av landet er ved kontrast ekstremt tynt befolket. Det er samtaler om en tetthet av tre beboere pr. km². Omtrent er 90% av beboerne Svensk. Resten er Nordmenn, Sami (fra Sameland) og Finns.

Omtrent er 90% av den Svenske befolkningen et medlem av Evangelisk-Luthersk statskirken. Andre beboere er Romersk Katolsk, Ortodoks Kristelig eller Baptist. En liten prosentdel av Muslims, Jøder, og Buddhister lever også der. Mest av den Svenske befolkningen overværer bare kirke på en spesiell anledning (som et bryllup eller dåp). 

Nesten taler alle beboer Svenske. Dette språket tilhører de Germanske språkene. I nord og vest av landet er det noen likheter til det Norske språket; i sør innflytelsen er merkbart Dansk. Minoritetene taler enda deres egent språk (slik som Sami). Dessuten taler Svensk også vanligvis tysk og engelsk.

Kulturen av Sverige er de og Norske kulturene liknende Danske. De mest typiske Svenske fridagene må gjøre med det forandrer seg av sesongene. En berømt Svensk tradisjon er Midtsommer. Det er den lengst dag og ankomsten av sommeren er feiret. Over landet folket dekorerer en maistang (en lang skåk med trekant og to ringer på topp). Folket synger og danser omkring maistang. På 13 desember er feiret Lucia fest. En pike blir valgt å slite en hvit kjole og en krans med lys på hennes hode. På 30 April er returen av fjæra feiret. Folk lett stort branner, Svenske fortellinger er fortalt og sanger er sunget. Festspillet heter Walpurgis Natt.

Den Svenske befolkningen liker vanligvis sport. En berømt begivenhet er Svenska Samlingen, hvor forte biler løper om kapp hver gjennom snøen. Skiing, skøyte, er fotball, sykling og friidrett også populære sporter i Sverige. Sverige har også produsert velkjent forfattere. Eksempler er Marianne Fredriksson og Astrid Lindgren. Lindgren ble verden som er berømt med ungdommen romanen "Pippi Langstrømpe". ABBA var en popgruppe også fra Sverige.

Politisk situasjon

Sverige er et konstitusjonelt og parlaments monarki. Kongen av landet har bare en representant, symbolsk funksjon. Landet blir kjørt av skapet og parlamentet (Riksdag). Parlamentet setter 349 medlemmer og utnevner det fyller på minister. Parlamentsmedlemmene er valgt demokratisk i en periode av fire år. Alle Svenske borgere av atten og eldre har avstemning retter.

Carl XVI Gustaf har vært kongen av Sverige siden 1973. Han overgir alltid Nobel Premien, og har følgelig blitt internasjonalt kjent. Frederick Reinfeld er det fyller på minister av landet siden 2006. Politikken i Sverige er visst for dets liberal karakter. Folk strever etter likestilling mot alle individer. Myndigheten består av fire riktige selskaper som sammen heter "Alliansen av Sverige". De fire selskapene i denne alliansen er det Modererer Selskap, Midtpunkt Selskap, Liberal Folk Selskap, og det Kristelige Demokratisk Selskapet. Fyll på Minister Reinfeldt er del av det Modererer Selskap. 

Økonomi

I nittende århundret var Sverige hovedsakelig et landbruksland. Sammenliknet med annen Europeisk land som det var meget fattige. I dag er Sverige en av de mest velstående landene hvor inntekter er relativt høye. Forretningen verdenen leker en viktig rolle for den Svenske økonomi. Landet har en fri markedøkonomi og mindre enn 90% av alle industrier blir eid av private entreprenører.

Takk til det store skog området i Sverige, er landet den største tømmer produsenten i Vest Europa. Tømmeret produksjon er spesielt høy i nord av landet. I sør mange avlinger er vokst. Mange ferancher er også funnet her hvor fe, sau, plugger og fjørfe er beholdt.

Den produserende industrien er også meget viktig for den Svenske økonomien. Hovedindustrisektorer er metallet og de elektriske industrier og treet prosess og papirindustrier. Handel leker en hovedrolle for økonomien. Noen hovedeksportprodukter er elektriske utstyr, transportutstyr, papir og tre. Mat, petroleum, jern og stål er hovedimportprodukter. Landene som Sverige handler det mest med er: Tyskland, StorbritanniaUSA, Danmark, Finland og Norge. Adskillige store detaljkjettinger fra Sverige har blitt internasjonalt kjent. Eksempler er Ikea og H&M.

Valuta av landet er den Svenske Krona (SEK). En Svensk Krone er tilnærmet elleve Euro cent.

Geografi og klima

Sverige er den største Skandinavisk land og er plassert mellom Norge og Finland. Sverige har et totalt område av nesten 441.000 km². Landet har en langstrakt form. Adskillige store øyer tilhører Sverige : Gotland, Öland, Orust, Hisingen og Värmdön.

Sverige er delt inn i tre deler : Norrland, Svealand og Götaland. Norrland er nordligste delen av Sverige. Området er fjell og prikket med mange skoger. Noen store byer i området er Gävle, Sundsvall, Östersund, Umeå en Luleå. Svealand er midtdelen av landet. Denne regionen er hovedstaden av Sverige. Hovedstaden Stockholm er også i området. Byer Karlstad og Uppsala er også i Svealand. Götaland er sørmeste delen av landet. I dette kuperte området vil du finne byene Jönköping, Norrköping, Linköping og Göteborg.

Karakteristikk av de Svenske landskapene er de mange furuene skogene. Landet er også privilegert å ha som mange som 96.000 innsjøer. Vänern (5655 km²) er den største innsjøen. Det er også den tredje største innsjøen i Europa ! Den høyeste punktet i Sverige er plassert i nord. Det er Kebnekaise Fjellet, med en høyde av 2104 målere. Dette fjellet tilhører Skandinavisk fjell. Det er også mange elver. Det er lenge Göta älv.

Det langt mot nord av Sverige har et polarklima. Det er mye snøer og regn. Temperaturen er her meget lav og i vinteren sola ikke oppstigning i noen steder. Midtdelen av landet blir karakterisert av et kontinentalt klima. Dette inkluderer varm, tørk sommer og kald vinter. I sør seirer et maritimt klima. Mye regnet faller her, og snø ikke blir for lenge.

Spesialiteter av det Svenske klimaet er midnatten sol og de nordlige lysene. I det langt mot nord, nær den Nord Sken, sola ikke sett på natten av på den 21 juni til 22. Dette naturlige fenomenet er også observert i resten av Sverige. I vinteren sola ikke oppstigning her i det hele tatt. Den Nordlys er et klart fargerik gløder, synlig på kalde netter. Vakker å flytting farget buer og stråler kommer frem.

Trafikk og infrastruktur

Det er mange måter å reise til Sverige. Mellom Danmark og Sverige en seksten kilometer lang bro ble bygd over streden av Oresund. Oresund Broen forbinder København og Malmö. Broen består av en riksvei og en jernbane. Du kan også velge å besøke Sverige ved ferje. Disse båtene seiler til og fra Tyskland, Danmark, Finland, Polen og Island. Hoved havneby er plassert i Göteborg, Hälsingborg, Malmö og Stockholm.

Naturlig det er også en mulighet å fly til Sverige. Det er tre flyplasser i Stockholm: Arlanda Lufthavn, Skavsta Lufthavn og Bromma Lufthavn. Andre hovedflyplasser er Malmö Lufthavn (Sturup flyplass), Göteborg Lufthavn (Landvetter flyplass). Det er adskillige flyselskaper som driver innenlandsk fly. Eksempler er Scandinavian Airlines System (SAS) og Skyways.

Jernbane blir eid av SJ (Statens Järnvägar). Stedene som er ikke tilgjengelige ved linje kan bli besøkt med buss. Det er mange bussforbindelser mellom hovedbyene i Sverige. Å reise med buss er relativt billig. Eksempler på Svenske bussselskaper som forbinder hovedbyer er Swebus, Svenska Busser og Säfflebussen.

Det Svenske vei nettverket handler om 210.760 km lenge. Maksimumet farten på Svenske motorveier er ofte 100 km/t. Farten grensen på Svenske riksveier er vanligvis 70 eller 90 km/t. Veien nettverket er godt vedlikeholdt og reise med en bil er også en god måte å se mye av landet. Vær så snill å anmerkning som noen veier i Sverige krever vinter dekk. Dette er tilfellet når et lag av løs snø løgner under hard is. I Sverige folk kjører ofte med vinter dekk under bilene fra oktober til April. 

Tidssone

Sverige har en tidssone av GMT +1. Dette er den mellom-europeisk Tet (CET). Sommertid er fra April til oktober. Klokker er satt foran.

Mat og drikke

Sverige har adskillige nasjonale finheter. Et eksempel på en typisk Svensk skål er Kjøttboller. Disse er liten, krydret kjøttboller som ofte blir spist i kombinasjon med mosede poteter og et øsekar av syltetøyet. I Sverige lager de ofte mat forlenget på spesielle fridager. I løpet av Midtsommernatten Festspill det som er felles å spise poteter med sild og sur fløte. I løpet av Hummerfestspill er spist kokt elvkreps. Enda en Svensk finhet er ärtsoppa medisinsk Pannkakor, eller splittende ertesuppe med pannekaker. Pannekakene er vanligvis smurt med syltetøy. Smörgsbord er også et berømt Svensk måltid. Det består av varme og kalde skåler. Fisk er en populær ingrediens : forskjellig typer sild, laks, sardiner, shrimp, krabbe også videre. Dessuten er spist mange terter, brød og poteter. Smörgsbord er som en buffet der alle forretter er plassert på et bord og alle kan rett opp som han eller hun liker.

I Sverige må du betale mye for alkoholiske drikker. Hvis drikken inneholder mer enn 3,5% alkohol, kan det bare bli solgt i statforretninger. Lette øl er tilgjengelig i supermarkeder eller bensinstasjoner. Aquavit er en populær drikk i Sverige. Det er en type av ginen at ofte er drukket med kjøtt.

Bolig

I alle Svenske hovedbyer er det mange hoteller. I de mindre stedene mange hoteller er også å bli funnet, er bare valgene her begrenset. Det er også mulig å leie en fridag hjem. Disse blir leit ut ved begge organisasjoner og individer. I vinteren sportområder som du kan leie ut trivelig sveitserhytte. En billig måte å bruke natten er å sove i et hostel (vandrarhem). STF (Svenska Turistföreningen) og SVIF Sveriges Vandrarhrm i Förening) . I sommeren mange turister velger å dra ligging i telt. Sveriges Camping- & Stugföretagares Riksorganisasjonene (SCR) er handelen foreningen for ligger i teltsteder. Denne organisasjonen kjører omtrent 600 av de 750 ligger i teltsteder i Sverige. Du trenger et spesielt pass å bli på en av disse stedene, nemlig den ‘Camping Card Scandinavia’. Turister som vil bli natten i en enestående måte kan velge for et is hotell. Du sover på en seng som blir laget av snø og is. På denne måten av bolig er blant andre mulig i det Svenske Samelandet.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Sverige, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Swedish krona
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  110 km/h
 • Språk
  Swedish
 • Populær bilklasse
  Kompakt

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Europcar
 • Hertz
 • Thrifty
 • Enterprise
 • Budget
 • Avis
 • Alamo
 • Sixt
 • Keddy By Europcar
 • Green Motion
 • National Car Rental
 • Rent a star
 • Your Rent
 • McRent
 • ACE Rent A Car
 1. Hjem
 2. Bilutleie Sverige